Реклама / Ads
0| 4065 |25.09.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 26 септември

.
Продължава визитата на премиера Станишев в САЩ; заседава НС; откриват Втори конгрес на инвеститорите в туризма; определят “Пътен полицай на годината”- 2008.
 

 

Продължава визита на премиера Сергей Станишев в Съединените щати. Програмата на министър-председателя за 26 септември предвижда Станишев да се срещне с генералния секретар на ООН Бан Ки-Мун, след което той ще се включи в работата на поредната сутрешна сесия на Общия дебат на ОС на ООН. Министър-председателят ще направи изказване пред Общото събрание на ООН. По-късно той ще разговаря с премиера на Хърватия Иво Санадер.

Mинистърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще участва в работата на международната министерска конференция на тема “От липса на свободни работни места до липса на квалифицирана работна ръка”. Тя се провежда на 25 и 26 септември 2008 г., в Братислава, Словакия.

В 9 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу бившия директор на общинската фирма “Трамкар” Христоско Вретенаров. Заседанието ще започне в 9.30 часа.

В 10.00 часа в зала “Мусала” на хотел Хилтън президентът Георги Първанов ще присъства на откриването на Втория конгрес на инвеститорите в туризма. Конгресът се провежда под патронажа на държавния глава.

Продължава Регионалната конференция на инспекциите по труда от Югоизточна Европа, Азербайджан и Украйна. Изпълнителният директор на Главната инспекция по труда Гълъб Донев ще представи пред участниците в конференцията текста на Декларацията за регионално сътрудничество на инспекциите по труда в Югоизточна Европа, Азербайджан и Украйна. Представянето ще се състои от 10. 00 часа в зала 8 ет. 5 на НДК.

Международна научно-практическа конференция на тема: “Българите от Молдова и Украйна – език, литература, история, култура и образование” ще се проведе на 26 и 27 септември в Департамента за информация и усъвършенстване на учители при СУ “Св. Климент Охридски”. Откриването на конференцията ще бъде в 10 часа.

В Министерство на земеделието и храните организират Ден на отворените врати от 10.00 час, посветен на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Официалното представяне на филма на Зелени Балкани "Българската гора - настояще, но дали с бъдеще" ще бъде от 11ч. в зала Александър на Гранд Хотел Радисън, София.

Втори европейски конгрес по ранна превенция на деца с нарушения на вербалната комуникация ще се проведе в Нов български университет в периода 26-28 септември. Конгресът ще бъде открит в 14.00 часа в Аулата на НБУ.

Продължава дискусията в организираната от Министерството на здравеопазването, Световната здравна организация и Националния център по опазване на общественото здраве кръгла маса на тема „Модели на акредитация на здравните услуги и тяхната роля за подобряване на качеството и безопасността на пациента”. Форумът се провежда в „Дедеман София Принсес Хотел”.

Центърът за аерокосмическо наблюдение на Министерството на извънредните ситуации ще участва в “Нощта на учените” от 18 часа в НДК.

От 9.30 часа в хотел “Шератон” в София ще се проведе международна конференция на тема: “Членството в НАТО: предимства и задължения".

Агенцията за социално подпомагане организира информационни дни в 6-те района за планиране на България съгласно основните принципи на Европейската общност за публичност и прозрачност на процеса на усвояване на средствата от европейските структурни фондове. Информационните срещи в София ще се състоят в хотел „Метрополитен”, зала „София” от 11 часа.

Балкан Българска Телевизия ще даде пресконференция, на която ще представи новата си програмна схема и новата си визия. Събитието ще се проведе в 11:00 часа, хотел Шератон, зала Роял. Участие в пресконференцията ще вземат: Петър Манджуков, председател на Съвета на директорите на ББТ; Симеон Василев, директор на дирекция „Информация” на ББТ; Кирил Гоцев, прокурист на ББТ.


Държавната агенция по туризъм организира среща на тема „Туризъм и Медии – тенденции и насоки за бъдещо взаимодействие между институции, бизнес и медии в областта на туризма”.

От 19.00 часа пред Двореца на културата в град Перник ще се проведе антидрога концерт, организиран с пари, събрани от бивши наркомани и техни близки приятели.

В курортен комплекс “Албена” продължава да се провежда XVII Национален конкурс “Пътен полицай на годината”- 2008.

Съдът в Пловдив ще гледа утре дело, свързано с искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, срещу бившия рап певец Ванко 1 (Иван Главчев). От пресслужбата на съда съобщиха, че делото е от 11 часа в 7 зала на Пловдивския окръжен съд.

На 26 и 27 септември т. г. в комплекс „Сън сет ризорт” в гр. Поморие ще се проведе Национален форум на специалистите по здравни грижи „Предизвикателствата пред професионалистите по здравни грижи в процеса на Евроинтеграция”.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3802 |24.09.2008 Предстоящо на 25 септември . 0| 4058 |23.09.2008 Предстоящо на 24 септември . 0| 3928 |22.09.2008 Предстоящо на 23 септември . 0| 4012 |18.09.2008 Предстоящо на 19 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads