Реклама / Ads
0| 4049 |26.10.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 27 октомври

.
Националният природонаучен музей чества 120 години от създаването си; обявяват резултатите от проучването “Кой е най-добрият град за живеене в България 2009”; представят междинни резултати от проверките и ревизиите на собствениците на луксозни автомобили.
 

Втора САГБАЛ „Шейново” ще отбележи 75-годишнината от създаването си. Тържеството ще бъде от 13.30 часа.
На него ще присъстват премиерът Бойко Борисов и Силви Вартан.

Премиерът Бойко Борисов ще посети Националния природонаучен музей във връзка с честването на 120 години от създаването му. По време на тържественото отбелязване на събитието министър-председателят ще открие барелефите на основателя на музея – Княз Фердинанд и на първия му директор – акад. Иван Буреш. Премиерът ще пререже и лентата на новата експозиция в зала „Риби”.

Премиерът Бойко Борисов ще открие фотографска изложба, организирана от Представителството на Европейската комисия в България, съвместно с БТА и агенция „Булфото”. Фотографска изложба ще бъде представена от 27 октомври до 15 ноември пред Народен театър "Иван Вазов". На откриването ще присъства председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

От 10.00 часа в МТИТС, залата на V етаж министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков ще направи подробно мултимедийно представяне на подготвяните промени в Закона за движение по пътищата и Наредби 37 и 38.

В 11.00 часа в Централни хали – София (кафето под часовника) ще се състои пресконференция, на която ще бъдат обявени резултатите от проучването “Кой е най-добрият град за живеене в България 2009”. На пресконференцията ще присъства министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев.

Министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев и зам. министърът на финансите ще се срещнат с представители на двете най-големи пациентски организации у нас - Конфедерация „Защита на здравето” и Български пациентски форум. Срещата ще се състои в Министерството на здравеопазването от 18.00 ч.

В 10 часа ПП „Ред, законност и справедливост” ще представи факти, доказващи лобизъм и законодателни пропуски при регулацията на алкохолната индустрия, които водят до огромни щети на бюджета.
Събитието ще се състои в пресклуба на РЗС на ул. „Раковски” 108.

В 10 часа ДКЕВР ще проведе заседание. Първо ще бъде разгледан доклад относно издаване на лицензия за дейността "търговия с електрическа енергия" на "Енерго – Про България" ЕАД. След това ще се състои обществено обсъждане на проект на решение относно утвърждаване на цени на "Каварна газ" ООД за пренос на природен газ през газоразпределителната мрежа, цени за снабдяване с природен газ и цени за присъединяване за територията на община Каварна и община Шабла.

Двудневен турнир по шах ще се проведе в София
от 10.00 часа. В него ще вземат участие възрастни хора и хора с увреждания от Клубовете на инвалида и пенсионера, като участниците за пореден път ще докажат, че в спорта няма граници и бариери. Турнирът ще се проведе в Клуба на инвалида и пенсионера с адрес: ж.к. „Връбница” трафопост до бл. 636.

От 18 ч в Дом „Канети” на ул.”Славянска” 12 ще се състои е прожекцията на предпоследния филм от поредицата немски и български ленти, посветени на промените от преди две десетилетия, част от инициативата на Международно дружество „Елиас Канети”.

НИС на Съюза на демократичните сили ще проведе редовно заседание. Пресконференцията ще бъде от 12.30ч. в Централата на СДС на ул. „Г.С.Раковски” №134.

От 12,30 ч. в зала 610 на Централно управление на НАП ще се проведе брифинг, на който изпълнителният директор на агенцията Красимир Стефанов ще представи междинни резултати от проверките и ревизиите на собствениците на луксозни автомобили.

В 9 часа в Зала 1 на Софийски университет ще се проведе Конференция на тема: “Модерност и мистика около 1900 г. в Австрия”. В 14 часа в Аулата ще се състои Тържествено събрание, посветено на 1 ноември, Деня на народните будители и откриване на втория етап на Националния форум за науката, Съюз на учените в България. В Зала 1 от 18.30 часа ще се състои лекция на проф. Георг Шупенер, Германия, ФКНФ.

Българската асоциация на микропредприятията организира кръгла маса на тема: "Устойчивост на резултатите от реализирането на проекти, финансирани от ЕС и други донори". Форумът ще се проведе от 19 часа в зала България" на Институт за управление на програми и проекти.

От 11.00 часа в Националния исторически музей ще се състои пресконференция, по повод откриването на изложба на над 500 уникални костюми, оръжия, реквизит и фотоси от български филми, произведени от 50-те до началото на 90-те години на миналия век. Официалното откриване ще бъде в 11.30 часа.

Детска градина в с. Пирне, община Айтос отваря отново врати след реновация, извършена от български и американски военни. Церемония за официалното откриване на целодневна детска градина "Славейче" в с. Пирне е планирана за 10.00 ч.

Германското дружество за техническо сътрудничество GTZ и Българската браншова камара по машиностроене ще проведат работна кръгла маса „Актуални проблеми на фирмите в сектор машиностроене по време на криза” в „Централ Хотел Форум” в София. Работните срещи ще започнат в 11.00 ч. и ще приключат в 13.00 ч.

Shell България ще представи резултати от национално проучване за нагласите на шофьорите към грижата за колата, както и на представяне на специалната инициатива на Shell България, посветена на грижата за здравето на автомобила „Аз обичам колата си!”. Срещата с медиите ще бъде от 11.00 ч. в Аулата на УНСБАЛ „Св. Екатерина”.

От 14.00 часа в централата на БСП на „Позитано”20 ще се проведе пресконференция на тема: „Финансиране на здравеопазването в условия на икономическа криза. Промени в здравноосигурителната система”.

Вр. и.д. кмет на Столична община Минко Герджиков и зам. кметът Албена Атанасова ще открият тържество, посветено на 30 годишния юбилей от създаването на Дом за стари хора кв. „Дървеница”. Мероприятието ще се състои от 16 часа в Културен дом „Красно село” с адрес: кв. „Хиподрума”, бул. „Цар Борис ІІІ” № 41.

В 11.00 часа в БТА Българска работническа социалистическа партия ще представи кандидата си за кмет на София - Сийка Найденова.

В 11.30 часа кандидатът за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова ще се срещне с представители на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България в зала „Средец” на столичния хотел „Шератон”. В 13 часа фандъкова ще присъства на 75-годишнината от откриването на болница „Шейново”. В 16 часа тя ще се срещне с възрастни хора от София в Ритуалния дом в Културен дом „Красно село”, а в 18 часа ще се срещне с учители от София на ул. Народни будители” (предпоследната спирка на автобус 85) в кв. „Надежда”, район „Връбница”.

Американският университет в България ще представи във Велико Търново от 19 ч. в Рачев Хотел Болярски инициативата 1 милион долара за стипендии за български студенти.

Продължава визитата на министъра на външните работи Румяна Желева в Люксембург, където участва в редовното заседание на Съвет „Общи въпроси и външни отношения” на Европейския съюз.

Продължава посещението на президента Георги Първанов в Република Корея
.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4213 |25.10.2009 Предстоящо на 26 октомври . 0| 3712 |22.10.2009 Предстоящо на 23 октомври . 0| 3794 |21.10.2009 Предстоящо на 22 октомври . 0| 3959 |20.10.2009 Предстоящо на 21 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads