Реклама / Ads
0| 3134 |01.11.2021 ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2021

Горан Благоев почете празника на Народните будители в Стара Загора

.
Кандидатът за президент на Национално обединение на десницата Горан Благоев почете празника на Народните будители в Стара Загора. Заедно с водача на листата с кандидати за народни представители Иван Георгиев и Ванина Георгиева - областен координатор на женската организация на Републиканци за България участваха в общоградското поклонение пред паметника на Старозагорския митрополит Методи Кусев.
 

Горан Благоев заяви, че митрополит Методи е един истински народен будител, чиито дела не само трябва да помним, но и да ги следваме. За него той е образец на поведение,  защото е защитавал българския дух в Македония, работил е срещу руското влияние в България, имал е куража да защити българската кауза след Първата световна война със специално писмо до  американския президент Удроу Уилсън.

 

Според кандидата за президент митрополит Методи е отстоявал истината, независимо че това му е коствало неговата архиерейска кариера. 

 

След общоградското поклонение Горан Благоев, Иван Георгиев и Ванина Георгиева бяха приети по тяхна молба от старозагорския митрополит Киприан, за да получат благословията на Българската православна църква (БПЦ). 

 

Благоев пожела и днешната Българска църква да се превърне в онзи стожер на православните  българи, на българската духовност и култура, каквато е била в недалечното минало преди 9 септември 1944 година. 

 

Кандидатът за президент на Национално обединение на десницата и членовете на коалицията бяха единствените представители на политическа сила, които се поклониха и на гроба на митрополит Методи, който умира на днешния ден през 1922 година.

 

Второто си посещение в града на липите Горан Благоев завърши със среща със старозагорци, с които сподели своето послание за празника, отпечатано върху специална брошура.

 

След това тримата - Благоев, Георгиев и Георгиева посетиха есенния салон на изкуствата в художествената галерия „Иван Милев“ в Казанлък. Освен с чудесните произведения на съвременните художници от района се запознаха със съществените проблеми в българската култура. Един от тях е невъзможността държавните галерии да търгуват с произведения на съвременни автори, ако не са юридически лица.

 

По време на срещите си Горан Благоев поздрави всички по повод Деня на будителите.

 

Национално обединение на десницата е с номер 7 в изборите на 14 ноември за президент и вицепрезидент, и за народни представители.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3058 |01.11.2021 Горан Благоев: Да бъдем българи, да пазим паметта на будителите . 0| 3209 |31.10.2021 Горан Благоев и Ивелина Георгиева: Трябва да възпитаваме и отглеждаме достойни българи . 2| 3193 |31.10.2021 Горан Благоев: Будителството е достояние за всеки, който отстоява истината и справедливостта . 1| 3412 |30.10.2021 Горан Благоев счита, че с Ивелина Георгиева са на светлинни години от своите конкуренти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads