Реклама / Ads
74| 19891 |12.02.2015 СВЯТ

Ракетите на Русия и САЩ готови за удар, милиони загиват

.
Опасността да избухне война между САЩ и Русия е съвсем реална. По данни на разузнаванията на двете страни - и Москва, и Вашингтон са обявили най-високата степен на бойна готовност, а ракетите са насочени към стратегическите обекти на противника. Ако американците отпуснат пари на Украйна, това ще е сигнал за война, пише The Moscow Times.
 
Пред изданието член на Обществения съвет към Министерството на отбраната на РФ, пожелал анонимност, е заявил, че ако Белия дом даде рамо на Киев, Кремъл от своя страна "ще даде на Вашингтон и съюзниците му асиметричен отговор на други фронтове".

Освен военни действия експертите допускат сериозна поддръжка от Русия за Китай във военно отношение, както и на Иран. Ще подкрепим интервенция на Иран спрямо Саудитска Арабия, което ще вдигне цените на петрола до небесата, твърди източникът от военното министерство.

 

ЦРУ от своя страна е предоставило на президента Барак Обама списък на обектите в САЩ, които са на прицела на съветските ракети с дълечен обсег на действие. Показали са му и параметрите на придвижване на руските ядрени подводници.

Противовъздушната отбрана на САЩ е в бойна готовност да отрази евентуален ракетен удар.

 

Над 1 млн руснаци са получили повиквателни за участие във военни учения.

Широкомащабен военен конфликт е възможен. Въпреки преговорите на най-високо равнище, засегнатите страни са в готовност за бойни действия. Това заявява ген. Хесус Аргумоса Пила пред изданието  Lainformacion. Испанският генерал е зам.-шеф на Центъра за военно-стратегически изследвания Athena Group.

 

Според него в момента руската армия се намира в период на модернизация и превъоръжаване. Най-важното за нея е въвеждането в готовност на междуконтиненталните ракети "Топола-М". Това е мощно ядрено оръжие, което може да се използва срещу обекти в САЩ. 

 

Въпреки това Русия значително отстъпва по развитието на технологични разработки на обикновеното въоръжение в армията.

 

По данни на Международния институт за стратегически изследвания (IISS), Русия е отделила за отбрана през 2014 г. 68,2 млрд долара, а САЩ - 600 млрд. Разликата е драстична. По тези показатели армията на САЩ превъзхожда значително армията на Москва. Но не бива да се изключват фактори като изненада и мотивация, коментира още ген. Аргумоса.

 

Към този момент съотношението на силите между двете велики сили е следното:

Армията на САЩ наброява 1,5 млн души. Руската армия е 845 хиляди.

Самолети на стратегическата авиация, способни да пренасят ядрено оръжие са съответно: САЩ - 154 бр, Русия - 141 бр.

Американските атомни поводници са 140, а руските - 110.

Ракетните комплекси с ядрени заряди: САЩ - 450, Русия - 356.

Артилерийски установки и оръдия: САЩ - 7429, Русия - 5837.

Важно е да се отбележи, че като оборудване и въоръжение войските за мобилно придвижване на САЩ превъзхождат руските, но руснаците са готови за саможертва и имат изключителна физическа издръжливост във всякакви условия.

 

Редно е да се отбележи също, че рукият президент Владимир Путин в последно време набира скорост като световен лидер. В същото време Запада, Обама и Европа губят позиции. Кремъл има и друго предимство - той е доказан господар на положението у дома си. Това не може да се каже за отсрещната страна.

 

Руският вице-премиер Дмитрий Рогозин заявява през 2013 г., че американците от години разработват стратегия за мълниеносно нападение. Тя е толкова усъвършенствана за поразяване на ядрените цели на противника, че ако почнем война, САЩ ще унищожат 90 на сто от ядрения ни потенциал само за 6 часа. Това ще е фатално, прогнозира преди година Рогозин. Преди два дни той обяви правителството на Украйна хунта, а евентуална полощ на Вашингтон за Киев като знак за война с непредвидими последици.

 

Само за няколко часа жертвите в подобен конфликт между Русия и САЩ могат да достигнат 25-30 млн души, изчисляват експерти. При масирано използване на ядрено оръжие те ще са много повече.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 6712 |11.02.2015 Русия подписва примирие с Украйна? . 3| 4932 |07.02.2015 Лавров: Партньорството ЕС-Русия не издържа изпитанието на своята сила . 99| 14277 |03.02.2015 Русия: Убиецът на малайзийския боинг е Дмитро Якацуц със Су-25 . 4| 5038 |02.02.2015 Ципрас: Гърция няма да иска финансова помощ от Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads