Реклама / Ads
0| 3347 |10.12.2022 СВЯТ

Евакуираха търговски център в Дрезден, съобщава се за взети заложници

.
Германската полиция съобщи, че евакуира търговски център в източния германски град Дрезден заради предполагаемо вземане на заложници, предаде Ройтерс. 
 

"В момента полицейското управление в Дрезден провежда операция в центъра на града. Акцията е във връзка с подозрение за заложническа ситуация", се посочва в изявлението, допълва БТА.

 

Силите на реда призоват хората да избягват един от районите в центъра на града и нареди коледният базар да остане затворен, допълва Асошиейтед прес.

По-рано радио "Дрезден" съобщи, че е имало изстрели по сграда в близост до централната жп гара.

 

Според информация на германския таблоид "Билд" една жена е била убита. Към момента тази информация не е потвърдена от полицията, отбелязва АП. 

 

Часове по-късно стана ясна цялата история,  където 40-годишен мъж взе заложници в централния търговски център, но полицията успя да ги освободи и да задържи нападателя.

 

Малко преди обяд днес в центъра на Дрезден мъж на 40 години, германец, вероятно с психически проблеми, атакува първо радио Дрезден с оръжие, а след това взе заложници в централния търговски център. След близо час обсада, полицията успя да атакува и да освободи невредими заложниците. Похитителят е ранен и задържан.

Според информация на властите преди това мъжът е убил 62-годишната си майка. Тялото ѝ е намерено в апартамента ѝ.

 

Мъжът се е опитал да нахлуе въоръжен в местна радиостанция, но работещите там успели да се скрият и никой не е пострадал. Според говорителя на полицията предполагаемият извършител е искал да се свърже с пресата, след като е убил майка си. Предполага се, че с това намерение той е нахлул в радиостанцията. След това извършителят нахлува в шопинг-центъра Altmarktgalerie и взима двама заложници, допълва БНР.

 

В събота сутринта полицията помоли хората в Дрезден да избягват района около търговския център. Популярният коледен пазар "Щрицелмаркт" също остава затворен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4804 |16.09.2022 Мощни взривове разтърсиха центъра на окупирания Херсон /видео/ . 0| 2900 |27.08.2022 Микробус се вряза в кафене в центъра на Брюксел, шестима са ранени . 0| 3113 |16.08.2022 15 са вече жертвите на взрива в търговски център в Ереван . 0| 3729 |05.06.2022 Евакуираха за кратко Байдън и жена му заради заблуден частен самолет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads