Реклама / Ads
0| 4040 |29.09.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 30 септември

.
Заседава Националният съвет за тристранно сътрудничество; извършва се поклонение пред тленните останки на българския поет и драматург Константин Павлов; обсъждат професионалното образование и обучение у нас.
 

 

Президентът Георги Първанов ще се срещне с Абид Шарифов – заместник-министър председател на Азърбайджан. Срещата е от 10.30 часа, в сградата на Дондуков 2.

От 11.00 ч в сградата на Министерството на труда и социалната политика ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което ще бъде обсъдено предложеното от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране увеличение на цените на природния газ с 28 процента, считано от 1 октомври. Заседанието ще бъде ръководено от вицепремиера Емел Етем. Ще участват представители на национално представителните работодателски и синдикални организации.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще открие дискусия на тема „Професионалното образование и обучение в България – състояние, предизвикателства, перспективи” от 11.00 часа, х-л Шератон, зала Средец.

Делегацията на Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент ще се срещне с министъра на правосъдието Миглена Тачева и със заместник-министрите на финансите Димитър Ивановски и Любомир Дацов. В 11.45 часа, в зала „Запад” на Народното събрание, делегацията на Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент ще се срещне с председателя на подкомисията за усвояване на средствата от ЕС към Комисията по европейските въпроси Радослав Иванов и с председателя на Сметната палата Валери Димитров. По-късно европейските парламентаристи ще се срещнат със заместник-главния прокурор Валери Първанов и с министъра на финансите Пламен Орешарски.

Делегацията на Комисията по регионално развитие на Европейския парламент ще се срещне в 9.00 часа, в зала „Изток” на Народното събрание с членове на Комисията по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство, подкомисията за усвояване на средствата от ЕС към Комисията по европейските въпроси и Комисията по бюджет и финанси на Народното събрание. Програмата на посещението предвижда в 10.30 часа, в зала „Изток” среща с министъра на финансите, министъра на регионалното развитие и благоустройството, министъра на транспорта, министъра на околната среда и водите и висши държавни служители, работещи по регионалната политика и структурните фондове. В 13.00 часа председателят на комисията по регионално развитие на европейския парламент Херардо Галеоте ще направи изявление за медиите.

Редовното заседание на НИС на СДС ще се проведе от 13.00ч. в Централата на СДС – ул. „Г.С.Раковски” № 134.

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне в 15.30 ч. с делегация на Комисията по регионално развитие към Европейския парламент. По време на срещата ще бъдат обсъдени проекти, по които Столична община кандидатства за европейско финансиране. Срещата ще се състои в Официалната зала на общината.

От 13,00 часа във фоайето пред централния офис на Гражданско сдружение “ЕВЕТ” /Европейска визия за етническа толерантност/ ще бъде официално открита Постоянната изложба “България – дом на етносите”. Изложбата ще бъде открита на бул. “Витоша” №18, ет. 6.

От 11.00 ч. Националният филмов център ще даде пресконференция в пресклуба на Софияпрес на тема: “Предстоящият 28-ми Фестивал на българския игрален филм „Златна роза“.

Политическа партия Българска нова демокрация ще даде пресконференция от 13.00 ч. в Софияпрес на тема: “Българската система на вътрешна сигурност – в състояние на хаос и липса на контрол”.

Конференция на тема: “Изпълнение на програмата “Активни услуги на пазара на труда”, организирана от Агенцията по заетостта, ще бъде открита от 10.00 до 12.00 часа в зала “Триадица” на гранд-хотел “София”.

Поклонение пред тленните останки на българския поет и драматург Константин Павлов ще се извърши от 14.30 ч. в ритуалната зала на централни софийски гробища.

 

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще се проведе “Ден на отворени врати”. Експерти от Главна дирекция “Програмиране на регионалното развитие” към министерството, от 09.00 до 17.00 ч., в зала “Пресцентър” ще дават консултации и разяснения на въпроси свързани с Оперативна програма “Регионално развитие” 2007 – 2013 г.

Сдружение „Национално обединение съхрани българското” има организира пресконференция във връзка с инициативата и проекта за реставриране и експониране на древния тракийски град Севтополис. Пресконференцията ще се състои на в пресклуба на БТА от 13.00 часа.

От 14,00 часа в “Шератон София Хотел Балкан”, зала “Рила”, на пресконференция в. Пари ще представи първия в България конкурс за най-активна компания в областта на CSR. Партньори на инициативата са МТСП, Национална асоциация Партньорство за социално отговорен бизнес, UNDP, Асоциация на индустриалния капитал в България.

Орденът на рицарите тамплиери “Велик Приорат България” организира пресконференция по представянето на първата в света пощенска марка с тамплиерски символи по повод 700-годишнината от разбиването на Ордена. Събитието ще се проведе от 11,00 часа в ресторант „Къщата с часовника”, ул.Московска №15.

Кръгла маса, организирана от асоциацията на преводачите на тема: „Пазарът на преводачески услуги в България – актуално състояние и тенденции” по повод Международния ден на преводача ще се проведе от 11.00 часа в залата на „Преводачницата на Мариана Хил” – кв. Лозенец, ул. Златовръх 34.

Сдружение “Институт по социални дейности и практики” (ИСДП) и Център за обществена подкрепа към ДДЛРГ “П. Р. Славейков” Приемната грижа в България - реалност и предизвикателства организират пресконференция за проблемите на приемните семейства. Пресконференцията ще се проведе от 10.00 часа в БТА.

Центърът по архитектурознание при БАН и Съюзът на архитектите в България организират пресконференция на тема: “Защитено ли е архитектурното наследство от новия Закон за опазване на културното наследство?”, която ще се проведе от 12.00 часа в БТА.

В 15.00 часа, в клуб “Сребърна есен”, ул. “Загоре” № 8 Фондация “Лале” ще даде началото на кампания за правата на възрастните.

Руският информационен център на “РИА Новости” и Музикално-продуцентска компания „Жокер Медиа” организират пресконференция по повод гостуването на Звездите на руския балет. Пресконференцията ще се състои на 30.09.2008г. от 11,00ч., в хотел „Хилтън”, зала „Вихрен”, бул. “България” 1, етаж 2, зала ”Вихрен”.

От 12,00 ч. в залата на петия етаж в сградата на Държавната агенция за младежта и спорта се организира пресконференция за представяне на Годишния доклад за младежта – 2007 г., който бе приет от Министерския съвет на 19 септември 2008 г.

В Софийски военен съд продължават пледоариите по делото за убийството на Ангел Димитров-Чората. Пледоариите ще започнат в 9.00 часа.

В Националния музей „Земята и хората” бъде открита “Работилница за ръчна изработка на хартия и отпечатване на графики на преса от епохата на Гутенберг” от 17.00ч.

Посолството на Република Куба в Република България организира представяне на възможностите за инвестиции в Куба. Бизнес срещата ще се състои в салоните на посолството на Куба на ул. „Константин Щъркелов” № 1 от 09.30 часа.

От 14.30 часа ще се проведе заседание на комисията в Министерството на транспорта. След края на заседанието ще бъде подписан протокол, след което министърът на транспорта Петър Мутафчиев и вицепремиерът на Република Азербайджан Абид Шарифов ще дадат пресконференция.

Председателят на Общински съвет – Пловдив, Илко Илиев ще има среща с градския водач на партия “Лидер” г-н Георги Бояджиев. Началото на срещата ще бъде в 10.00 часа и тя ще бъде проведена в кабинета Илиев.

Кметът на община Варна Кирил Йорданов ще даде пресконференция от 11.00 в Зала “Варна” на общината.

Сдружение “Самаряни”, в партньорство с Община Стара Загора и ЕТ “Щедър живот – Христина Караникова” организират информационна среща от 10.00 часа в Централното управление на Сдружение “Самаряни”, ул. “Патриарх Евтимий” № 57. Поводът за срещата е информиране на гражданите за възможността да се възползват от правото си на безплатни медицински услуги, предназначени за деца с нарушено зрение.

Деца от шест детски градини в Добрич ще рисуват на асфалт във вторник от 15.30 часа. Инициативата е по проект “Моят красив Добрич започва от детската градина” и ще бъде реализирана до ресторант “Лебед” в градския парк “Св. Георги”.

Представителството на Европейската комисия в България организира семинар на тема: „Възможности за финансиране на бизнеса чрез структурните фондове”. Той ще се проведе от 9:00 до 11:00 часа в зала “Европа”, Конгресен център на Панаирното градче в гр. Пловдив. От 11.00 часа ще се проведе кръгла маса “Борба с промените в климата –ангажимент за бъдещето” в зала “Европа”.

Председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов заминава на работна обиколка в общините Бургас, Нова Загора и Стара Загора. В 9.00 ч. Цветанов ще се срещне с кмета на община Бургас Димитър Николов. Срещата ще се проведе в сградата на общината. След това председателят на ГЕРБ ще отпътува за община Нова Загора, където по програма от 11:30 – 12:30 часа е предвидена среща с общинските съветници и действащи кметове на кметства, избрани с квотата на ПП ГЕРБ, членове и симпатизанти на ГЕРБ. Срещата ще се проведе в „Клуб на дейците на културата”. От 12:30 часа е насрочена пресконференция, която ще се състои в„Клуб на дейците на културата”.В община Стара Загора от 13,30ч. Цветанов ще срещне с: проф.Светлин Танчев – кмет на община Стара Загора, Недялко Недялков – областен ръководител и Председател на ОС Ст.Загора, Живко Тодоров – организационен секретар и Йордан Николов – ръководител на общинските съветници на ПП ГЕРБ, както и с членовете на областното ръководство на ПП ГЕРБ и с общинските съветници на ПП ГЕРБ. Срещата ще се състои в 15,15 ч. в сградата на общината в гр.Стара Загора.

Ще се проведе второто заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния за периода 2007 – 2013 година и официална конференция за откриване на Програмата за България.

На 30 септември и 1 октомври 2008г. председателят на СДС Пламен Юруков и председателя на ПГ на ОДС Йордан Бакалов ще вземат участие в Годишната конференция на Консервативната партия на Великобритания, която се провежда в Бирмингам.

 

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов участва в редовно заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Брюксел.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4454 |28.09.2008 Предстоящо на 29 септември . 0| 4065 |25.09.2008 Предстоящо на 26 септември . 0| 3802 |24.09.2008 Предстоящо на 25 септември . 0| 4058 |23.09.2008 Предстоящо на 24 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads