Реклама / Ads
0| 4657 |17.09.2015 СВЯТ

Хърватия спира да приема повече бежанци

.
Хърватия обяви, че не може да приеме повече бежанци, съобщи Ройтерс. Вътрешният министър Ранко Остоиц заяви, че страната му ще гарантира на мигрантите достъп до приемните центрове в столицата Загреб, но тези, които не са в категорията "търсещи убежище", ще бъдат смятани за нелегални имигранти.
 

По думите му в страната са дошли над 6500 души за последните 24 часа. Тълпи от имигранти, пресичащи границата от Сърбия, са пробили полицейската охрана на хърватската граница край град Товарник, съобщи Би Би Си.

 

От сряда сутринта Хърватия се опитва да се справи с наплива на хиляди имигранти, след като Унгария затвори границата си със Сърбия и по този начин блокира досегашния маршрут на бежанците към Западна Европа.

Мигранти и граничари влязоха в сблъсъци в УнгарияХърватия обяви, че ще организира безпрепятственото преминаване на бежанците през територията на страната

 

Сцени на хаос са се разиграли в град Товарник, докато полицията се е опитвала да задържи стотици имигранти, ядосани заради дългото чакане в горещото време на транспорт от границата, предаде БТВ.  Групи от хора са пробили полицейските редици, като дори жени и деца са били събаряни на земята в мелето.

 

Ръководителят на германската служба за миграцията и бежанците, критикувана за бавното обработване на молбите за убежище на рекорден брой кандидати, съобщи германското вътрешно министерство, цитирано от "Ройтерс" и БГНЕС.


"Президентът на службата д-р Манфред Шмит поиска да бъде освободен от поста по лични причини и вътрешният министър Томас де Мезиер удовлетвори молбата му", се казва още в съобщението. Шмит оглавява службата от 2010 г. В момента за обработка чакат над 250 000 молби за убежище. Премиерът на провинция Райнланд-Пфалц, Мария Луизе (Малу) Драйер, тази седмица отбеляза, че докато в Швейцария обработването на молбите се извършва за 48 часа, в Холандия - за 11 дни, в Германия това става за повече от пет месеца.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5231 |16.07.2015 Размирици в Гърция след приемането на икономиите . 0| 4874 |01.07.2015 Русия спира доставките на газ за Украйна . 0| 4809 |11.06.2015 Турция ограничава приема на бежанци от Сирия . 11| 5111 |28.04.2015 Италия иска спиране на санкциите против Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads