Реклама / Ads
0| 3747 |30.04.2019 СВЯТ

Японският император Акихито абдикира

.
Император Акихито
Първата абдикация на император от над 200 години ще се състои в Токио във вторник, предаде Франс прес. Император Акихито ще отстъпи престола на най-големия си син и престолонаследник - Нарухито, който ще стане 126-ият суверен на Япония.
 

 Церемонията ще продължи 10 минути. Тя ще започне в 17 ч. местно време (8 ч. по Гринуич) в най-величествената зала на императорския дворец. Ще присъстват 300 души - членове на императорското семейство, на правителството и парламента, на съдебната и на местните власти, както и съпругите на почетните гости.

 

Японският премиер Шиндзо Абе ще произнесе реч. После ще говори Акихито за последен път като император. В полунощ на 30 април срещу 1 май местно време (15 ч. по Гринуич на 30 април) на императорския престол ще се възкачи Нарухито. Сменя се императорската ера - от Хейсей (което означава Постигане на мира) тя вече ще се казва Рейва (Красива хармония).

 

На 1 май, ще има церемония в две части. В първата част, на която не присъстват жени, на новия император ще бъдат предадени императорските регалии и печати. Малко след това ще протече втората ритуална част от церемонията, на която Нарухито ще произнесе първата си реч като император.

 

На 4 май новият император ще приветства народа от балкона на двореца. На 22 октомври интронизацията на императора ще бъде отпразнувана пищно в присъствието на 2500 гости от Япония и чужбина. Сред тях ще има много държавни глави. После ще има парад в центъра на Токио.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4334 |27.04.2019 Дегизиран мъж е оставил нож на чина на внука на японския император . 0| 4086 |17.01.2018 Путин искал да е „пожизнен император“, според Навални . 0| 5986 |16.03.2011 Акихито: Ситуацията във "Фукушима-1" е непредсказуема

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads