Реклама / Ads
0| 4285 |06.04.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 7 април

.
Комисията по досиета отбелязва една година от началото на дейността си; гледат делото срещу Маским Стависки в Апелативния съд в Бургас; Пламен Юруков събира на обща среща лидерите на българските партии – членки на ЕНП; обявяват резултати от предварителни изпити.
 

 

Комисията по досиета организира конференция по повод навършването на една година от началото на дейността й. Форумът ще се проведе на 7 април, понеделник, 2008 г. във Военния клуб, зала „Тържествена” от 9,30 часа.

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу бившия директор на НЗОК Бойко Пенков. Заседанието ще започне в 9.30 часа.

От 9.30 часа е насрочено делото срещу Маским Стависки в Апелативния съд в Бургас.

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще открие две обновени лечебни бази в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Царица Йоанна” – ремонтираните Клиника по гастроентерология и Отделение по физиотерапия и рехабилитация. Официалното откриване ще започне в 9.30 ч. След церемонията в 10.30 ч., ще се проведе пресконференция.

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще бъде удостоен с медал за заслуги “БЧК” – златен, за значителния му принос в развитието и разширяването на традиционното ползотворно съвместно партньорство между двете институции, за неговото съдействие при осъществяване на хуманитарните програми на Българския Червен кръст и по повод на седемдесетгодишния му юбилей. Награждаването ще се състои от 13.00 ч. в зала “Музейна” в централата на БЧК, където председателят на БЧК Христо Григоров ще връчи високото отличие.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще даде пресконференция в 12.00 ч. в зала „Колегиум” на Министерството на културата. В нея ще вземат участие и Красимира Филипова, директор на Дирекция „Театър, вариететно и цирково изкуство” на Министерство на културата и д-р Калина Стефанова, директор симпозиуми на Международната асоциация на театралните критици.

Пламен Юруков събира на обща среща лидерите на българските партии – членки на ЕНП. На срещата ще бъдат обсъдени възможните общи действия, които могат да бъдат предприети, за да не се допуска по-нататъшното разрастване на кризата, която заплашва националната сигурност и сигурността на евроатлантическите структури, в които България членува. Срещата ще се проведе от 13.00 часа в Огледалната зала на Народното събрание.

От 10.30 ч. в Конферентната зала на Националния институт на правосъдието министър Миглена Тачева ще закрие официално задължителното начално обучение на младши съдии. Това е четвъртият випуск, който приключва шестмесечното си обучение, чиято цел е да развие чрез практически ориентирана подготовка натрупаните знания по време на университетското юридическо образование.

Резултатите от предварителен единен приемен изпит по география на България в УНСС ще бъдат обявени. На изпита се явиха 2019 кандидат-студенти.

От 10.00 часа "Кредит център" ще даде пресконференция на тема: „Колко скъпи са жилищните кредити в България? Задава ли се вълна от рефинансиране след поредното покачване на лихвите?”.


От 11.00 часа в БТА ще бъде дадена пресконференция от работодателски организации в горския сектор по случай откриване на седмицата на гората.

Гръцката банкова асоциация предстои да финансира едно професорско място в катедра „Финанси и банково дело” в Стопанския факултет на Софийския университет. По този повод в 12:00 часа, в Софийския университет ще се подпише договор за финансиране между ректора на университета проф. Иван Илчев и главния секретар на Гръцката банкова асоциация Христос Горцос. В 12:30 в Аулата на Софийския университет ще се проведе пресконференция за представителите на медиите.

С официална церемония в 12 часа българско време бе открито най-голямото британско изложение за храни и напитки Food and Drink Expo 2008. То се провежда в английския град Бирмингам и е определяно като едно от най-влиятелните събития в хранително-вкусовия сектор в целия свят. За първи път страната ни има представител на форума - британската фирма с български собственици Вентекс БГ.

“Визовата политика и свободното движение: Перспективи на европейското гражданство” е темата на парламентарна конференция, която организира на 7 и 8 април 2008 г. Регионалният секретариат за парламентарно сътрудничество в Югоизточна Европа със съдействието на фондация „Фридрих Еберт”. Форумът ще бъде открит от 10.00 часа в зала „Изток” на Народното събрание от председателя на Комисията по европейските въпроси Младен Червеняков.

Асоциацията на дружествата за топлинно счетоводство имаме удоволствието да ви поканим на пресконференция на тема „Очаквания към изравнителните сметки за отоплителен сезон 2007/2008 г.” Събитието ще се проведе в пресклуба на БТА от 12.00 часа. Участие в пресконференцията ще вземат председателят на Асоциацията Тодор Кузманов, както и членовете на Управителния съвет Огнян Димитров, Боряна Колева и Ася Ангелова.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще приеме в 10:00 ч. известния български футболист Димитър Бербатов. На церемония в зала “Договори” министър Калфин ще връчи на капитана на националния отбор почетния знак на МВнР – Плакет.

Хавиер Качо, три пъти командир на испанската полярна база, съседна на българската на о. Ливингстън, написа книга за преживяното там, в която описва и българските си колеги и приятели. Представянето на книгата ще бъде от 17.30 ч. в огледалния салон на издателство „Захарий Стоянов” - Полиграфически комбинат откъм книжната борса, ул. „Никола Ракитин”2, ет. 4.

Лидерът на ПП „Атака” Волен Сидеров ще посети Плевен. В 10.00 часа пък той ще се срещне с кмета на Плевен и ръководството на общината – в сградата на общината. Час по-късно ще започне срещата му с общинските съветници от „Атака” и СДС – в зала „Гена Димитрова” . В 12 00 часа ще бъде дадена пресконференция. По-късно в програмата на Сидеров е предвидена среща с общински съветници, кметове и общинските ръководители на ПП „Атака” от плевенска област 18 00 -20 00 ч. Среща с обществеността в зала „Катя Попова”.

В Стопанската академия „Димитър Ценов” от 10.00 часа, в Свищов заместник-министърът на държавната администрация и административната реформа Ангел Иванов ще участва в официалното откриване на форум „Кариери – добра кариера, добър живот”, организирано за седма поредна година от „ДжобТайгър” ООД, МДААР и с подкрепата на „Нестле България” АД.

От 14.00 часа в Заседателна зала на Община Видин ще се проведе пресконференция, в която ще участват кмета на Община Видин Румен Видов, председателя на Сдружение „Културен център за социална демокрация и защита правата на човека”, председателя на „Асоциация на власите в България” и председателя на сдружение „ Организация Дром”.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3769 |03.04.2008 Предстоящо на 4 април . 0| 3919 |02.04.2008 Предстоящо на 3 април . 0| 4074 |01.04.2008 Предстоящо на 2 април . 0| 3876 |31.03.2008 Предстоящо на 1 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads