Реклама / Ads
3| 4395 |03.03.2016 СВЯТ

САЩ и Русия поздравиха България по случай националния празник

.
САЩ поздравиха България по случай националния ни празник. Това става ясно от съобщение публикувано на сайта на американското посолство в страната ни. Същото направи и Русия чрез писмо от руския премиер Дмитрий Медведев до министър-председателя Бойко Борисов.
 
Джон Кери, държавен секретар на САЩ, в свое изявление от името на президента Барак Обама и гражданите на щатите поздравява българския народ. Кери акцентира върху общите ангажименти между България и САЩ за демократичното управление, сигурността, човешките права и върховенството на закона.

"Ние си сътрудничим в борбата срещу тероризма, както и в сферата на енергийната сигурност и образованието. Като съюзници в НАТО ние задълбочихме връзките си в отбранителната сфера чрез съвместни и многостранни учения, чийто домакин бе българското правителство. Ние поехме ангажимент през тази година да укрепим нашите търговски и инвестиционни взаимоотношения, да засилим нашето сътрудничество в областта на правоприлагането, да насърчим туризма и увеличим двустранния културен, професионален и образователен обмен.", казва Джон Кери в поздравителното си изявление.

Българският народи получи поздравления за 3-ти март и от премиера на Русия Дмитрий Медведев. Той изпрати писмо до министър-председателя Борисов, в което поздравява България по случай 3 март.

"Поздравявам ви по случай Националния празник на България - Деня на освобождението от Османско иго. Убеден съм, че по-нататъшното развитие на целия комплекс на руско-българското сътрудничество, реализацията на съвместните проекти в търговско-икономическата, инвестиционната и хуманитарна област напълно отговарят на фундаменталните интереси на страните ни", казва Дмитрий Медведев в приветствието си.

"Пожелавам на Вас, уважаеми министър-председател, добро здраве и успех, а на всички български граждани - благополучие и просперитет", завършва поздравлението си премиерът на Русия.

Поздравление по случай празника отправи и посланика на Русия в България Юрий Исаков чрез видео публикувано в страницата на посолството във Фейсбук. Исаков напомни за загиналите руснаци дали живота си заедно с българските опълченци за свободата на България.Той пожела успех и благополучие на българите и топли отношения с руския народ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4624 |16.02.2016 Брюксел оставя само България под мониторинг? . 28| 5761 |13.02.2016 Медведев прогнозира: Русия и Западът се хлъзгат към нова студена война . 22| 5454 |03.02.2016 ”Форбс”: Кристалина Георгиева няма шанс за ООН заради Русия . 1| 5253 |09.01.2016 Лекар удари пациент и го уби в Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads