Реклама / Ads
0| 3926 |05.11.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 5 ноември

.
Президентът на Черна гора пристига на официално посещение у нас, Йорданка Фандъкова ще присъства на събрание в централата на ДСБ, Бойко Борисов открива новия нюзрум на БНТ1.
 

Президентът на Република Черна гора Филип Вуянович, заедно със съпругата си Светлана Вуянович ще пристигне на официално посещение у нас по покана на президента Георги Първанов.
Церемонията по посрещането ще се състои на площад „Св. Александър Невски” в 10.20 часа. Президентът на Черна гора ще има среща и с председателя на Народното събрание Цецка Цачева. В 14.30 часа в Министерски съвет ще е срещата му с премиера Бойко Борисов.

Премиерът Бойко Борисов ще открие телефонна линия - 116 111 за деца в риск.

В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

В 9.30 часа в зала „Изток” на парламента ще се проведе кръгла маса на тема „Концепцията за реформа на ДАНС”. Изказвания ще направят министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и председателят на ДАНС Цветлин Йовчев.

В 9.00 часа и. д. кмет на Столична община Минко Герджиков ще открие среща между български и италиански туроператори и хотелиери.

От 9.15 часа в Комисията за защита от дискриминация ще се проведе среща между Томас Хамарберг, комисар по правата на човека на Съвета на Европа и председателя на комисията Кемал Еюп.

В 8.00 часа в хотел „Дедеман Принцес”, зала Рубин ще се проведе VIII Национален Конгрес по ревматология.

В 10.00 в Министерството на културата ще бъде обявен списък на 455 обществени библиотеки, които ще получат подкрепа в първата фаза на програма „Глоб@лни библиотеки - България”.

От 11.00 часа в СУ „Св. Климент Охридски” – централно фоайе, заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милка Коджабашиева ще участва в церемонията по връчването на стипендии на отличили се студенти и ученици сираци за учебната 2009-2010 г.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков ще обяви спешни мерки за финансово стабилизиране на „Български пощи” на пресконференция от 11.00 часа, в зала 5 на ул. „Дякон Игнатий” 9.

В 10.30 часа в ул. „Слатинска” 26-28 в кв. „Слатина” кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова ще направи дарение на Центъра за социална интеграция на инвалиди в район „Слатина”.

В 11.00 часа в Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция.

В 11.00 часа на ул. „Позитано” 9 кандидатът на Коалиция за България за кмет на София Георги Кадиев ще се срещне с представители на Асоциация „Родители” и Сдружение „Настоящи и бъдещи майки”.

От 11.00 часа в Национален център за подготовка на ученици за олимпиади на МОМН в София ще се състои встъпителен семинар за стартиране на проекта на Германското дружество за техническо сътрудничество (GTZ) с название „Подобряване качеството на практическото обучение в България”.

В 10.00 часа в „Кемпински Хотел Зографски” ще бъде открита Конференция за недвижими имоти BalPEx. Ще участват министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и неговият заместник Екатерина Захариева.

В 12.00 часа Сергей Игнатов, изпълняващ длъжността министър, ще се срещне с учениците, завоювали медали на международното състезание „Магьосници в математиката”, което се проведе в Индия.

В 12.30 часа в зала „Запад” на Народното събрание депутати от ПГ на Коалиция за България ще се срещнат с представители на съсловни организации от сферата на здравеопазването.

Представители на пет неправителствени организирали на хора с увреждания ще извървят маршрута от езерото „Ариана” в Борисовата градина до сградата на българския парламент, за да връчат проектозакон за лична помощ. Сборният пункт на Похода на свободата е в 11.00 часа. Началото на похода до парламента е предвидено от 12.00 часа.

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие съвременна инсталация за сушене, мелене и фракциониране на речен пясък в с. Равно поле.

Премиерът Бойко Борисов ще открие нов Newsroom на Българската национална телевизия, който стартира във връзка с 50-годишнината от създаването й.

В 14.00 часа в сградата на Народното събрание на пл. „Батенберг” № 1 в зала 42 ще се проведе заседание на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика.

В 14.15 часа Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще се срещне с представители на неправителствени организации, работещи в сферата на интеграцията на хората с увреждания.

В 11.00 часа в „София прес” ще се проведе пресконференция на Национален фокусен център за наркотици и наркомании.

От 12.00 ч. в залата на „София прес”, ул. „Славянска” № 29 ще бъде представена програмата и акцентите на есенното изложение на проекта Световно образование, организиран и координиран от „Интеграл”.

В 11.00 часа в Център за култура и дебат „Червената къща” на ул. "Любен Каравелов" № 15 ще се проведе публична дискусия „Месецът на равнопоставеността отмина, а останаха ли предразсъдъците?”.

От 15.00 до 17.00 часа проектът „Европа в София” представя европейските програми и мрежи, намиращи се на територията на столицата, във фойето и в компютърната зала на Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” - IV блок на 4-ти км - бул. “Цариградско шосе” No 125.

От 17.30 часа в централата на ДСБ (ул. Кърниградска) ще се проведе разширен Председателски съвет. По покана на ДСБ - София ще присъства кандидата за кмет Йорданка Фъндъкова.

„Да съединим точките на картината - междукултурен диалог за развитие на местната общност”, финансиран по програма „Младежта в действие” на ЕК ще се състои в зала „Пеша Николова” в Червената къща от 19.00 часа.

В 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на ПК „Екогластност”.

В 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция за Oфициално учредяване на сдружение РОД.

В 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция за Обявяване на победителите в Конкурса за кратък разказ на Издателство "Балкани" и ОББ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4028 |03.11.2009 Предстоящо на 4 ноември . 0| 4509 |02.11.2009 Предстоящо на 3 ноември . 0| 4282 |29.10.2009 Предстоящо на 30 октомври . 0| 4165 |28.10.2009 Предстоящо на 29 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads