Реклама / Ads
5| 5992 |03.03.2024 СВЯТ

Ден на траур в Одеса. Русия уби десет души, сред тях е 3-месечното бебе на украински българин /обновена/

.
Източник: Oleksiy Kustovsky (Kusto)
Броят на жертвите на руското нападение срещу жилищна сграда в Одеса нарасна на десет души. Това съобщи Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна във Facebook, предаде Укринформ. В Одеса и Одеска област 3 март е обявен за ден на траур, пише "Бесарабски фронт".
 

"Одеса. На мястото на руския удар по многоетажната сграда под завалините е открито тялото на деветия мъртвец", съобщиха от службата (ДСНС України). Разчистват се отломките от входа на високоетажната сграда в Одеса, която беше повредена от руски удар, съобщиха от Държавната служба за извънредни ситуации. Съобщава се, че са загинали девет души, включително две деца.

В нощта на 2 март руските нашественици атакуваха Одеса с бойни дронове "Шахед". Вражески дрон удари многоетажна жилищна сграда в жилищен район на града, като разруши част от секция с 18 апартамента.





Към 14:50 ч. се съобщава за петима загинали, включително тригодишно дете. Съобщава се за осем души, включително едно дете, които са били ранени. Петима души са спасени.

 

По-късно под развалините са открити телата на жена и бебе.

 

Жертви на руските терористични сили станаха съпругата и синът на баптисткия презвитер Сергий Гайдаржи, украински българин от село Делжилер. Мъжът и най-голямата му дъщеря са оцелели като по чудо, предаде "Бесарабски фронт".


“Бащата се надяваше на чудо още от сутринта. Но той загуби и съпругата, и детето си. Оцелели са само мъжът и малката му дъщеря“, написа бившият детски омбудсман Микола Кулеба.

 

"Спасителите в Одеса току-що са открили телата на майка и тримесечното ѝ дете. Емоции, които не могат да бъдат изразени с думи. Съболезнования на семействата на жертвите... Издирвателно-спасителната операция не е спирала нито за минута и ще продължи, докато не се уверим, че никой друг не е затрупан под развалините", посочи министърът на външните работи Ихор Клименко.


.

 

Изпод руините в Одеса извадиха още едно мъртво бебе. Това е десетата жертва на нападението на руските убийци срещу многоетажната сграда в Одеса. Загинаха три бебета. Починалото бебе е било на 8 месеца. По данни на Държавната служба за извънредни ситуации майката се е опитала да покрие детето с тялото си. Бяха са открити в прегръдка, пише "Бесарабски фронт".

 

В Одеса хората носят цветя, свещи и играчки до разрушения от руснаците жилищен блок.

 

Кадри на убито от руския удар 3-годишно дете, затрупано под развалините от дома си, буквално потресоха света.

 

Във вечерното видеообръщение президентът Володимир Зеленски благодари на служителите от спешната помощ:







"Сега искам да отбележа и колективните спасители на Украйна - всички спасители, и особено тези, които работят в момента в Одеса. Денис Пантелеев, Виталий Чурилин, Александър Ковзолович, Александър Дога, Дмитрий Головченко, Алексей Гармаш, Федир Кайсин, Александър Попов, Михаил Тегза, Андрей Бахметиев, Генадий Карагеорги. Много ви благодаря, момчета! Благодаря на всички вас, благодаря на вашите колеги!", каза Зеленски.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8764 |02.03.2024 Джо Байдън: Китайските коли са заплаха за националната сигурност . 2| 3033 |02.03.2024 Русия атакува с дронове Харков, Одеса и Николаевска област . 11| 4986 |28.02.2024 Генерал Уесли Кларк предупреди за Путин: Следват Молдова, балтийските страни или Грузия . 0| 2975 |27.02.2024 Зеленски пристигна на посещение в Саудитска Арабия, ще обсъжда връщането на военнопленници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads