Реклама / Ads
0| 3996 |04.12.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 5 декември

.
Политическият съвет на Тройната коалиция обсъжда бюджет 2009 в резиденция "Лозенец"; Асоциация "Ана Политковская" ще говори за КГБ в Путинова Русия; новият шеф на НАПИ дава първата си пресконференция.
 
 В резиденция „Лозенец” ще заседава Политическият съвет на управляващата коалиция. Лидерите на БСП, НДСВ и ДПС Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган и политическите ръководства на трите партии ще обсъдят проектобюджета за 2009 г. преди предстоящото му разглеждане на второ четене в Народното събрание.

В Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще връчи орден “Стара планина” – първа степен, на Дражен Вуков-Цолич. Посланикът на Република Хърватия у нас получава държавното отличие за изключително големите си заслуги за развитие на българо-хърватските отношения и по повод окончателното му отпътуване от България. След това на “Дондуков” 2 държавният глава ще се срещне с министър-председателя на Молдова Зинаида Гречани. По-късно, по покана на посланика на Френската република Етиен дьо Понсен, президентът Първанов ще бъде гост на работен обяд с ръководителите на мисиите на страните-членки на Европейския съюз.

Народното събрание ще заседава от 9 часа
. Парламентарният контрол започва в 11.00 часа.   В пресклуб БТА пресконференция ще даде Асоциация на свободното слово „Анна Политковская” на тема “КГБ в Путинова Русия през погледа на руските дисиденти Лариса Володимерова и Владимир Малсагов”.

СГС ще гледа ще гледа въззивните мерки срещу Димитър Пачеджиев и срещу Петър Драшков.

По покана на министър-председателя Сергей Станишев на официална двудневна визита у нас пристига премиерът на Молдова Зинаида Гречанъй. Програмата на посещението ще започне с церемония по официалното посрещане на молдовската делегация, която ще се състои от 9.50 ч. на пл. „Александър Невски”.
    От 14.00 часа в зала 9 на НДК по програмата на Софийския международен панаир на книгата ще бъде представен Кирило-Методиевския вестник „За буквите – О писменехь”.

Кметът на София Бойко Борисов и председателят на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) Весела Лечева ще открият в 11.15 часа ремонтираната и изцяло обновена със средства на Столична община и ДАМС зала по самбо и джудо на Спортен клуб “Илинден-София”. Залата се намира в столичния квартал “Илинден” на бул. “Сливница” № 45.

Кметът на София Бойко Борисов ще посети кв. „Челопечене” в столичния район „Кремиковци”. В 12 ч. Борисов ще присъства на първата копка от строежа на нова спортна зала в Челопечене. След това кметът на София ще посети изграждащата се в момента нова детска градина в Челопечене. В края на посещението си в столичния квартал Бойко Борисов ще открие новоизградена детска площадка.
От 12:00 часа в сградата на Българската народна банка ще бъде представена нова банкнота с номинална стойност 10 лева, емисия 2008 година.

Кандидатът за председател на СДС Петър Паунов кани медиите на среща по случай 19-ия рожден ден на синята партия. Срещата е в 12.30 часа на 05.12.2008г в централата на СДС, на ул. „Г. С. Раковски” 134.


Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев и Лариса Шавга - министър на просветата и младежта на Република Молдова, ще подпишат Протокол за сътрудничество между двете министерства за периода 2008-2010 г. в 11.15 часа в Гранитната зала на Министерския съвет.


Председателят на Надзорния съвет и изпълнителният директор на Национална агенция „Пътна инфраструктура” ще дадат брифинг в 12.00 ч.

Тържествената промоция на новозавършващите студенти-лекари от випуск 2008 на Медицински факултет към Медицинския университет ще се състои в НДК – зала 1, от 10.30 ч.

Кръгла маса на тема „Пазарните позиции на българските автомобилни превозвачи в ЕС – условия за равнопоставеност” ще се проведе от 9.00 часа в Националния дом на науката и техниката, зала 3.

 ПП ГЕРБ съвместно с Европейската народна партия организира Конференция на тема: “Европейско партньорство и солидарност за преодоляване на кризата в българското селско стопанство". Форумът ще се състои в НДК, зала 7 и ще бъде открит в 10.00 часа. По програма е предвидена и пресконференция, която ще започне в 15.30 часа.

В столицата ще се проведе Кръгла маса на тема „Съдържание и Интернет – взаимодействието между правоносители и Интернет доставчици”.

От 11 часа в градинката пред „Кристал” (ъгъла при улиците „Цар Освободител” и „6ти септември”) портал „Европа директно” и район „Средец” ще украсят коледна елха. Ще бъде посадена и нова елха, която ще остане да расте в центъра на София.

В 9.30 часа в Аулата на Софийския университет “Св. Климент Охридски” ще се открие Международна научна конференция на тема “Състояние и развитие на медиите след промените от 1989 г. в страните от Централна и Източна Европа“.

В 17.30 на площад “Независимост” кметът на Варна Кирил Йорданов ще запали светлините на градската елха. Ще има и детски коледен концерт.

В 18 часа официално ще грейне коледното дърво на площада в центъра на Каварна. По традиция светлините ще бъдат запалени от кмета на общината Цонко Цонев.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще вземе участие в 16-та среща на Съвета на министрите на ОССЕ в Хелзинки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3861 |03.12.2008 Предстоящо на 4 декември . 0| 3644 |02.12.2008 Предстоящо на 3 декември . 0| 4333 |01.12.2008 Предстоящо на 2 декември . 0| 3831 |30.11.2008 Предстоящо на 1 декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads