Реклама / Ads
0| 5320 |09.09.2017 СВЯТ

Паника в САЩ: Милиони бягат от урагана Ирма

.
Маями се превърна в призрачен град след може би най-голямото в историята на страната преселение навътре към сушата. Магистралите се оказаха твърде тесни за вълната от автомобили, пикапи, микробуси и камиони, които бягат пред най-страшния ураган, връхлитал някога Атлантическия океан.
 
Магазините и супермаркетите бяха изпразнени от хората, които се запасяваха и презапасяваха с вода, храна и провизии в тревожно очакване на стихията. Mетеоролозите предупредиха, че Маями се намира на възможно най-лошото място – точно на пътя на убийствения ураган, който е вече буря от 4-та категория, пише британският The Sun.

С 6-метрови вълни стихията удари Бахамите, после Куба, преди да се насочи към Южна Флорида. Ирма се очаква да се развихри в щата от събота, като има опасения, че може да остави над 4 милиона домакинства от 20-милионното население на Флорида. Със скорост от над 240 км/ч бурята заплашва да отнесе електропроводите и да предизвика спирането на електроцентралите, включително и ядрените реактори.

Губернаторът на Флорида Рик Скот прикани местните жители и туристите да се евакуират спешно. Президентът Доналд Тръмп, който дари 1 милион долара за пострадалите от предходния ураган Харви, ударил Тексас, заяви във видео във Фейсбук, че ураганът е „буря с абсолютно исторически разрушителен потенциал“.

В петък от американския ВМС обявиха, че самолетоносачът „Линкълн“ заема позиция, за да обезпечи хуманитарна помощ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6516 |05.09.2017 Димитър Карагегов пред Фрог: Губим милиони заради политиката си срещу индустриалния канабис . 0| 4031 |31.08.2017 Борбата с домашното насилие ни струва милиони, а ефект никакъв . 0| 4295 |30.08.2017 Министрите дават още милиони за оградата на границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads