Реклама / Ads
0| 4882 |21.11.2017 СВЯТ

Кабинетът на Ердоган: Турция не планира да прекрати отношенията си с НАТО

.
Реджеп Тайип Ердоган
Турция не планира да прекратява отношенията си с НАТО след инцидента по време на учения на Алианса в Норвегия. Това съобщи говорителят на турския президент Ибрахим Калън.
 

 „Турция не планира да прекратява връзките си с НАТО след този инцидент. Анкара иска да разбере как такъв инцидент може да се случи по време на учения на Алианса и може ли подобно нещо да се повтори“, каза той, цитиран от Анадолската агенция.

 

В понеделник главният съветник на Реджеп Ердоган – Ялчън Топч, каза, че Анкара трябва да преосмисли отношенията си с НАТО. По думите му това е организация, която „се отнася враждебно към един от своите членове“ и не е единственият възможен вариант за Турция.

 

Напрежението между Анкара и НАТО се усили, след като на 18 ноември Ердоган заяви, че по време на учения в Норвегия негова снимка и на основателя на турската република Кемал Ататюрк са били използвани за обозначение на условни противници. По тази причина 40 турски военни бяха отзовани от учението.

 

В същото време в. „Сабах“ съобщава, че според норвежки технически сътрудник от турски произход в затворената информационна мрежа на НАТО са се появявали пародийни съобщения от името на Ердоган.

 

Министърът на отбраната на Норвегия се извини на Турция, като същото направи и генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг. От своя страна Ердоган посочи, че подобен инцидент „не може да бъде приключен с просто извинение“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4443 |20.11.2017 Турция преосмисля членството си в НАТО . 0| 4350 |19.11.2017 Турция и НАТО на нож заради плакат с името на Ердоган . 2| 4780 |13.11.2017 Путин: Отношенията между Турция и Русия се възстановиха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads