Реклама / Ads
0| 4008 |08.06.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 9 юни

.
Президентът Първанов награждава съветски космонавти; премиерът Станишев открива факултет по дентална медицина и система за видеонаблюдение във Варна; пускат пощенска марка за 20 г. от полета в Космоса на Александър Александров; провеждат се матури по немски и испански език; главният прокурор награждава на Джон Байърли.
 

 

Президентът Георги Първанов ще награди с орден "Мадарски конник"- първа степен генерал-лейтенант Владимир Шаталов и полковник Юрий Романенко и ще връчи Почетен знак на президента на Николай Рибкин и Александър Рибас.

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова и вицепремиерът Меглена Плугчиева ще имат работна среща с българските евродепутати в Министерския съвет.

Във Варна министър-председателят Сергей Станишев ще открие Факултета по дентална медицина към Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов". По-късно премиерът, министърът на вътрешните работи Михаил Миков и главният секретар на МВР комисар Павлин Димитров ще посетят ОДП-Варна, за да открият изцяло изградената система за видеонаблюдение в морската столица.

В пленарната зала на Народното събрание ще бъде открита Шестата сесия на Международната асамблея на парламентаристите за информационни технологии (МАПИТ). Темата на конференцията, която ще продължи и на 10 юни 2008 г., е "Информационни технологии и етика". Ще участват представители на законодателните органи на 47 държави-членки, а като наблюдатели са поканени парламентаристи от 14 страни. Събитието ще бъде открито от зам.-председателя на парламента проф. Любен Корнезов.

Държавната агенция за информационни технологии и съобщения ще отбележи 20 години от полета на втория български космонавт - Александър Александров, с пощенска марка. Пощенско-филателното издание ще бъде пуснато в употреба в агенция „София-прес". Изданието се състои от една пощенска марка в блок с тираж 14 000 броя, илюстрована пощенска карта, отпечатана в 1480 бр. и специален пощенски печат.

В хотел „FIESTA BARCELO" (адрес: бул. „България" 83-А) от 9.30 ч. ще бъде открита Европейска конференция на тема „Насилието в училище". Домакин е Синдикатът на българските учители.

Сдружение "Зачатие" ще даде брифинг в пресклуба на БТА по случай деня на репродуктивното здраве. По-късно там ще даде пресконференция Мартин Райсп - новоназначеният управител на "Торнадо Системс" - България. А след него пред журналистите ще застане Националната асоциация на млекопроизводителите в България.

С музика от Иберийския полуостров и Латинска Америка ще бъде отбелязан Деня на Португалия - 10 юни. В рамките на международния фестивал "Софийски музикални седмици" и по покана на Посолството на Португалия у нас пристига ансамбъл "Ещорил", чийто дългогодишен артистичен ръководител и диригент е българинът Николай Лалов. Пресконференцията по този повод ще се състои в зала №1 на Столична община.

Министър Ивайло Калфин ще се срещне в МВнР с ученици и преподаватели от Основно училище "Христо Груев Данов" от гр. Клисура. Групата включва преподаватели и двадесет ученици от 4 до 8 клас. Посещението е по лична покана на министър Ивайло Калфин.

В галерия „Средец" на Министерството на културата ще бъде открита ретроспективна изложба на съвременния македонски скулптор Илия Аджиевски.

Вестник „Поглед", рекламна агенция Мажорити 3 и СДА (Security Driving Academy) организират в „София - прес" пресконфереция на тема "22-рото издание на журналистическо рали за купата на вестник „Поглед".  

В 7.45 часа ще бъде изтеглен вариантът на матура по немски език. Тегленето ще бъде в пресцентъра на МОН. В момента на изтеглянето вариантът ще бъде съобщен по БНР. Изпитът по немски език ще започне в 8. 00 часа. В същия ден в 13.45часа ще бъде изтеглен вариантът за изпит на зрелостниците по испански език. Изпитът ще започне в 14. 00 часа.

Главният прокурор Борис Велчев ще награди бившия американски посланик в България Джон Байърли с почетен знак и грамота. Събитието ще се състои в Конферентната зала на първия етаж в Съдебната палата.


От 9 до 19 юни 2008 г. в България ще се проведат съвместни полети с участието на военнослужещи от 93-а ескадрила от Военновъздушните сили на САЩ и от под. 28 000 от българските Военновъздушните сили. Полетите с наименованието „Mako Javelin 08" ще бъдат изпълнени с 10 изтребителя F-16, 8 МиГ-21 и 10 МиГ-29.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4100 |05.06.2008 Предстоящо на 6 юни . 0| 3951 |04.06.2008 Предстоящо на 5 юни . 0| 4097 |03.06.2008 Предстоящо на 4 юни . 0| 4102 |02.06.2008 Предстоящо на 3 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads