Реклама / Ads
0| 3978 |08.06.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 9 юни

.
Президентската институция организира традиционния абитуриентски бал за деца, лишени от родителска грижа; премиерът Станишев разговаря с представителите на Консултативния борд по европейските въпроси; правят обществени обсъждания на проекти на решения за утвърждаване на цени в секторите "Топлоенергетика" и "Електроенергетика".
 

Президентската институция организира в Дом №2 на резиденция “Бояна” традиционния абитуриентски бал за деца, лишени от родителска грижа. По време на традиционната младежка трудова, образователна и социална борса ще бъдат представени социалните, образователни и трудови възможности за реализация на младите хора от домовете. Тази година борсата ще бъде открита от президента Георги Първанов в 17.00 ч. в Дом № 2 на резиденция “Бояна”. Традиционната среща на държавния глава и Зорка Първанова с директорите на домовете за деца ще започне в 18.30 часа.

Министър-председателят Сергей Станишев ще разговаря с представителите на инициирания от него Консултативен борд по европейските въпроси.
Те ще му представят доклада, който са изготвили, съдържащ анализ и оценка на членството на България в ЕС. След края на срещата, около 10.30 ч., председателят на Борда Доминик Дьо Вилпен ще представи в МС основните моменти от документа.

Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ при Министерство на правосъдието ще даде пресконференция от 11.00 часа в София прес. Темата на брифинга е Има ли СПИН в местата за лишаване от свобода? Води ли се статистика и каква е тя? Ще участват д-р Цецка Симеонова – началник сектор „Медицински“ при Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, Борис Стратиев – началник отдел „Пенипенциарен център“ при Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

Министърът на правосъдието Миглена Тачева и министърът на правосъдието на Република Казахстан Рашид Тусупбеков ще подпишат в 12.00 часа Протокол за изменения и допълнения в Споразумението за сътрудничество между Министерството на правосъдието на Република България и Министерството на правосъдието на Република Казахстан. След това двамата ще дадат пресконференция.

Официална церемония за представяне на проект „Подготовка на инвестиционен проект за закриване и рекултивация на депо за битови отпадъци - с. Долни Богров” ще се състои от 14,00 ч. Зам. - кметът на Столична община Мария Бояджийска ще направи официално откриване на проекта във фоайето пред зала Официална в сградата на Столична община на ”Московска” 33.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов и кметът на община Смолян Дора Янкова ще дадат пресконференция, посветена на Националните фолклорни празници Смолян – 2009. Пресконференцията ще се проведе от 12.00 часа на Сцена „17” в Министерството на културата.

Споразумение за сътрудничество и обмен на информация ще подпишат МВР и ДКСИ. Церемонията ще се състои в 9.30 часа в МВР. След това министърът на вътрешните работи Михаил Миков и председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията Цвета Маркова ще дадат изявления за медиите.

От 11,00 часа в Зала 1 ще бъде представен “Правоговорен и правописен речник на българския език”, съдържащ специално приложение - новия закон за транслитерацията. На представянето ще присъстват ректорът проф. Иван Илчев, министърът на образованието и науката доц. Даниел Вълчев и председателите на парламентарните комисии по образование и наука Лютфи Местан и по правата на човека и вероизповеданията, проф. Огнян Герджиков.

ДКЕВР насрочва Обществени обсъждания на проекти на решения за утвърждаване на цени в секторите "Топлоенергетика" и "Електроенергетика". Обсъжданията ще започнат от 10.00 ч. в сградата на комисията.

ЦИКЕП ще даде пресконференция от 15.00 часа.

Сътрудничеството в информационните и комуникационни технологии е тема на среща на 9 и 10 юни в София между ръководители от Правителството на испанската провинция Екстремадура и от Държавната агенция за информационни технологии и съобщения/ДАИТС/, БАИТ, ИКТ Клъстер, БАСКОМ, български компании. Срещата ще бъде открита от 9 часа в Гранд хотел „София”.

Съветът за гражданско-военно аварийно планиране на държавите от Югоизточна Европа ще заседава в София
в продължение на два дни. Пленарните сесии ще са в комплекс "Макси" на бул. Симеоновско шосе. На официалното откриване ще участват вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем и заместник - министъра на отбраната Спас Панчев и Даян Акюрио – програмен мениджър от Инженерния корпус на армията на САЩ. Гост на форума ще бъде и Джеймс Нутал, главен регионален съветник в офиса за чуждестранна помощ при бедствия на Американската агенция за международно развитие в Будапеща.

Пресконференция на прокуратурата ще се състои от 11.00 часа.

От 10.30 часа министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще присъства на подписването на първия договор за финансиране по Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” в Конферентна зала в сградата на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

От 17.00 часа, в Център за култура и дебат "Червената къща" ще бъде представена книгата „Отпадащите роми”.

От 11 ч. в Националната художествена галерия ще се състои пресконференция в присъствието на скулптура Пиер Мари Льожьон, на Н. Пр. Етиен дьо Понсен, посланик на Франция в България, на Борис Данаилов, директор на Националната художествена галерия, и на Бенедикт Контамен, директор на Френския институт в София.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу бившия земеделски министър Георги Танев и банкера Емил Хърсев.

Асоциацията на автомобилните производители ще даде пресконференция
в БТА от 11.00 часа на тема "Международен автомобилен салон София 2009".

От 13.00 ч. вицепремиерът по управлението на европейските фондове Меглена Плугчиева ще изнесе лекция в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Лекцията ще бъде на тема „Перспективи и предизвикателства пред България в процеса на усвояване и управление на европейските фондове”.

Пресконференция с Джон Клифърд Уолъс, Федерален съдия на САЩ
, ще се проведе от 11 до 12 часа в Американския център. Тя е организирана от Посолството на САЩ.

Посолството на САЩ в София, България и фондация „Елизабет Костова” ще бъдат заедно домакини на три литературни събития в Американския център към Столична библиотека.
Събитията ще започнат в 13 часа, когато аташето по въпросите на културата и образованието Шери Кенесън-Хол ще представи на присъстващите американския автор Йосип Новакович, който ще изнесе лекция, озаглавена „Писането на проза стъпка по стъпка”. В 14.30 часа започва кръгла маса с дискусията „Литературната дипломация”, в която ще участват писатели, редактори, критици, издатели и литературни агенти. Денят ще завърши с рецитал на участниците в Созополския семинар на фондация „Елизабет Костова” за 2009 г. с начало 17.30 часа.

Изложба с творби на Владимир Димитров – Майстора ще представят в Стара Загора от 18,00 часа в Художествената галерия.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството обявява покана за набиране на проектни идеи в сферите, дефинирани в приоритетните оси и области на интервенция в Програмата за европейско териториално сътрудничество България - Гърция 2007-2013. За получаване на допълнителна информация за Програмата, процеса на набиране и подбор на проектните идеи, подкрепата за подготовка на проекти, попълването на формуляра и др., през месеците май и юни във всеки областен център ще бъдат проведени информационни дни.

Министърът на финансите Пламен Орешарски ще участва в заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН) в Люксембург.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4120 |07.06.2009 Предстоящо на 8 юни . 0| 4139 |04.06.2009 Предстоящо на 5 юни . 0| 4333 |03.06.2009 Предстоящо на 4 юни . 0| 3902 |02.06.2009 Предстоящо на 3 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads