Реклама / Ads
0| 2934 |12.12.2021 СВЯТ

Броят на жертвите на торнадата в САЩ наближава 100

.
Източник: БГНЕС
Близо 100 са загиналите при катастрофалната серия от 30 торнада в САЩ. Стихията нанесе сериозни щети в 5 щата, цели градове са сринати със земята.
 

Десетки загинаха в щата Кентъки в поразена от бедствието фабрика за свещи в град Мейфилд. 40 души от общо 110 са били спасени, но според губренатора на щата ще е чудо да се намери още някой жив. Ситуацията се усложнява и заради пострадалата сграда на полицията и оборудване на пожарникари. Почти няма човек в града , който да не е засегнат.

 

"Ресторантът го имах от 38 години. Това беше семеен бизнес. Отгледах семейството си тук, тук работеха децата ми. Това е нашият роден град и той просто е разрушен, загубихме всичко", казва Мичъл Фоулър, собственик на ресторант в Кентъки.

 

Над 200 000 души в Тенеси и Кентъки са без ток. Губернаторът на Кентъки поиска да бъде обявено извънредно положение, за да може щатът да получи федерална помощ.

 

"Това ще бъде, мисля, най-смъртоносната серия торнада, преминавали някога през Кентъки.Сигурен съм, че броят на загиналите е над 70 .Той може да надвиши 100", каза Анди Бишиър, губернатор на щата Кентъки.

 

Стихията помете и склад на компанията на Джеф Безос Амазон в щата Илинойс. Там са загинали най-малко шестима души.Издирвателните работи в района продължават. Милиардерът изрази съчувствие с туит.

 

Президентът Джо Байдън нарече бедствието най-голямото в историята и заяви,че правителството ще направи всичко, за да помогне на пострадалите централни и южни части на страната.

 

"Джил и аз се молим, и го казвам най-искрено, молим се за тези, които загубиха близките си хора, за тези които не са сигурни за съдбата на близките си хора.Те загубиха домовете си и работните си места. Това е трагедия. Все още не знаем колко души са загинали и какъв е целият размер на щетите", заяви Джо Байдън, президент на САЩ.

 

Към пострадалите от стихията щати са изпратени спасителни екипи, питейна вода и необходими продукти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3327 |26.11.2021 52 са жертвите на аварията във въглищната мина в Русия . 0| 3189 |11.09.2021 В Ню Йорк почетоха жертвите от 11-и септември . 0| 3164 |05.09.2021 Жертвите на урагана Айда в Луизиана вече са 12 . 0| 3755 |02.09.2021 Бурята “Айда” потопи нюйоркското метро. Жертвите на стихията са вече 6

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads