Реклама / Ads
0| 4400 |23.03.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 24 март

.
НС заседава извънредно; гледат делото за източване на общинската фирма „Софийски имоти"; подписват Декларация за чист парламент 2009; стартира годишна национална кампания за здравословно хранене и начин на живот.
 

 

Извънредно заседание на Народното събрание ще се проведе днес. На заседанието, което ще се проведе от 14.00 часа, ще бъде обсъден на първо четене на законопроектът за промени в изборното законодателство за национален парламент.

Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров ще открие заседание на Комитета за наблюдение на ОП „Околна среда”, който ще обсъди концепцията за финансиране на проекти за отпадъци. Заседанието ще се проведе в 11,00 часа в хотел „Кемпински-Зографски” – зала „България”.

Национална агенция „Пътна инфраструктура” и Министерство на транспорта организират конференция, която ще се проведе под егидата на вицепремиера по управление на европейските фондове Меглена Плугчиева. Конференцията е на тема: „Инфраструктурни проекти - Пътища, България 2009”, която ще се проведе в хотел „Шератон”, зала „Средец” от 10:00 часа.

Конфедерация на независимите синдикати в България, Федерация на синдикатите в здравеопазването – КНСБ и Фондация „Фридрих Еберт” организират конференция на тема: „Реформата в здравеопазването – финансиране и предоставяне на качествени здравни услуги”. Срещата ще се проведе от 09:30 ч. в сградата на КНСБ.

Кръгла маса „Детското здравеопазване – основен приоритет на държавата” организират на 24 март 2009 г. народният представител от Коалиция за България Ива Станкова и фондация „Фридрих Еберт”. Форумът, който е под патронажа на председателя на Народното събрание Георги Пирински, ще започне в 10.30 ч. в зала „Изток” на парламента.

Кръгла маса на тема: „Кохлеарната импланция в България – възможности за интеграция” организират парламентарните комисии по труда и социалната политика, по образованието и науката и по здравеопазването. 

Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото за източване на общинската фирма „Софийски имоти". Делото ще се гледа от 9.00 часа.

В Централата на БСП на „Позитано” 20 ще се проведе редовно заседание на ИБ на ВС на БСП, на което ще бъдат обсъдени актуални политически проблеми. След заседанието ще има пресконференция от 14.00 часа.

От 11:30 часа в централата на ДСБ на бул. „Витоша” 18 ще се проведе пресконференция. Ще бъдат представени кандидатите за Евроизбори 2009 г. и ще се тегли жребий за подреждането на имената на кандидатите в бюлетините за гласуване и реда на представяне им в регионалните събрания на ДСБ, където ще се определи поредността в евролистата на партията.

Заместник-председателят на Българска нова демокрация доц. Борислав Великов ще подпише от името на партията Декларация за чист парламент 2009. Публичното подписване от политическите партии и граждански организации ще се проведе от 11.00 часа в залата на Българската телеграфна агенция.

От 13.00 ч. в хотел „Арена ди Сердика” италианската енергийна компания Enel със сътрудничеството на посланик на Италия в България н.пр. Стефано Бенацо, ще обяви връчването на дарения на училищата с разширено преподаване на италиански език в България.

Държавната агенция за информационни технологии и съобщения пуска в употреба издание на тема: „120 години Национален природонаучен музей” от 10.00 ч., в сградата на музея.


Атлантическият Клуб в България организира публична лекция на посланика на Япония. Лекцията е на тема: „Япония-България: Партньорство в бъдеще” и ще се проведе от 11.00 часа в зала „Сердика” на Хотел „Шератон”.


ДКЕВР ще проведе открити заседания за разглеждане на доклади относно: Заявление на „Булгаргаз” ЕАД за утвърждаване на цени на природния газ при продажба от обществения доставчик на крайните снабдители и на потребители, присъединени към газопреносната мрежа за ІІ тримесечие на 2009 г., както и за цените на топлофикационните дружества от 01.04.2009 г. Заседанията ще се проведат от 10.00 ч. в сградата на комисията.


От 12.00 часа в Софияпрес ще се проведе пресконференция на тема: „Старт на Годишна национална кампания за здравословно хранене и начин на живот”.

ПП „Единен пенсионерски съюз” - Ст. Загора, Гражданско сдружение за защита на студентите и Студентски град и Екологично сдружение „Суходол”, обединени в Предизборен алианс за пълна промяна ще представят целите и програмата на Алианса
на пресконференция в пресклуба на БТА от12.00 часа.

От 13.00 часа в БТА ПП „Обединени земеделци” ще даде пресконференция във връзка с изплащането на средствата от еврофондовете в земеделието, както и по актуални политически въпроси.

Програма „Достъп до Информация” ще представи своето становище по Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за електронните съобщения на пресконференция, която ще се проведе от 14.00 часа в БТА.

Български дарителски форум ще представи годишния си анализ върху дарителството. Това ще стане на пресконференция от 10.00 ч. в пресклуба на БТА.

По предложение на министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев в периода 24-27 март 2009 г. в 28 областни лечебни заведения за лечение и диагностика на туберкулоза ще се проведе седмица на отворени врати
. Инициативата е по повод Световния ден за борба с туберкулозата -24 март и е в изпълнение на дейностите по Националната програма за превенция и кнтрол на тубркулозата в България.

Фондация „Искам бебе” ще връчи наградите си „Полетът на надеждата” от 18:30 ч. в зала „Концертна” на Централния военен клуб в столицата. Носител на голямата награда на фондация „Искам бебе” ще бъде министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев.

Национален институт на правосъдието, ул. „Екзарх Йосиф” № 14 организира от 17:00ч. публична дискусия на тема: „Индикатори за обществено доверие в правосъдието: инструменти за оценка на политики”.

Лидерът на ПП „Атака” Волен Сидеров и депутати от Парламентарната група на партията ще посетят град Габрово. В 18:00 часа пред паметника на Чардафон Велики Сидеров ще поднесе венци и ще раздаде членски книжки на навоприети членове на ПП „Атака” – Габрово. Преди това от 17:45 часа пред паметника на Чардафон Велики Сидеров ще отговори на журналистически въпроси на представителите на местните медии. От 18:30 часа в Дома на културата в Габрово ще се състои среща на Сидеров с граждани. По – рано същият ден депутати от „Атака” ще посетят село Драгановци, Габровско.

Институтът за пазарна икономика организира семинар на тема: „Местни условия за правене на бизнес”, който ще се проведе в заседателна зала на Клуб на стопанския деятел в гр.Варна, ул.”Драгоман” 25, ет.2 от 14:00 часа.

От 11.00 часа в пресцентър „Глас” ще се състои пресконференция на община Суворово. Гости ще бъдат кметът но общината Павлин Парашкевов и Николай Стефанов от Дирекция „Европейски проекти”. Те ще дискутират темата за източници на финансиране по време на криза.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски ще подпише два договора в сферата на здравеопазването във връзка с модернизирането на три регионални болници в градовете Кърджали, Смолян и Враца от 12.00 ч., в сградата на община Смолян.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4282 |22.03.2009 Предстоящо на 23 март . 0| 4388 |19.03.2009 Предстоящо на 20 март . 0| 4248 |18.03.2009 Предстоящо на 19 март . 0| 4076 |17.03.2009 Предстоящо на 18 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads