Реклама / Ads
0| 4202 |12.10.2019 СВЯТ

Путин призова за освобождаване на Сирия от чуждестранно военно присъствие

.
Владимир Путин
Руският президент Владимир Путин призова за освобождаване на Сирия от чуждестранно военно присъствие, предаде Ройтерс.
 

Той подчерта, че това се отнася за всички държави: „И с иранските партньори, и с турските, неведнъж сме говорили за това и с американските партньори“

„Ако бъдещото легитимно ръководство на Сирия не се нуждае от присъствието на руски военни, Русия ще бъде длъжна да напусне територията на страната“, каза още руският президент.

 

За Русия Саудитска Арабия е приятелска държава и подчерта, че има много добри отношения и с краля, и с престолонаследника, каза още Путин в интервю за 3 телевизии – „Ал Арабия“, „Скай нюз Арабия“ и „RT Arabic“.

 

Русия ще разработи ударни комплекси, които ще преодолеят всяка система за противоракетна отбрана, заяви държавният глава.

„Ще работим над такива ударни комплекси, които безспорно ще преодолеят всяка ПРО-система. Ще направим това, днес вече е очевидно, защото системите за ПРО работят срещу балистични ракети, летящи по балистична траектория. Освен че сме ги усъвършенствали многократно, сме създали и друго оръжие, което засега още никой не притежава в целия свят“, каза Путин.

 

По повод приближаването на инфраструктурата на НАТО към границите на Русия той коментира, че „това не предизвиква никаква радост у нас“. 

 

Междувременно Пакистан стана една от малкото държави, подкрепящи Турция в офанзивата ѝ срещу кюрдските сили в Сирия, а турският президент Реджеп Тайип Ердоган се очаква да посети Исламабад този месец, предаде Франс прес.

Пакистанският премиер Имран Хан се обади вчера на Ердоган, за да му каже, че "Пакистан напълно разбира загрижеността на Турция във връзка с тероризма" и го увери "в пълната му подкрепа и солидарност", съобщи неговият кабинет.

"Молим се усилията на Турция за насърчаване на сигурността, регионалната сигурност и мирното уреждане на положението в Сирия да се увенчаят с успех", казал Хан на турския държавен глава.

Турските сили започнаха в сряда офанзива в Северна Сирия срещу сектори, контролирани от милиция на сирийските кюрди - важен съюзник на САЩ в борбата срещу групировката "Ислямска държава".

Това е третата турска операция от този вид от началото на войната в Сирия и тя е широко осъдена от международната общност, посочва АФП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4649 |04.10.2019 Путин критикува Грета Тунберг . 2| 4581 |03.10.2019 Путин: Ще се намесим в изборите на САЩ през 2020 г., но не казвайте на никой . 2| 4613 |02.10.2019 Путин говори за Тръмп, Иран и Грета Тунберг . 2| 4240 |30.09.2019 Кремъл: Публикуването на разговорите Тръмп-Путин изисква наше съгласие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads