Реклама / Ads
0| 3489 |03.11.2016 Президентски избори 2016

Цецка Цачева в Перник: Като президент аз ще бъда гарант за спазването на принципите на демокрацията и на правовата държава

.
Извървяхме пътя на победата, обикаляйки над 200 населени места и срещайки се с хора от цялата страна. Ние се убедихме лично, че българските граждани искат да живеят спокойно, в стабилна и сигурна България. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в Перник.
 
Тя обясни, че политическите партии не трябва да преминават онази граница, след която настъпва политическа криза. „Трябва да удържим стабилността на втория кабинет на Бойко Борисов, за да гарантираме финансовата и икономическа стабилност, да продължи държавният просперитет, който има в момента. Така институциите ще могат да работят спокойно и в интерес на гражданите“, каза Цачева.

Според кандидата на ГЕРБ за президент опонентите на партията правят опит за дестабилизация на страната. „Объркали са изборите – посланията им са подходящи за парламентарни избори. Президентът има функции и правомощия по Конституция, според които трябва да бъде обединител на нацията. Трябва да работи в синхрон с всички власти, не да се противопоставя на националния интерес и да разделя обществото. Президентът трябва да изпълнява правомощията си спрямо трите власти в синхрон с тях. Само и единствено, ако се прилагат политики, които не са в интерес на българските граждани, президентът трябва да бъде морален коректив на тези политики. Аз ще отстоявам интереса на хората, както го правех като председател на 43-тото Народно събрание. Като президент аз ще бъда гарант за спазването на принципите на демокрацията, на правовата и социалната държава “, категорична бе Цецка Цачева.

Според Цачева постигнатото от ГЕРБ и премиера Бойко Борисов е реално и се признава от всички. „Новите магистрали, площади, безвъзмездното саниране на жилищни сгради – това е в интерес на всички български граждани. Ние търсим подкрепата на възможно най-голям брой хора, без да ги делим. Всички ние сме българската нация. Тя трябва да бъде единна и президентът е гарантът за това. Трябва да преборим политическата апатия и езика на омразата. Да докажем, че можем да продължим напред в развитието си с толерантност, с диалог, градейки мостове. Да оставим на поколенията силна и уважавана България, такава каквато я искаха нашите възрожденци“, заяви кандидатът на ГЕРБ за президент пред жителите на Перник. Цецка Цачева обясни, че за нея и вицеадмирал Пламен Манушев най-важното е да продължи да се развива образованието в страната ни. „Това е здравата основа, на която трябва да стъпим. За да има бизнесът подготвени кадри, да има тези резултати, които всички искаме“, каза тя.

Цачева подчерта, че България трябва да продължи активната си външна политика, за да се чува гласът на страната ни ясно и настойчиво. „Така, както го прави  днес премиерът Бойко Борисов. Трябва да продължим да се възползваме от европейската солидарност, не можем да се справим сами с предизвикателствата. Трябват ни приятели и партньори. Заедно с ЕС и НАТО, отстоявайки националните интереси, работейки за издигане на авторитета на държавните власти, трябва да продължим и занапред да работим в интерес на българските граждани“, обясни още Цецка Цачева.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов заяви, че жителите на Перник винаги трябва да помнят в какво състояние е бил Перник и какво са завещали предишните управляващи на общината в лицето на БСП. „Кметът д-р Вяра Церовска пое Перник с 35 милиона задължения на Общината. Искаме ли БСП и ДПС отново да бъдат на власт – разбира се, че не. Правителството на ГЕРБ направи много, за да оставим 0,46 дефицит за 2013 година. Правителството на Пламен Орешарски остави държавата с дефицит над 4-5%. 3,7 милиарда лева трябваше да плати вторият кабинет на Бойко Борисов за фалита на КТБ и за политически решения, взимани от предишните управляващи – „Мариците“ и АЕЦ „Белене“. Искаме ли да се върнат тези, които оставят тежко наследство и после ГЕРБ трябва да възстановява щетите? Разбира се, че не“, категоричен бе Цветанов.

Той припомни пред присъстващите как са дошли на власт през 2013 година ДПС, БСП и АТАКА. „Те искаха просто да унищожат ГЕРБ и България да спре да се развива. Да отклонят страната ни от единствения възможен път на развитие – европейският. Трябва да дадем демократичен отговор на всички притеснения на хората, че това време ще се върне. Да го направим с номер 17 в бюлетината. ГЕРБ е най-толерантната партия. Но политическите ни опоненти показаха в кампанията, че искат да разделят нацията. Те предлагат политики, които не кореспондират с възможното“, посочи Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че партията винаги участва самостоятелно на избори, защото знае, че само така може да се носи истинска отговорност. „“, подчерта Цветанов.

По думите му, днес повече от всякога местната власт се нуждае от стабилност. „Искаме да направим всички населени места по-добри за живеене. Националната програма за енергийна ефективност цели да стигне до всички домакинства. Панелните сгради имат срок на годност. Бившият министър на енергетиката, икономиката и туризма Делян Добрев даде тази идея, ние го обещахме и го изпълняваме. Перник има подписани договори за саниране на над 40 жилища. Всяка година ще бъде заделян по 1 милион лева за продължаване на Програмата, ако правителството на Бойко Борисов остане стабилно“, обясни Цветан Цветанов.

Според председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ силната държавна и местна власт минават през победата на Цецка Цачева и Пламен Манушев в неделя. „Те са най-достойните президент и вицепрезидент, които може да има България. Цецка Цачева винаги се е водила от законността и от спазването на Конституцията. Пламен Манушев е бил заместник-началник на българската армия и винаги е защитавал националните интереси“, каза Цветан Цветанов.

„Обиколихме над 200 населени места. Посещаваме всички области. ГЕРБ решава проблеми и противодейства на внушенията и манипулациите. Всичко зависи от нас. Съдбата на децата на България е в наши ръце. Гласуваме ли с номер 17 ще гарантираме стабилността на държавата. В противен случай - политическата криза в страната е гарантирана. Д-р Вяра Церовска доказа, че ГЕРБ работи в интерес на всички хора в Перник“, добави още зам.-председателят на ГЕРБ.

Според кандидата на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев българският народ трябва да застане зад националните си идеали и да продължи европейския си път на развитие. „Само една стабилна държава се развива. Само тогава има европейска солидарност. Нямаме време за губене. Не трябва да влизаме в политически кризи. Трябва да изберем номер 17 в бюлетината, за да имаме първата жена президент на България – Цецка Цачева. Като вицепрезидент ще направя всичко, за да може всички хора, живеещи в Украйна, Албания и Молдова и в други държави, които искат да станат български граждани, да го направят. Заедно можем да градим силна и просперираща държава“, обясни вицеадмирал Манушев.

Кметът на Перник д-р Вяра Церовска заяви пълна подкрепа за канидатпрезидентската двойка на ГЕРБ.  „Искаме стабилна и сигурна държава. Искаме вниманието на държавата за всеки дом, детска градина и училище, искаме хубави пътища. ГЕРБ промени прехода и доказа, че България може да бъде друга, когато има силно и разумно управление в лицето на Бойко Борисов. Цецка Цачева е обединила толкова много партии и се е доказала като председател на Народното събрание. Тя е силна и спокойна, истинска българска майка, уверена и подготвена за президент на България. Нима някой по-добре от нея ще представлява страната ни? Вицеадмирал Пламен Манушев е достоен български патриот. Ние имаме лице пред България. Имаме хора с истинска история. Да проявим разум и отговорност с номер 17, за да задържим нашия път – пътят на България към успеха“, призова перничани д-р Церовска.

Професор Николай Овчаров заяви пред присъстващите, че стабилната политическа обстановка в България е нужна, за да продължи реставрацията на паметници на културата в страната. „Това се случи при двете управления на премиера Бойко Борисов. Ние превръщаме нашите паметници в обект на културен туризъм, благодарение на европейските средства“, каза той. Според професор Овчаров президентът е посланик на страната пред целия свят. „Много зависи отношението на българския президент към културната история на страната ни. Президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев ще бъдат достойни посланици на България пред света. Гласувайте с номер 17 в бюлетината. Това ще промени България действително“, подчерта Николай Овчаров.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3357 |03.11.2016 Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев откриха спортна площадка в Перник . 0| 3327 |03.11.2016 Общинският съветник от ГЕРБ-Плевен Йордан Грижов участва в дискусия за президентската институция с младежи . 0| 3318 |03.11.2016 Цачева: България е пример за това как трябва да се охранява външната граница на Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads