Реклама / Ads
0| 3732 |05.08.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 6 август

.
Зам.-командващият на Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал-лейтенант Гари Спиър пристига у нас;заседава Висшият съдебен съвет; министърът на културата Вежди Рашидов представя екипа си.
 

Заместник-командващият на Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал-лейтенант Гари Спиър пристига на работно посещение в нашата страна. Той ще проведе среща с началника на Щаба по подготовката на Сухопътни войски генерал-лейтенант Иван Добрев.

Министърът на правосъдието Маргарита Попова, на основание чл. 33 от Закона за съдебната власт, свика заседание на Висшия съдебен съвет, което ще се проведе от 10.00 часа в заседателната зала в сградата на ВСС.

Ивайло Московски и Камен Кичев са новите заместник-министри на транспорта, информационните технологии и съобщенията, които ще бъдат представени на пресконференция от 11.00 часа в сградата на Министерство на транспорта информационните технологии и съобщенията.

Министърът на културата Вежди Рашидов ще представи екипа си от 13.00 ч. в Министерството на културата.

Комисия по икономическата политика, енергетика и туризъм ще заседава в Народното събрание от 14.00 часа.

От 11.00 часа, в Официална зала на Столична община и. д. кмет на Столична община Минко Герджиков ще се изнесе информация по повод стартиралия проект „Подкрепа за междурегионално сътрудничество и обмен на най-добри практики между София и Атина в областта на туризма”.

Ръководителят на Патентното ведомство Костадин Манев ще даде пресконференция в БТА от 11.00 часа.

Инструкция за взаимодействие между Националната агенция за приходите и Агенция „Митници” ще подпишат ръководителите на двете ведомства – Красимир Стефанов и Христо Кулишев. След подписването ще има пресконференция. Събитието ще се състои от 11.30 часа на 6 август в Министерството на финансите. От 12.15 часа в централното управление на НАП, бул. „Княз Ал. Дондуков” № 52, ще има демонстрация на връзката за обмен на информация между НАП и Агенция „Митници”.

В рамките на шестдесет и вторият конгрес на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва /CIOR /, който се провежда в Националния дворец на културата ще се проведат състезания по преодоляване на препятствия от 10.00 – 11.00 часа в Горна Баня.

Във връзка с годишнината на трагичните събития в Южна Осетия в 17.30 в Руския културно-информационен център в София ще се състои събрание с участие на представители на български обществени организации във връзка със събитията през август 2008 г. в Кавказ. В същия ден в 17.30 ще бъде открита фотоизложба „Жертви на Осетия” и ще бъде прожектиран документален филм ”Август. Цхинвал”.

Навършват се 64 години от взривяването на атомната бомба над Хирошима. Във тази връзка в Националния музей „Земята и хората” отбелязва Денят на милосърдието. В зала „Гигантските кристали” на музея ще бъде експониран „Камъкът от Хирошима”, който музеят получава през 1997 г. от Президентството на Република България. Програмата за отбелязване Денят на милосърдието започва в 10.00 часа.

Мобилният център по приемна грижа ще бъде за втори път на площад „Севтополис” в Казанлък на 6 август 2009 г. от 10.00 часа. В интервала от 10.00 до 13.00 часа двама социални работници от Областен център по приемна грижа, гр. Стара Загора, ще запознаят казанлъчани с възможностите и начините по които могат да помогнат на децата от старозагорските институции.

От 11.00 часа в Община Варна ще се проведе пресконференция по повод провеждането на кръга от Световната купа по плувен маратон на 10 километра – Варна 2009.

От 11.30 часа в пресцентър ”Варна” ще състои пресконференция на тема ”Бивши и настоящи народни представители обсъждат интересите на известна варненска групировка за скандалната сделка за Морската градина”.

Кръгла маса, посветена на актуалните проблеми на българистиката и славистиката, ще се проведе от 12.00 часа във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий”, в рамките на продължаващия Международен летен семинар по български език и култура.

По повод големия християнски празник Преображение Господне, в храма „Св. Висарион Смоленски” ще бъде отслужена Света литургия
от Константийският епископ в 9.00 часа. В същия ден, в 18.00 часа, но в храма „Св. Пантелеймон ” в Пампорово ще бъде извършен празнична Вечерня с молебен канон към Св. Богородица.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3911 |04.08.2009 Предстоящо на 5 август . 0| 3739 |03.08.2009 Предстоящо на 4 август . 0| 3690 |02.08.2009 Предстоящо на 3 август . 0| 4161 |30.07.2009 Предстоящо на 31 юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads