Реклама / Ads
0| 4041 |26.03.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 27 март

.
Заседава НС; премиерът на Турция Реджеп Ердоган идва на двудневно официално посещение у нас; обсъждат новата образователна структура на средното образование; дискутират и публичния имидж на съдебната система.
 

 

В 9.00 часа започва заседанието на парламента.

На 27 и 28 март премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще бъде на двудневно официално посещение у нас по покана на министър-председателя Сергей Станишев. В 10.00 ч започва церемонията по официалното посрещане на Реджеп Тайип Ердоган на площад „Св. Александър Невски”. В 10.25 ч. след официална снимка на двамата министър-председатели в Министерски съвет започва среща на четири очи на двамата премиери.
В 10.45 ч. започват пленарни разговори на двете официални делегации - Министерски съвет, Заседателна зала.
В 11.50 ч. ще бъде подписана Програма за културно сътрудничество, Министерски съвет, Гранитна зала. Следва съвместна пресконференция. В 12.30 двамата министър-председатели ще открият на българо-турски бизнес форум, Кемпински хотел Зографски, зала „София 1”. Следобеда премиерът Ердоган ще посети Търговище. Там компанията Шишеджам открива официално напълно завършената производствена мощност на стъкларския комплекс на компанията в Търговище. Вечерта в София Ердоган ще има срещи с лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски и лидера на ДПС Ахмед Доган.

Министерството на образованието и науката и Фондация „Фридрих Еберт” организират кръгла маса на тема „Новата образователна структура на средното образование”. Форумът ще се проведе на 27.03.2008 г. в Националния дворец на културата, зала № 10 от 10 ч. За обсъждане на проекта за нов учебен план 8-12 клас са поканени учители, ръководители на регионалните инспекторати по образование, синдикати, браншови организации, работодатели и представители на академичната общност.

От 9.30 часа в залата на Министерството на държавната администрация и административната реформа министър Николай Василев ще представи модела на формиране на оценителните комисии за обществените поръчки, обявени от МДААР в изпълнение на проектите на министерството по Оперативната програма „Административен капацитет” (ОПАК).

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще присъства на официалното валидиране на пощенски карти, посветени на юбилейни годишнини на известни български артисти, което ще се състои на 27 март, четвъртък, от 11.00 ч. в Музея на съобщенията в сградата на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения /ДАИТС/ на ул.”Гурко”6 в София. Пощенските карти, посветени на юбилейни годишнини на именити артисти, се пускат в употреба от Държавната агенция за информационни технологии и съобщения. Четирите илюстровани карти са на артистите Адриана Будевска (1878-1955), Стефан Киров (1883-1941), Стоян Бъчваров (1878-1949) и Георги Стаматов (1893-1965). Тържествената церемония се провежда по случай Международния ден на театъра – 27 март.

Кметът на София Бойко Борисов и изпълнителеният директор на Главна инспекция по труда Гълъб Донев официално ще открият първият в София и в страната Център по безопасност. Откриването е от 16 часа, в жк „Дружба”2, ул. „Полк. Христо Арнаудов” 11.

На 27 март 2008 година от 11.00 часа в сградата на Националния статистически институт ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени данни за населението и демографските процеси през 2007 година.

Форум за регулаторните режими ще бъде открит на 27 март, от 12.00 ч, в резиденция „Бояна” Дом 2, зала „Триадица”.

Началникът на Щаба на отбраната на Испания генерал Феликс Санс Ролдан е на посещение в България.
На 27 март 2008 г. в 10.00 ч. испанският гост ще бъде приет от началника на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков в сградата на Генералния щаб на Българската армия. След приключване на разговорите, в 11.00 ч. генерал Стойков и генерал Ролдан ще направят изявления за представителите на медиите.

Комисия за защита от дискриминация и Фондация „Български център за джендър изследвания” Ви организират пресконференция, на която ще бъде представен Индексът за равнопоставеност на жените и мъжете за 2008 г., изработен от международната организация „Социален наблюдател”. По време на пресконференцията ще бъде представена и практиката на КЗД по дела за дискриминация на основание на пола за 2007г. Началото е от 11.00 ч. в сградата на Комисията за защита от дискриминация на ул. “Драган Цанков”.

Подкомисията по усвояването на средствата от Европейския съюз към Комисията по европейските въпроси ще заседава на 27 март 2008 г., четвъртък, от 16.00 часа, в зала 134, пл. “Княз Александър І” № 1.
На заседанието ще бъде проведено изслушване относно Национален план за развитие на селските райони, програма САПАРД и Разлащателната агенция. За участие са поканени изпълнителният директор на Държавен фонд “Земеделие” Димитър Тадаръков и заместник-министърът на земеделието и продоволствието Димитър Пейчев.
След края на заседанието председателят на подкомисията Радослав Иванов и Димитър Тадаръков ще дадат кратък брифинг за медиите.

От 12.00 ч. в заседателната зала на Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция на тема „Дейност на Министерството на здравеопазването в изпълнение на програми и проекти по финансови инструменти на Европейския съюз”. В 8.30 ч. в аулата на болница „Света Екатерина” започва организираният от МЗ Национален информационен ден по Програмата на Европейската общност за действие в областта на общественото здраве 2008 – 2013 г. От 13.30 ч. в МЗ ще се проведе заключителната конференция по туининг проекта по програма ФАР „Преструктуриране на пилотни многопрофилни болници и развитие на спешна медицинска помощ с цел подобряване на достъпа до здравеопазване за уязвими групи от населението със специален фокус към ромското население».

От 14 часа в зала 1 на Апелативен съд ще се проведе годишно – отчетно събрание за 2007 г. на Окръжен съд – Пловдив и районните съдилища. Гост на пловдивските магистрати ще бъде председателят на Върховния касационен съд проф. д – р Лазар Груев.

На 27.03.2008 ще се проведе церемонията по официалното откриване на Завода за сухи строителни смеси на Максит България ЕООД, който беше изграден в с. Радиново, община "Марица". Предприятието е първата шведска инвестиция в Пловдивска област, а стойността на първия етап на инвестицията достигна близо 8 млн. лв. На мероприятието се очаква да присъстват представители на ресорните министерства, Шведското посолство, на областната и общинската управа, партньори, гости и журналисти.

Дипломатическият институт организира публична лекция на д-р Миливое Балетич, Директор на Дипломатическата академия „Гавро Вукович” към МВнР на Черна гора на тема: „Развитие и роля на икономическата дипломация” - 14:00 часа, зала 101 на МВнР.

На 27.03.2008 г. от 17.00 ч. в залите на Националениятнографски музей на пл.”Княз Александър І Батенберг” ще се открият две фотографски изложби- “Портрети от колекцията на Светогорския фотографски архив” и “Животът н района на Кастория (Костурско) от първото десетилетие на ХХ век през обектива на Леонид Папазоглу”. Експозицията “Портрети от колекцията на Светогорския фотографски архив” е организирана съвместно със Светогорския фотографски архив, основан през 1991 г. Изложбата “Животът в района на Кастория (Костурско) от първото десетилетие на ХХ век през обектива на Леонид Папазоглу” е гостуваща изложба на Музея на фотографията – Солун.

IDC България организира пресконференция във връзка с бизнес брифинга: Българският ИТ пазар: структура, развитие и тенденции, в хотел Кристал Палас, София. Медиите са поканени от 12:00 ч, хотел Кристал Палас - Бизнес зала. Началото на пресконференцията е в 12:40 ч, хотел Кристал Палас – зала Шипка.

БТК ГРУП организира пресконференция на Главния изпълнителен директор на БТК ГРУП Бернар Москени, който ще представи плановете за бъдещото развитие на компанията. Пресконференцията ще се проведе на 27 март, четвъртък, от 11.00 часа, в зала Роял 1 на хотел Шератон.

От 11.00 ч. ще бъде открито XV редовно заседаниена Общото събрание на Федерацията на производителите и сладкарите в България.

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще отговаря на въпроси за Договора от Лисабон и за участието на България в процеса на вземане на решения в Европейския съюз, в онлайн дискусия на портал “Европа” в четвъртък, от 10.00 до 11.00 часа. Желаещите да зададат въпрос могат да го изпратят предварително на портал “Европа”, или да се включат в реално време в разговора с министър Грънчарова.

Райфайзен Интернешънъл ще представи резултатите си за финансовата 2007 г. Медиите са поканени да се включан в конферентния разговор, който ще се проведе от 15.00ч. българско време.

Изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” доц. д-р инж. Димитър Тадаръков ще изнесе лекция в Американския университет в Благоевград по време на Втората годишна конференция, организирана от изданието ГЕПАРД на в-к „Пари”. Две са основните теми на форума - „Земеделието и туризма и как може да се печели от тях” и „Новите възможности пред бизнеса, предоставени по линия на еврофондовете”. В годишното издание ГЕПАРД са поканени 30 фирми от Благоевградска област, 12 фирми от Кюстендилска област, 10 фирми от Пернишка област и към 50 фирми от Софийска област. Конференцията ще се от 10 часа в Червената зала на Американския университет в Благоевград.

На 27 март 2008, четвъртък, Н.Пр. Вилем ван Ее, посланик на Кралство Нидерландия в София ще открие финалната сесия на проекта „Публичният имидж на съдебната система” в България. Проектът е изпълнен от Съюза на българските съдии и финансиран от посолството на Кралство Нидерландия по програмата МАТРА КАП. По време на сесията Съюзът на българските съдии ще представи резултатите от проучването, направено по време на проекта.

От 11.00 часа в зала "Иван Попов" на НТС - Ямбол ще се състои Националният преглед за млади изследователи "Енерегетика и математическо моделиране". Организатори са "Овергаз", фондация "Млада България", Институтът по математика и информатика на БАН и община Ямбол. В състезанието участват 68 отбора от 25 професионални технически гимназии в страната.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3791 |25.03.2008 Предстоящо на 26 март . 0| 3999 |24.03.2008 Предстоящо на 25 март . 0| 4157 |23.03.2008 Предстоящо на 24 март . 0| 3831 |20.03.2008 Предстоящо на 21 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads