Реклама / Ads
4| 2387 |10.09.2024 СВЯТ

Ден преди дебата: Харис и Тръмп с почти равен резултат

.
Камала Харис и Доналд Тръмп
Ден преди дебата Тръмп срещу Харис, ново, голямо социологическо проучване показва, че кандидатите за президент на Съединените щати са с почти равен резултат.
 

Според "Ню Йорк Таймс" и "Сиена Колидж", Тръмп се радва на подкрепата на 48 процента от гласоподавателите, а Харис - на 47 на сто. Това е в рамките на статистическата грешка, коментират американските медии.

 

Резултатите са приблизително същите като при проучването през юли, направено след като Джо Байдън се отказа от надпреварата.

 

На 10 септември ще се проведе дебатът между двамата кандидати за президент на САЩ Доналд Тръмп и Камала Харис. Той ще се излъчи от телевизия ABC и ще се проведе във Филаделфия, щата Пенсилвания.

 

Двете страни се договориха диспутът да се проведе по същите правила като дебата на CNN на 27 юни, без аудитория в студиото и с изключен микрофон на всеки кандидат, когато другият говори.

 

Модератори ще са журналистите Дейвид Муир и Линзи Дейвис.

 

Именно след слабото представяне на настоящия президент Джо Байдън на дебата срещу Тръмп започнаха призивите срещу него да се оттегли от надпреварата.

 

"Тръмп ще изговори много неистини по време на телевизионния дебат“, очаква кандидат-президентът на Демократическата партия Камала Харис, съобщи „Гардиън“.

 

Харис смята, че нейният опонент ще заложи на много от нападките, които в миналото е използвал по адрес на Барак Обама и Хилари Клинтън.

 

За него няма долна граница по отношение на това колко ниско ще падне“, каза настоящият вицепрезидент. „Трябва да сме подготвени за това. Трябва да бъдем подготвени за това, че той не е обременен от това да казва истината. И трябва да сме подготвени за факта, че той вероятно ще говори много неистини“, заяви Харис.

 

На този фон Доналд Тръмп заяви, че е „много обиден“ от „подкрепата“ на руския президент Владимир Путин за неговия съперник Камала Харис, съобщи „Киев Индипендънт“.

 

В очевидно язвителен коментар лидерът на Кремъл каза на 5 септември, че президентът на САЩ Джо Байдън е бил неговият „фаворит“ за предстоящата президентска надпревара, но тъй като Байдън се е отказал, Путин ще „подкрепи“ Харис.

Коментарите на Путин дойдоха малко след като САЩ обявиха широкообхватни мерки за борба с руската намеса в изборите в САЩ. И преди Москва е била обвинявана, че използва кампании за дезинформация и сходни средства, за да подкрепи Тръмп срещу Хилари Клинтън и Байдън на изборите през 2016 и 2020 г.

 

„Никой американски президент не е бил по-строг към Русия от мен“, обяви Тръмп по време на митинг в Уисконсин, повтаряйки твърденията си, че Русия никога не би нахлула в Украйна, ако той беше президент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2459 |09.09.2024 Проучване: Служителите на много от най-големите технологични компании в САЩ подкрепят Камала Харис за президент . 1| 2632 |09.09.2024 Тина Бокучава: Има риск Грузия да се върне в съветската епоха . 24| 3458 |07.09.2024 Зеленски: Жалко, че не можем да ударим Кремъл . 3| 2832 |05.09.2024 Проучване: Два месеца преди изборите в САЩ Тръмп и Харис са с почти изравнени шансове в три ключови щата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads