Реклама / Ads
1| 5087 |16.03.2011 СВЯТ

Кадафи се кани да "смаже" враговете

.
М. Кадафи
Франция ще бъде победена, Америка ще бъде победена, Великобритания ще бъде победена, закани се либийският диктатор.
 

Либийският лидер Муамар Кадафи заяви, че е "решен да смаже враговете", предаде агенция Франс прес. "Ако става въпрос за чуждестранен заговор, ще го смажем, ако става въпрос за вътрешен заговор, също ще го смажем", заяви Кадафи в реч, излъчена по либийската телевизия, докато верните му сили са в настъпление срещу бунтовниците.

"Колонизаторите ще бъдат победени, Франция ще бъде победена, Америка ще бъде победена, Великобритания ще бъде победена", заяви "водачът на либийската революция", отсичайки: "решени сме да смажем враговете". Либийският народ ще триумфира, свободата ще триумфира, подчерта той, добавяйки: "решени сме да запазим единството на Либия дори с цената на живота си". Кадафи, който говори спокойно, заяви също, че "целият либийски народ е готов да се бие, за да защити петрола". По думите му "с Арабската лига е свършено".

Арабската лига призова в събота Съвета за сигурност на ООН да наложи забранена за полети зона над Либия, за да бъде защитен либийският народ, и заяви, че режимът на Муамар Кадафи е изгубил легитимност заради извършените срещу либийския народ престъпления. Обръщайки се към лидерите, които го призовават да си отиде, полковник Кадафи каза: "вие трябва да оставите народите си да живеят свободно. Предизвиквам ги да дадат на народите си свободата, както направих аз с моя либийски народ".

Либийското правителство се надява до дни да си върне контрола над превзетите от бунтовниците територии, предаде агенция Ройтерс. "За да обединят отново страната и да я запазят обединена, въоръжените сили трябва да си върнат контрола над много градове", каза заместник външният министър Халед Каим на Ройтерс в Триполи. "Надяваме се това да стане възможно най-скоро. Надявам се да стане до дни", каза той. Каим добави, че според правителството до 3000 бунтовници се бият срещу правителствените сили от крепостта си в Бенгази, пише БТА.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6219 |15.03.2011 Кадафи се чувства предаден; праща Ал-Кайда в Европа . 0| 4810 |15.03.2011 Поддръжниците на Кадафи настъпват в източните райони . 1| 5087 |11.03.2011 Кадафи решен да си върне Либия . 0| 4743 |09.03.2011 Самолет на Кадафи засечен в небето над Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads