Реклама / Ads
0| 4065 |30.03.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 31 март

.
Провежда се национално съвещание в МВР за използването и прилагането на СРС; политическите партии трябва да предоставят годишните си финансови отчети; представят хумористичното списание „КРИВА НИВА”; телевизия Ниш започва излъчване на новини на български език.
 

 

Министърът на вътрешните работи Румен Петков и главният секретар на МВР Валентин Петров свикват национално съвещание на ръководния състав на министерството. Темите на дневния ред са използването и прилагането на специалните разузнавателни средства и документооборота във вътрешното ведомство.

На 31 март Зорка Първанова ще открие благотворителен концерт в „Кралския театър” на Хага, Кралство Нидерландия. Български музиканти, постоянно живеещи в Нидерландия, ще изпълнят класически произведения на български композитори с цел събиране на средства за Кризисния център към дома за деца “Олга Скобелева” в град Пловдив. Средствата, събрани по време на проявата ще бъдат предадени на дома “Олга Скобелева” от “Ротари” – метрополия Хага.

От 9.30 часа – 4 състав на СГС ще гледа делото срещу Фидел Беев по чл. 78 а от НК.

Софийски градски съд ще се произнесе по обжалването на мярката за неотклонение на директора на катедрата на съдебна медицина в Александровска болница Станислав Христов, в 15.30 часа.

От 31 март до 4 април Държавен фонд „Земеделие” е домакин на международен семинар на тема „Експертна мисия – Проверки, мониторинг - Контрол съгласно Регламент 4045/89 на Съвета относно проверките от страна на държавите-членки на транзакции, съставляващи част от системата за финансиране на Европейския фонд за ориентиране и гарантиране на земеделието, секция „Гарантиране”.

На 31 март 2008 г. в 14.00 часа в Министерство на икономиката и енергетиката ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество между Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Асоциация за малки и средни предприятия на Португалия (APME – Portugal).

Броени дни преди срещата на върха на НАТО в Букурещ, съдбовно важна за Република Македония, екип под ръководството на ст.н.с. Любомир Иванов излиза с „Препоръки за развитието на добросъседски отношения в контекста на разширението на НАТО и ЕС към Западните Балкани”. Изданието е триезично и носи заглавието „Българската политика спрямо Република Македония”. Представянето на книгата e от 11 ч. в зала „Сердика” на х-л Шератон в София.

Хумористичното списание „КРИВА НИВА”, което започва да се разпространява от април, ще бъде представено от 11.00 часа в Национален пресклуб СОФИЯ ПРЕС на ул. Славянска 29, ет. 7.

На 31 март 2008 г. от 14,30 часа в Албена, гостите на комплекса ще засадят дръвчета. Поканени са депутатът Станко Тодоров и министър Николай Василев. Инициативата е част от националната кампания, към която Албена се присъединява -“Да посадим дръвче”.

От 15.00часа в заседателна зала на Община Видин кметът на Община Видин Румен Видов ще се срещне с участници в Международния форум „Срещи на Дунава. Хоризонти на сътрудничеството в света на руския език”. В 15.30 часа в същата зала ще има пресконференция. Форумът се провежда със съдействието на Министерството на образованието и науката, Община Видин и Посолството на Руската федерация у нас.

Продължава конференцията за "Човешките права и Лисабонския договор".

От 11.00 часа в сградата на Областна администрация – Добрич ще бъдат представени резултатите по проекта на Министерството на държавната администрация и административната реформа за изграждане на Пилотната интеграционна система на електронна област. На форума са поканени областни и заместник областни управители, кметове на общини от област Добрич, ръководители на териториални структури на централната администрация, представители на браншови организации, ИТ експерти от административните структури в област Добрич.

Месечният брифинг на Софийска стокова борса ще се проведе от 11.00 часа в борсовата зала.

Сдружението на българските стоматолози и Corega организират пресконференция в БТА от 12 часа.

От 11.00 часа в зала “София” на столичния “Грандхотел София” Агенцията по заетостта организира пресконференция на тема „Обявяване на резултатите от Първа процедура по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, схема „Квалификационни услуги и обучение на заети лица”. В прессрещата ще участват министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова, зам.-министърът на труда и социалната политика Димитър Димитров, изпълнителният директор на АЗ Сотир Ушев и др.

Крайният срок, в който политическите партии са задължени да представят годишните си финансови отчети в Сметната палата, изтича в понеделник, 31 март 2008 г. Финансовите отчети трябва да се представят в Сметната палата на хартиен и електронен носител. Това задължение се отнася за всички регистрирани партии, които не са прекратили дейността си с влязло в сила решение на Софийския градски съд. При непредставяне на годишен финансов отчет глобата е от 1000 до 2000 лв. съгласно административно-наказателните разпоредби на Закона за политическите партии. При непредставяне или непредставяне в срок на финансовите отчети в Сметната палата политическите партии губят правото си на държавна субсидия до произвеждането на следващите избори за народни представители. Неотчелите се политически партии няма да получат удостоверение от Сметната палата, което им е необходимо, за да участват в избори.

Очаква се да се проведе тристранна среща между представители на прокуратурата, полицията и Община - Пловдив, от 14.00 часа. Срещата ще се проведе в заседателната зала на Общината.

Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски ще изнесе лекция в Anatolia College в Солун на 31 март.
Сакскобургготски е специален гост на колежа. Темата, по която е поканен да говори е „ Гледната точка на съседите - Една година в ЕС”.

От 11.00 ч. в БТА ще бъде представен новият сайт "SeeMyBulgaria- България такава, каквато е" и на най-новата за България технология - ЦВЕТЕН 3D ПЕЧАТ /Финален етап от изпълнението на проект по ФАР "Да популяризираме България: Създаване на устойчива заетост чрез популяризиране на българската природа,история,култура и традиции"./

Предстоящият Четвърти международен конгрес за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници (7-9 април 2008 г., НДК) и пaралелната специализирана изложба (7-10 април 2008 г.) ще бъде представен на пресконференция в БТА от 13.00 ч.

Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/, Асоциация на разузнавачите от запаса /АРЗ/, Национален съюз "Безопасност и охрана" /НСБО/ и Асоциация Национална сигурност /АНС/ ще представят от 14.00 ч. в БТА становище за ситуацията в Министерството на вътрешните работи.

Пресконференция по повод представянето на българския пазар на ERP системата за управление на малкия бизнес ще се проведе от 11,30 ч. в офиса на Майкрософт България бул. „Никола Вапцаров” 55, Бизнес Център Експо 2000.

Феим Чаушев ще даде работен обяд за посланици , акредитирани у нас, от страни от Азия, Африка, Близкия изток , както и от арабски страни. Събитието ще се състои в 12.30 ч. в хотел х-л „Амбасадор” , на „Симеоновско шосе”.

На 31 март 2008 г. телевизия Ниш започва да излъчва два пъти дневно новини на български език.

Областният управител на Стара Загора Мария Нейкова със своя заповед назначава междуведомствена работна група, чието първо заседание ще се проведе на 31 март 2008 година от 11.00 часа в залата на ТЕЦ 2 – село Ковачево. Задача на работната група е да се определят стратегии за намаляване замърсяването на атмосферния въздух със серен диоксид в района на трите топлоелектрически централи на Минно-енергийния комплекс “Марица изток” и община Гълъбово.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3770 |27.03.2008 Предстоящо на 28 март . 0| 4041 |26.03.2008 Предстоящо на 27 март . 0| 3791 |25.03.2008 Предстоящо на 26 март . 0| 3999 |24.03.2008 Предстоящо на 25 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads