Реклама / Ads
0| 5369 |12.06.2017 СВЯТ

ЕС се кани да отложи преговорите за Брекзит заради Мей

.
Тереза Мей
Тереза Мей ще бъде предупредена от Европейския съюз, че исканията й за паралелно водене на преговорите за излизането на Великобритания от общността и нови търговски отношения ще доведат до сериозно забавяне на преговорния процес. Британският в. „Гардиън“ съобщава, че Брюксел ще предупреди премиера, че даването на нов мандат на главния европейски преговарящ Мишел Барние ще отнеме още една година, което на практика ще остави само няколко месеца до крайния срок за напускане на общността през 2019 г.
 

Според високопоставени източници от ЕС властите в Лондон продължават да настояват за преговори за свободна търговия, преди да бъде обсъдено излизането им от общността, спазването на правата за свободно движение на хора и границата с Ирландия.

 

„Ако не приемат воденето на преговорите на фази, то тогава ще ни трябва година, за да изготвим нови преговорни насоки за Барние“, заяви европейски дипломат, цитира БНТ.

 

Досега Брюксел даде ясен сигнал, че няма намерение да промени позицията си около поетапното водене на преговорите, където първо трябва да бъде договорено излизането на Великобритания от общността и чак след това да се водят разговори за ново търговско споразумение между Лондон и Брюксел.

 

Официално преговорите за Брекзит трябва да започнат на 19 юни, докогато ще стане ясно и дали Мей е успял да си гарантира подкрепата на достатъчно депутати за своя политически дневен ред.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3669 |29.04.2017 Продължават преговорите за членство на Турция в ЕС . 0| 3643 |13.03.2017 Отложиха срещата между Меркел и Тръмп заради снежна буря . 0| 3918 |05.12.2016 Италианският президент поиска от Ренци да отложи оставката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads