Реклама / Ads
0| 3861 |03.12.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 4 декември

.
Обсъждат здравната стратегия до 2013 г.; правителството разглежда промени в законите за отбраната, за железопътния транспорт, за БНБ и Търговския закон; дискусия "Заедно срещу кризата" организира премиерът Сергей Станишев; кръгла маса за четенето ще се проведе в НДК.
 

 

Народното събрание ще продължи обсъждането на Националната здравна стратегия на правителството за 2008-2013 г. и плана към нея. Преди това депутатите трябва да гласуват няколко законопроекта за промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация. В дневния ред е още ратификация на измененията на Учредителния договор на Международния валутен фонд, на спогодбата между България и Естония за избягване на двойното данъчно облагане, като и второ четене на промени в Закона за държавния служител. 

 

Правителството ще разгледа днес на редовно заседание промени в Закона за железопътния транспорт и в Търговския закон. Ще бъдат обсъдени и Закон за отбраната на Република България и промени в Закона за БНБ. Очаква се министрите да одобрят и Стратегия за развитие на местата за лишаване от свобода в България за периода 2009 - 2015 година. 

 

Под патронажа на премиера Сергей Станишев ще се състои дискусията "Заедно срещу кризата" от 15.00 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет. В нея ще участват представители на изпълнителната власт, банковата система, на работодателските и синдикалните организации, неправителствения сектор, дипломатическия корпус и др. Домакини на срещата са вицепремиерът Меглена Плугчиева и министърът на финансите Пламен Орешарски.

 

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще се срещне от 9.00 ч. днес с министъра на петрола на Египет Амин Самех Фахми в сградата на Министерството на икономиката и енергетиката. След срещата - около 10.00 ч., е предвиден брифинг  за медиите в сградата на МИЕ. 

 

В периода 4 – 15 декември ще се проведе мисия на Международния валутен фонд за редовния годишен преглед с България по член ІV от Учредителния договор на Фонда. В рамките на посещението екипът на МВФ ще се срещне с представители на правителството и на Централната банка за обсъждане на изпълнението на макроикономическите показатели и на финансово-икономическите политики, провеждани в страната през настоящата година.

 

Новоизбраният Градски съвет на БСП в София ще проведе първото си заседание от 18.00 часа на ул. "Леге" 10. В дневния ред е избор на Изпълнително бюро на организацията. 

 

Състав на Софийския градски съд ще разгледа частна жалба на  Валентин Димитров по дело от Софийския районен съд, по което той е обвинен за валутни престъпления.  В съдебното заседание ще  бъдат разгледани още 18 дела. 

 

От 9.30 часа СГС ще се гледа делото срещу Джок Пол Фрийман по (чл. 116 от НК).

 

В зала 7 на НДК в рамките на Международния панаир на книгата, продължава кръгла маса на тема: „Общество – четене - книга”.

 

В София ще се проведе конференция на тема: “Готовност на България за присъединяване към Шенгенското пространство и ефекти от предстоящото членство”.

 

В Огледалната зала на народното събрание депутатите от НДСВ Христина Христова, Марина Дикова и Антония Първанова организират работна среща със сдружение „Настоящи и бъдещи майки”.

 

Официална церемония по приключване на проекта за консервация на паметници на културата в Архитектурно-исторически  резерват "Старинен Пловдив", финансиран от ЮНЕСКО/Японски попечителски фонд, ще се състои днес от 10.00 ч. в "Балабановата  къща" в Стария Пловдив. Сред официалните гости е посланикът на Япония у нас Цунехару Такеда.

 

Ролята и развитието на услугата "Социален асистент" в държавната и местната политика ще бъдат обсъдени от представители на отговорни институции, Програмата на ООН за развитие, общинската власт. Проявата е част от заключителна конференция по проект, изпълняван с подкрепата на ПРООН, която
ще бъде открита от заместник-министъра на труда и социалната политика Ясен Янев.

 

Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3644 |02.12.2008 Предстоящо на 3 декември . 0| 4333 |01.12.2008 Предстоящо на 2 декември . 0| 3831 |30.11.2008 Предстоящо на 1 декември . 0| 4017 |27.11.2008 Предстоящо на 28 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads