Реклама / Ads
1| 3685 |06.07.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 7 юли

.
Във военното поделение в Челопечене влизат инженерно-сапьорни подразделения; дискутират реформата на българския политически модел; премиерът и членове на кабинета дебатират с делегация на бизнеса от Европейската кръгла маса на индустриалците; общопрактикуващи лекари започват ефективни протести.
 

 

Очаква се в района на военното поделение в Челопечене да влязат инженерно-сапьорни подразделения, химици, реанимобил, Военна полиция и Военна прокуратура.

От 10.30 часа в зала 6 на Националния дворец на културата, в рамките на форума “Български дебати”, по инициатива и с участието на президента Георги Първанов ще се проведе дискусия на тема „Реформата на българския политически модел”. Във форума ще участва и министър-председателят Сергей Станишев. Целта на срещата е да бъдат очертани основни насоки и да се направят конкретни предложения относно функционирането на партиите и избирателната система.

За девети пореден път в София ще се състои годишна среща на министър-председателя на Р. България и членове на кабинета с делегация от представители на бизнеса от Европейската кръгла маса на индустриалците. За журналистите е организирана пресконференция, която ще се състои в 14.15 часа в зала „Средец”, хотел „Шератон”, София.

Второто заседание на преговорите по НРД ще се проведе от 15 ч. в хотел “Родина” зала “Мусала”.

В 9.30 ч. в зала „Колегиум” на 6 етаж в Министерството на културата ще бъде подписан протокол между Министерството на културата и Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) от една страна и от друга - КНСБ и Съюза на артистите в България. Протоколът е за сътрудничество и съвместна работа по посока на стимулирането на процесите на колективното трудово договаряне в областта на театралното изкуство.

В 9.30 часа СГС ще гледа делото срещу Венцеслав Върбанов по чл. 219 от НК.

Нов български университет дава пресконференция от 11.00 ч. в БТА. Акцентите в пресконференцията ще бъдат кандидатстудентската кампания 2008/2009, образователната стратегия на НБУ и новия вариант на ТОП за незрящи.

От 7 до 11 юли 2008 година Министерство на труда и социалната политика и Агенция по заетостта организират информационна и разяснителна кампания по Схема за безвъзмездна финансова помощ „Развитие на човешките ресурси и насърчаване на заетостта”.

От 12.00 ч. в сградата на БТА, бул. „Цариградско шосе” № 49, ет. 2 ще бъде дадена пресконференция за защита на правото на пациентите на съвременно лечение.

Софийския апелативен съд ще заседава срещу Боян Георгиев, обвинен за катастрофата, в която загина Емил Трифонов – Кембъла. Заседанието ще започне в 13.30 часа.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще присъства на общественото представяне на класираните проекти в конкурса „Обемно-устройствено проучване на Централна жп гара Пловдив”. То ще се състои от 11.00 часа в Селекторната зала на ЖП управление Пловдив, бул. „Македония” № 2. Преди това – в 10.30 часа, министър Мутафчиев и генералният директор на НК „Железопътна инфраструктура” Антон Гинев ще направят проверка на Централна жп гара Пловдив и района около нея.

Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров ще направи първа копка на канализация от 11,00 часа в с.Трилистник, община Марица, Пловдивска област. Проектът се финансира със средства от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. Предвижда се изграждане на канализация в с.Трилистник и последващо изграждане на пречиствателна станция. Пречиствателната станция в момента се проектира.

От 13:30 часа в зала “Концертна” на Младежки дом, Варна се открива семинар “Представяне на германски модел за мобилна работа с млади хора в риск”, организиран от Община Варна, Дирекция “Превенции”, направление “Превенция на противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – 2008” и Социална асоциация “Св. Андрей” – българо-германско сдружение с нестопанска цел в партньорство със Сдружение “Съучастие”.

От 18.00 часа в къща музей „Иван Вазов” в Сопот ще се проведе поетична вечер с произведения на Вазов.

Общопрактикуващите лекари в Пазарджик започват ефективни протести. Семейните лекари в Пазарджик ще подкрепят колегите си от страната, като всеки ден ще спират работа за час от 11 до 12 часа. Медиците, които работят втора смяна, ще протестират между 15 и 16 часа.

Откриват летните археологически семинари ”Съхрани българското”. По традицията началото ще бъде дадено в Плиска. Семинарите се провеждат за трета поредна година по инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов за разчистване и социализиране на старите български столици.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4066 |03.07.2008 Предстоящо на 4 юли . 0| 3769 |02.07.2008 Предстоящо на 3 юли . 0| 3849 |01.07.2008 Предстоящо на 2 юли . 0| 3712 |29.06.2008 Предстоящо на 30 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads