Реклама / Ads
0| 3984 |23.01.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 24 януари

.
Заседават МС; НС; СОС; заседават и множество парламентарни комисии; разясняват скандалите в млекопроизводството; провежда се традиционният Кръстопът на думите; провежда се училищна конференция на тема: "Училището - желана територия на учениците".
 

Министерски съвет ще проведе редовното си заседание от 10.00 часа

Народното събрание ще проведе редовното си заседание от 9.00 часа.

От 11.00 часа народните представители от Българска нова демокрация ще се срещнат с ръководството на СДС. На срещата ще присъства и лидерът на СДС Пламен Юруков. Разговорите ще се проведат в зала “Запад” на Народното събрание и ще бъдат посветени на възможностите за бъдещи общи действия. След приключване на срещата, ще бъде дадена пресконференция около 12.30-13.00 часа

Комисията по гражданско общество и медии ще заседава от 14.30 часа в зала 232 на пл. "Княз Александър I" №1. Дневният ред включва: обсъждане на Директива 2007/65/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 11 декември 2007 г. за изменение на Директива 89/552/ЕИО на Съвета относно координирането на някои разпоредби, формулирани в действащи закони, подзаконови и административни актове на държавите-членки, отнасящи се до упражняване на телевизионна дейност.

Млекопроизводители и млекопреработватели ще дадат съвместна пресконференция на тема „Скандалите в млекопроизводството – между реализъм и политически амбиции”. Срещата с медиите ще бъде в 11 часа в БТА.

Дават пресконференция по повод "Европейската седмица за предпазване от рак на маточната шийка в България". Тя ще се проведе от 14.00 часа в зала "Запад" на Народното събрание на пл. Народно събрание 2. Участие в пресконференцията ще вземат Д-р Нигяр Сахлим, Доц. Борислав Китов, Доц. Атанас Щерев, Доц. Никола Василев и Доц. Здравка Валерианова.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков ще посети Четвърто РПУ в 13.15 часа. Там ще присъства и директорът на СДП комисар Румен Стоянов. Те ще посетят столичното Четвърто РПУ, за да се запознаят на място с процеса на обновяване и ремонтната дейност в полицейското управление.

Заключителната конференция по международния проект „Младежта мисли глобално и действа локално по въпросите на равнопоставеността на половете” ще бъде открита в 10:00 часа, в Централния военен клуб в София. Участие в двудневния форум ще вземат представители от България, Италия, Гърция и Испания.

От 9 часа в централното фоайе на Министерство на вътрешните работи ще се състои церемонията за връчване на “Годишни награди на Спортна асоциация МВР за 2007 г.”.

В ОУ "Проф. д-р Асен Златаров" от 15.30 часа ще се проведе училищна конференция на тема: "Училището - желана територия на учениците". Ще се представят научно-методически и дидактически материали на учители от училището, които представляват добри практики и педагогически опит.

Съюзът на българските писатели организира първото за 2008 г. издание на традиционния Кръстопът на думите. Събитието ще се проведе от 18 часа в Галерия-книжарница „София прес”, ул. „Славянска” – 29.

В 9.30 часа в х-л „Golden Tulip” във Варна ще се проведе заключителна кръгла маса на тема “Техническа помощ за ПЧП –изграждане на информационни билбордове на територията на Oбщина Варна”.

Пловдивския окръжен съд ще разгледа по същество самата европейска заповед за арест, издадена срещу 33 – годишната Снежана Христова. По отношение на нея на 15 март 2007 г. е издадена европейска заповед за арест от прокуратурата в Берлин. Иска се Христова да бъде арестувана, за да бъде проведено срещу нея наказателно преследване за извършено убийство на 23 август 1990 г.

Центърът за неформално образование организира семинар на тема “Социално и здравно осигуряване – 2008г.”. Семинарът ще се проведе в конферентна зала 3 на хотел “Шипка” от 9.00 часа.

В 9.30 часа Владимир Буковски, който е на посещение в България по покана на Българския Хелзинкски комитет, ще се поклони пред Мемориала на жертвите на комунизма, пред параклиса в градинката на НДК. На поклонението ще присъстват бившият български президент Петър Стоянов, бившият министър-председател на България Филип Димитров и много граждани.

Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта ще заседава от 16.00 часа в сградата на пл. “Княз Александър I ” № 1, зала № 126. Очаква се информация за осиновяванията в страната да бъде представена от Държавната агенция за закрила на детето, а министърът на правосъдието Миглена Тачева ще запознае Комисията с по-важните въпроси и резултати по осиновяванията на български деца в чужбина. Темата на заседанието на Комисията е свързана с Националната стратегия за детето 2008 – 2018г. и предстоящия нов Семеен кодекс.

В 12 часа в БТА Сдружение “Зелен алианс” ще дадат пресконференция на тема “Спекулациите със зелената кауза в Суходол”.

Парламентарната комисия по транспорт и съобщения ще заседава в 14.30, пл. "Княз Александър I" №1, зала 130. Дневният ред включва разглеждане на: Законопроект за изменение и допълнение на Закона за пътищата; Законопроект за ратифициране на Споразумението за изменение на Договора за заем (проект "Развитие на летище София") между Република България и Кувейтския фонд за арабско икономическо развитие и на приложенията към него.

Комисията по отбрана съвместно с Комисията по европейските въпроси ще заседават в 14.30, пл. "Княз Александър I" №1, зала 238. 

Комисията по политика при бедствия и аварии ще заседава в 15.30, пл. "Княз Александър I" №1, зала. Единствената точка в дневния ред включва запознаване с работата на Центъра на Националната система за спешни повиквания, центъра за приемане на спешни повиквания към единен европейски номер – 112 и Центъра за аерокосмическо наблюдение, както и с новата спасителна техника на ГД ”Национална служба "Гражданска защита” към МДПБА.

Столичния общински съвет ще заседава от 10 часа.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4125 |22.01.2008 Предстоящо на 23 януари . 0| 3939 |21.01.2008 Предстоящо на 22 януари . 0| 3929 |20.01.2008 Предстоящо на 21 януари . 0| 3924 |17.01.2008 Предстоящо на 18 януари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads