Реклама / Ads
112| 14002 |08.01.2015 СВЯТ

Леонид Ивашов: Зад терора в Париж стоят САЩ и Израел

.
Леонид Ивашов
Днес наблюдаваме война на цивилизациите. Тя се движи от Америка към Близкия изток и в Северна Африка. Има опит да бъде разрушена ислямската цивилизация, точно както в Украйна се разрушава православно-славянската цивилизация. Радикалният ислямизъм се използва като инструмент. Това твърди пред "Распер" Леонид Ивашов, президент на Академията по геополитическите проблеми в Русия.
 
Според него зад терористичния акт не стоят истински мюсюлмани, а съвършено други сили – Израел и САЩ.
 
В това, което се случва сега, виждаме не война на мюсюлмани срещу исляма, а на наемници и фанатици, оглупели от пропагандата, или основната маса са хора, които воюват за пари и други изгоди. И тук радикалният ислямизъм, който няма нищо общо с ислямската култура, се използва като инструментариум, смята той.

Карикатурният скандал и оскърбление на Пророка е само повод, за да се придаде на събитието някаква идеологическа мотивация. Очевидно и зад събитията във Франция не стоят истински мюсюлмани, а наемници и хора, оглупели от фанатизъм, действащи по поръчка на своите меценати, изпълняващи онова, което им поръчат или платят. Ислямът, естествено, не стои зад този терористичен акт – по-скоро операцията е планирана от САЩ, за да разруши ислямската култура, ислямската традиция, да противопостави исляма на европейците. Така поръчителите получават двустранна изгода, анализира Ивашов

Към случващото се са причастни и израелските специални служби. Както виждаме, днес Европа по различни причини се настройва срещу Израел, включително и заради това, че действията на евреите в Близкия изток заедно със съюзника им САЩ изпращат в Европа потоци от бежанци. Затова европейците са недоволни и от САЩ и от Израел; тъй като европейците признават Палестина за независима държава, получават удари от страната на САЩ и Израел, заявява той.

Изпълнителят се намира лесно: той е еднотипен, придава му се някакъв фанатизъм и следва обикновено наемничество. Не е проблем да се намерят наемници за извършване на един или друг акт и той да бъде украсен като мюсюлманин или християнин. Така в Украйна беше възроден нацизмът; същият интернационален нацизъм възраждат в ислямска среда. Това са изкуствено създадени сили – едни се смятат за истински християни, други – за истински мюсюлмани, но това е еднотипна политическа наднационална сила, казва още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4829 |08.01.2015 САЩ продължава да гони Полански за секс с 13-годишна . 5| 8773 |07.01.2015 Вижте ужасяващото убийство в Париж (+18) . 7| 10325 |07.01.2015 Касапница в Париж! Атака върху редакцията на "Шарли ебдо", поне 10 убити . 0| 6808 |07.01.2015 Бременна жена е камикадзето от Истанбул

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads