Реклама / Ads
11| 8913 |13.04.2015 СВЯТ

Изненада! Сърби „пратиха“ Босилеград в Македония

.
Сърбите масово не знаят къде се намира Босилеград . За повечето от тях той категорично е в Македония. За други пък е разположен на няколко километра от София, установи проверка на Фрог нюз.
 

Хората в Димитровград, Пирот  и Ниш дори не знаят за съществуването му. Щом чуят името му, вдигат безпомощно ръце за неговото местонахождение. По-младите пък посягат към интернет  с надеждата да докажат твърдението, че Босилеград  няма нищо общо със Сърбия. Млади здравеняци от Лесковец , напомнящи на родните мутри, са малко „по-ориентирани“ в географията . Но само малко, защото изведнъж ги осеня гениалната мисъл: „Върнете се в Димитровград. Това там е Босилеград “. Единствените, които са наясно със ситуацията се оказват пътните полицаи.

 

Те много точно описват маршрута, по който трябва да се мине, за да се стигне до там.

Хората от града, който е един от най-западналите в Сърбия, миналата вечер изпаднаха във възторг заради участието на български изпълнители и танцьори в традиционния Великденски концерт. Културният дом, в който не е палено парно от 20 години,  се „пръсна по шевовете “ от  деца и старци, дошли да видят изпълненията на родните таланти. Преди началото водещият и организатор на събитието изброи всички, които стоят зад него. Всяко споменаване на бг  политическа партия, евродепутат  или фирма, караше публиката да изпада в луд възторг. Не се чудете, българско ли е, ние го обичаме, обясниха лаконично босилеградчани .

Двойка по акробатичен рокендрол светкавично  вдигна публиката на крак.

 

„Мало  беше, мало  беше“, викаха оживено хората. Последва едночасов репертоар на Човека –глас Красимир Аврамов, който на финала поизтощи  публиката с високите тонове. Между песните беше решил по странен начин да зарадва присъстващите, като им хвърляше на посоки желирани  бонбончета „Харибо “. Не пропусна да се похвали с новата си автобиографична книга. В нея съм описал как барети влязоха в дома ми. Нали знаете какво ми се случи?, попита риторично той. След което уточни, че на всеки, който си купи книгата ще я даде с 10 % отстъпка и разбира се с автограф. С усмивка обясни за новите  си творчески планове, както и че по една от родните телевизии съвсем скоро ще се появи промоцията на най-новия му хит.  Щом на сцената застанаха четирите  му разголени балерини, той ги поогледа и възкликна: „Ще ви оставя да им се порадвате малко“. Не пропусна  да се оплаче колко много път е минал, за да стигне до босилеградчани .

 

Публиката истински  се наслади на изпълненията  на децата от танцова школа „Блясък“. Гвоздей в програмата бе Алфердо  Торес . Танцьорът се появи на събитието със съпругата и децата си, които видимо се забавляваха с всички. Въпреки проблемите с кръста и парализата на крака му, Алфредо  даде всичко от себе си, за да накара хората да се чувстват добре и сърдечно да се усмихнат. 

Това, което на пръв поглед прави впечатление на всеки, стъпил за първи път в града, са старите автомобили, които карат в Босилеград . Повечето са украсени като по времето на соца , с плакати на разголени красавици, залепени на задното стъкло. Оказа се, че предпочитаната валута в магазините е лев, който се харчи като топъл хляб.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 6821 |06.04.2015 Братя сърби ще маршируват на Червения площад на 9 май . 33| 6612 |25.02.2015 Сенатор Мърфи: Русия марширува в Сърбия и на Балканите . 1| 4547 |02.01.2015 54% от сърбите искат да са в ЕС . 27| 5301 |09.12.2014 РИА Новости: България хем я сърби, хем я боли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads