Реклама / Ads
0| 3998 |08.02.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 9 февруари

.
Обсъжда се готовността на Българската банка за развитие да предоставя кредитен ресурс на търговските банки; на конференция обсъждат световната финансова и икономическа криза и стабилността на българската икономика; оповестяват внесените искания в МВР и резултатите от преговорите.
 

 

В 12.00 часа в Голяма заседателна зала министър-председателят Сергей Станишев свиква работна среща, на която ще се обсъди готовността на Българската банка за развитие да предоставя кредитен ресурс на търговските банки. В нея ще участват министърът на финансите Пламен Орешарски, изпълнителният директор на банката Димитър Димитров, председателят на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България Виолина Маринова и др.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще открие конференция на тема: „Световната финансова и икономическа криза и стабилността на българската икономика”, организирана от Института за икономика и международни отношения и Фондация „Фридрих Еберт”. Форумът ще се проведе от 9:30 часа в зала 8 на НДК.

Съветът по икономика и финанси на НДСВ ще представи пред „Българската Си Еф Ей Асоциация” (БСФАА) икономическата платформа на партията. Срещата ще се проведе от 18.30 часа в зала „Александър” на хотел „Радисън” и в нея участие ще вземат заместник-председателите на партията Марина Дикова и Илия Лингорски, министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, председателят на Съвета по икономика и финанси на НДСВ Владимир Каролев, икономистите Стефан Стайков, Тодор Николов, Николай Николов и др.

Състав на Софийски градски съд ще гледа дело срещу Фидел Беев. Бившият кмет на Велинград е обвиняем за недекларирането на доходи и за данъчни задължения. Съдебното заседание започва в 9,30 часа в Софийски градски съд.

Състав на Софийски градски съд ще разгледа на свое заседание молбата на Красимир Маринов – Големия Маргин да се лекува в чужбина. Съдебното заседание е насрочено от 11 часа и ще се глада от 17 А състав на Софийски градски съд.

Състав на Софийски градски съд ще гледа дело срещу художника Йордан Опиц. 57-годишният майстор на икони е обвинен в убийството на 25-годишен наркоман при самозащита.

Кръгла маса „Здравното осигуряване в Европейския съюз: съвременни проекти и проблеми" на експертния съвет по здравна политика и мениджмънт при Министерство на здравеопазването с представители на доброволните здравно осигурителни фондове ще се проведе от 11.00 часа в Гранд Хотел София.

От 11,30 часа в централата на ДСБ на бул. "Витоша" 18 ще се състои пресконференция на ръководството на партията.

От 14:00 часа в хотел Арена ди Сердика, зала Арена министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, представители на „Майкрософт България” и на ЦАПК „Прогрес” ще демонстрират възможностите на платформата за обслужване на гражданите и бизнеса в общинските администрации.

От 14.00 часа в залата на БТА ще се проведе пресконференция на Движение НАПРЕД. Акцент в пресконференцията ще бъдат протестите на земеделските производители и млекопреработвателите.

Проф. д-р Стефка Янчева, завеждащ Първа клиника по неврология към университетската болница „Св. Наум” ще даде отговор на здравни въпроси в зала МАТИ на НДК от 11 часа. Ще бъдат изнесени интересни статистически данни за стреса в България.

Ще се състои редовно заседание на Националния съвет на Съюза на демократичните сили в Културен център „Красно село” на бул. „Цар Борис ІІІ” № 41. Пресконференцията ще бъде от 13.30 часа в Културен център „Красно село”.

Евродепутатът Метин Казак организира кръгла маса на тема "Гласът на младите.bg" от 9,30 ч в Информационния център на ЕС на в София на ул. "Московска" № 9.

Дебат “ Социалната Зелена политика в ситуация на глобална екологическа и икономическа криза” се организира в “София прес” от 13.30 часа.

Контактната група, излъчена от протестиращите служители на МВР ще даде пресконференция в БТА от 11.00 часа на тема :Внесените искания в МВР и резултатите от преговорите”.

Институт по правни науки при БАН организира пресконференция от 13.00 часа в БТА на тема Да инвестираме в хората!". Резултати от изпълнението на проекта за първите шест месеца.

От 10.00 часа в читалище „Надежда” във Велико Търново ще се проведе научна конференция „Учредителното събрание и българските конституции”. Организатори са Народното събрание, Софийският университет „Св. Климент Охридски” и Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий”.

Министър Джевдет Чакъров ще открие заедно с кмета на Благоевград Костадин Паскалев пречиствателна станция в града, изградена по проект, финансиран от програма ИСПА.След това министър Чакъров и кметът Паскалев ще направят първи копки за изграждане на водна инфраструктура в кварталите „Струмско” и „Грамада”по проект, финансиран по Оперативната програма /ОП/ „Околна среда”. Откриването на пречиствателната станция в Благоевград ще е в 10.00 часа. Първата копка в квартал „Струмско” ще е в 11,00 часа, а копката в квартал „Грамада” – в 11,45 часа.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще посети град Враца, където ще участва в дискусия на тема „Реформата в средното образование – мястото на учителите, родителите и учениците” от 12.50 часа, Търговско-промишлена палата - Враца, ул.”Христо Ботев”24/.

Среща-дискусия на представители на Българска нова демокрация с членове и симпатизанти на партията от град Смолян ще се състои в ресторант „Арките” в кв. Райково” с начален час 19.00.По време на срещата ще се обсъди актуалната политическа ситуация в страната и ще се обменят мнения, коментари и идеи за възможностите за бъдещо дясно-центристко управление на страната.

Второто открито съдебно заседание по гражданското дело, образувано по иска за собственост на Симеон Сакскобургготски и неговата сестра срещу държавата, относно недвижим имот – т.нар. Двореца „Кричим”
ще се състои от 10,30 ч. в 10 зала на Окръжен съд - Пловдив.

Регионална занаятчийска камара – Видин организира пресконференция от 10.00 часа в „Дома на занаятите” на тема: „Състояние, участие в проекти и програми и работа в мрежа на РЗК- Видин”.

Кампания за приемни родители под надслов „Приеми ме!”
ще бъде официално открита в гр. Стара Загора. Инициативата се провежда в партньорство с Община Стара Загора, Сдружение „Самаряни” и международната организация АРК. От 16.15 ч., децата и родителите ще имат възможността да се насладят на театралната постановка “Котаракът в чизми” по Шарл Перо.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3853 |05.02.2009 Предстоящо на 6 февруари . 0| 3951 |04.02.2009 Предстоящо на 5 фвруари . 0| 4082 |03.02.2009 Предстоящо на 4 февруари . 0| 4101 |02.02.2009 Предстоящо на 3 февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads