Реклама / Ads
7| 6874 |31.01.2014 СВЯТ

Президентът Янукович влезе в болница

.
Виктор Янукович
Украинският президент Виктор Янукович е в болница с висока температура, но продължава работа, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на депутатката от управляващата Партия на регионите Анна Герман.
 

Когато бил хоспитализиран в сряда вечерта, Янукович бил с 39 градуса температура. Когато бил извикан за спешни кризисни разговори в парламента, той обаче дошъл, след което се върнал в болница, където се намира и в момента. Междувременно държавният секретар на САЩ Джон Кери е провел телеконференция с лидерите на украинската опозиция, съобщи говорителката на Държавния департамент Джен Псаки.

 

Кери приветствал напредъка в преговорите в Украйна между управляващи и опозиция и по-конкретно от отмяната на антипротестните закони и оставката на правителството. Държавният секретар на САЩ е разговарял с шестима лидери на украинската опозиция, посочи Псаки, без да уточни с кои точно.
 

Един от украинските опозиционни водачи, Виталий Кличко, се е срещнал със специалния представител на ООН Робърт Сери и с Хелга Шмид, заместничката на върховния представител на ЕС за външната политика Катрин Аштън, съобщи пресслужбата на неговата партия УДАР. Те са обсъдили ситуацията в Украйна и евентуалното участие на ООН и ЕС в търсенето на изход от кризата. По-рано Сери се е срещнал с президента Виктор Янукович и изпълняващия длъжността премиер Сергий Арбузов.
 

Френският президент Франсоа Оланд определи ситуацията в Украйна като тежка и призова за най-голяма бдителност. Украинските власти трябва да прекратят репресиите, тъй като демонстрациите са мирни, подчерта Оланд след среща в Париж с полския премиер Доналд Туск. Той призова за възобновяване на диалога между управляващи и опозиция в бившата съветска република, както и да се работи за успокояване на обстановката встраната.
 

Европейският съюз трябва да помогне в този толкова труден период на Украйна да възстанови своята икономика, призова Оланд. Той припомни, че предложението към бившата съветска република да подпише споразумение за асоцииране с ЕС все още е валидно. Главната задача днес е да бъде избегнат „черен, драматичен сценарий" в Украйна, заяви Доналд Туск. В явен намек за, според него, натиска от страна на Русия, той призова да бъде оказана помощ на Украйна, за да може тя да вземе суверенни решения, да поеме по пътя на реформите и да изпълни европейските критерии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6084 |09.12.2013 В Украйна: Янукович, следващият си ти! . 7| 5796 |03.12.2013 Кличко и "Удар" поискаха оставката на президента Янукович . 0| 5991 |30.03.2012 Президентът плагиат остана без титлата “доктор” . 6| 6728 |17.02.2012 Президентът на Германия Кр. Вулф подаде оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads