Четвъртък, 19 Октомври 2017, 21:20
Frognews
0| 3037 |02.11.2016

Милка Христова: Кметът на „Младост” трябва да има „желязо в гръбнака”. Ген. Стефанов го има.

.
Защо СОС спря да работи по време на предизборната кампания? Последната сесия на СОС беше на 29 септември. По годишната програма за работата му трябваше да се проведат сесии на 14 и 28 октомври, но СОС спря да работи и вече повече от месец сесии няма. Според мен причините са същите, поради които беше направен опит да спре и дейността на Народното събрания по време на предизборната кампания, тоест изцяло политически.

Целта е „да се изключи кабела" на опозицията и да се осуети всякаква възможност за дебати, който биха накърнили имиджа на управлението на ГЕРБ в столицата, особено в контекста и на частичните избори за кмет на район „Младост".

Сесиите на СОС се свикват от неговия председател и в този смисъл отговорността за „принудителната отпуска" е изцяло на ПП ГЕРБ. Това поведение е изключително безотговорно, предвид факта, че сега е периодът, в който се подготвя бюджета на Столична община за 2017 г. и общинските съветници на практика са изключени от този процес, с което им е отнето едно от най-важните правомощия. Това заяви Милка Христова, заместник-председател на СОС.


Важно ли е кой ще бъде районен кмет на „Младост"?

Частичните избори в район „Младост" се провеждат поради оставката на досегашния кмет, предизвикана от спонтанните граждански протести през лятото на тази година срещу презастрояването. Това означава, че гражданите на района не одобряват установения от последните два мандата модел на управление, при който кметът е представител на ПП ГЕРБ. Те се изправиха именно срещу този непрозрачен и неотчитащ техните интереси модел. Ето защо, ако искаме да се промени стила на управление, довел до неблагополучията в „Младост" по отношение презастрояването, унищожаването на зелените площи и транспортния хаос. Трябва да се смени районния кмет, защото той е основната фигура, от която зависи как ще се управлява и развива района. Считам, че е добре новият кмет да е представител на опозицията, за да не бъде „послушковец" и обикновен изпълнител на решенията на управляващите от ГЕРБ Столична община, а да има „желязо в гръбнака", за да защитава интересите на гражданите и да се противопоставя на неизгодните за тях решения. Такава личност има и това е ген. Стефан Стефанов - кандидат за районен кмет издигнат от БСП Лява България. С № 25 в бюлетината.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София 0| 6231 |08.11.2016 . Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики 0| 6336 |08.11.2016 . Ген. Радев: Цачева се опитва да превърне личната си загуба в национална трагедия 10| 10714 |07.11.2016 . Ген. Радев: В безсилието си опонентите ми търгуват със страха 0| 6311 |07.11.2016

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах