Реклама / Ads
2| 4424 |16.08.2018 СВЯТ

Американските медии се съюзиха срещу Тръмп

.
Американските медии се обединиха срещу Доналд Тръмп. Повече от 300 телевизии, вестници и онлайн медии започнаха кампания срещу него.
 

На почти всеки свой митинг държавният глава яростно напада медиите, които не го подкрепят. Това поведение на президента беше шокиращо в началото, но постепенно се превърна в норма и медиите започнаха да му обръщат все по-малко внимание.

Поредният туит на Тръмп обаче отново разгневи журналистите. В него той нарече медиите "враг на народа".

 

"Оставих това с фалшивите новини да мине покрай ушите ми. Но тегля чертата тогава, когато сигурността на колегите ми е поставена под въпрос. "Враг на народа" е прекалено", коментира телевизионният водещ Лестър Холт.

 

"Журналистите не са врагът", пише над всички други новини на страницата на "Бостън глоуб" - вестникът, който постави началото на кампанията за защита на свободната преса. В коментар на вестника се казва: "Подмяната на свободните медии, с медии, управлявани от държавата, винаги е била първата задача на всеки корумпиран режим."

 

В кампанията се включиха дори вестници, които по принцип защитават милиардера.

Има обаче и медии, които не участват. "Уолстрийт джърнъл" например написа, че кампанията би означавала да се ограничи свободата на словото на самия Доналд Тръмп, което е обратното на декларираната цел.

 

А докато тече кампанията на медиите, Тръмп започна още една война. Той отне правото на бившия директор на ЦРУ Джон Бренън до секретна информация. Бренън е един от изявените критици на Тръмп.

 

Отнемането на достъпа не е обичайната практика. Бившите директори обикновено запазват правата си, за да бъдат в течение със събитията и да бъдат ползвани за консултации.

 

Журналистите питаха говорителката на Белия дом защо се отнема достъпа на Брeнън и няколко други, свързани с Демократическата партия, а достъпът на Майкъл Флин, съюзник на Тръмп, който призна, че е лъгал ФБР, все още запазва правата си, но не получиха отговор, цитира НТ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4096 |15.08.2018 Ердоган вдига със 120 % митата върху американските автомобили . 2| 4605 |14.08.2018 ”Търкиш еърлайнс” и ”Тюрк телеком” спират рекламите си в американски медии . 0| 4683 |07.08.2018 Влязоха в сила американските санкции срещу Иран . 0| 4168 |31.07.2018 Американски медии: Северна Корея строи нови балистични ракети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads