Реклама / Ads
0| 3945 |07.04.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 8 април

.
Президентът Първанов заминава за Полша; парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред заседава извънредно; премиерът се среща с цигански общественици; правят тържественото шествие по повод празника на Медицинския университет.
 

Президентът Георги Първанов ще направи официално посещение в Република Полша на 8 и 9 април по покана на своя полски колега Лех Качински. Президентът ще бъде придружаван от съпругата си госпожа Зорка Първанова. В програмата на посещението са предвидени среща на президентите Първанов и Качински и пленарни разговори на двете официални делегации.

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ще проведе извънредно заседание от 14 часа. На него ще бъде обсъден и приет Доклад относно производството и разпространението на синтетични наркотици и констатирани проблеми в Министерството на вътрешните работи.

Министър-председателят Сергей Станишев ще се срещне с ромски общественици утре от 16 часа.
Фоторепортерите и операторите, които желаят да направят протоколни снимки, трябва да са в сградата на Министерския съвет до 15.50 ч. Не се предвиждат изявления.

Министерството на държавната политика при бедствия и аварии е домакин на XVI регионална среща на Инициативата за превенция и готовност при бедствия в Югоизточна Европа към Регионалния съвет за сътрудничество. В срещата, която ще се проведе в зала №10 на Националния дворец на културата, участват 52 делегати от 18 държави, и 7 международни представители и наблюдатели. Форумът предхожда Първата Министерска среща на страните членки на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, която ще се проведе в резиденция „Бояна” на 9 април 2008 година. На срещата в НДК се очаква към Меморандума за разбирателство по Институционалната рамка на Инициативата за превенция и готовност при бедствия в Югоизточна Европа да се присъединят и нови две държави от региона - Босна и Херцеговина и Република Турция. Срещата в НДК, зала №10, ще бъде открита за журналисти от 09:00 до 10:30 часа.

От 11.00 ч. в аула „Максима” на УНСБАЛ „Света Екатерина” ще се проведе пресконференция на тема „Дейността на Университетска болница „Света Екатерина” през 2007 г. и развитието й през 2008 г.”

От 14.00 часа министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще вземе участие в тържественото шествие по повод празника на Медицинския университет – София, което ще започне от Докторската градина

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще присъства на церемонията по повод приключването на проекта „Противодействие на трафика на хора”. Церемонията ще се състои от 11.00 часа в Централен военен клуб. Проектът се реализира от Националната комисия за борба с трафика на хора, Американската агенция за международно развитие и Международна организация по миграция.

Във връзка с писмо от Медицински университет - София за организиране на 08.04.2008 г. от 14.00 до 15.00 часа на шествие по повод Международния ден на здравето и патронен празник на университета от 13.30 часа на 08.04.2008 г. се организира сборен пункт на участниците в шествието при паметника в Докторската градина на ул. „Шипка".

Националният съвет на СДС ще проведе заседание от 10.00ч. в парк-хотел Москва, зала „Москва”. На него ще бъде обсъден план за единство в Народното събрание за честно и компетентно управление в сектора сигурност.
Пресконференцията ще бъде от 12.30ч.

Президентът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев ще даде пресконференция от 10 часа в сградата на конфедерацията.

Заместник–министърът на труда и социалната политика и Национален координатор на международната инициатива „Десетилетие на ромското включване 2005-2015 г.” Баки Хюсеинов ще участва в кръгла маса на тема ”Европейска ромска политика и мястото на България в нея” от 14:00 часа, в Информационния център на Европейския съюз.

Движение „Гергьовден” ще даде пресконференция на тема „Промените в Семейния кодекс”. Брифингът е от 12 часа в „София прес”.

Заместник-министърът на отбраната Спас Панчев ще открие в Министерството на отбраната 21-та редовна среща на работната подгрупа ТРИКОД към Групата на националните директори по кодификация на НАТО – АС/135. Домакин на срещата, която ще се проведе до 10 април в нашата страна, е дирекция "Военна стандартизация, качество и кодификация".

Ще се проведе двудневно обучение по проекта на община Ямбол «Трансгранични посоки в икономическото развитие на Ямбол и Одрин», финнасиран по Програма ФАР. Темата на семинара е „Изграждане на капацитет за идентификация, разработка и изпълнение на съвместни проекти в трансграничния регион”. Участие в него ще вземат представители на общините Ямбол и Одрин, както и на неправителствени организации от двата града.
Пресконференция за представяне целите и участниците в семинара е насрочена за 13.30 часа в х-л „Диана палас”.

Първият в страната клуб по интереси “Приятели на армията” с членове - ученици от средните училища, ще се учреди от 11.00 ч. във Военния клуб в гр. Пловдив. Целта на клуба е да развива у младите хора любов към военно-приложните и спортни занимания, да се утвърждават родолюбиви чувства в подрастващото поколение, да се издига общественият престиж на Българската армия.

Социологическо проучване на тема „Какво мислят габровци за управлението и развитието на града си” ще бъде представено от 11.00 ч. в Ритуална зала – сградата на общината.

От 11.30 часа по случай Международния ден на ромите в ромския квартал в град Ботевград председателят на ЕВРОРОМА Цветелин Кънчев и кметът на община Ботевград Георги Георгиев ще открият първата в България плоча в памет на ромите жертви на Холокоста.

Министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил заминава за Анкара по покана на министъра на земеделието и селските райони на Република Турция Мехди Екер.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4284 |06.04.2008 Предстоящо на 7 април . 0| 3769 |03.04.2008 Предстоящо на 4 април . 0| 3919 |02.04.2008 Предстоящо на 3 април . 0| 4074 |01.04.2008 Предстоящо на 2 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads