Реклама / Ads
1| 4042 |18.02.2020 СВЯТ

Световното население пред антибиотична криза заради коронавируса

.
Източник: Pixabay
Недостиг на антибиотици в световен мащаб може да е следващият проблем пред населението заради коронавируса. Опасното заболяване вече започна да се отразява на световната икономика, след като МВФ и СТО отчето нисък ръст в началото на годината и изразиха прогнози за задълбочаване на проблема.
 

В България вече има сериозен недостиг например на предпазни маски по аптеките. От Здравното министерство обясниха пред FrogNews, че количествата в складовете зависят изцяло от търговците, но проблемът е изчерпването на артикулите вътре в Китай. Иначе казано - недостиг има основно в огнището на заразата, но заради това и останалите страни не могат да правят поръчки.

 

Проблемът с липсата на антибиотици според председателя на търговската камара на ЕС в Китай Йорг Вутке ще дойде заради лошата синхронизация на доставките на медикаментите в Китай, предават от “Ройтерс”. Големи компании пък изчерпват опаковъчните си материали, което също може да доведе до затруднения.

 

Забавяния има и в други сфери. Спортни събития също се отлагат заради епидемията, предават международните агенции. Беше отложено Световното първенство по лека атлетика, което трябваше да се проведе между 13 и 15 март. Китайското гран при също беше отложено.

 

Междувременно броят на смъртните случаи от новия коронавирус в Китай е 1868, предаде Асошиейтед прес, като се позова на китайските власти. Броят на новите заразени с вируса е 1886 души.

 

Общият брой на заразените с коронавируса е 72 436.

 

Предоставените от Китай последни данни за заразените с коронавируса хора сочат намаляване на новите случаи, но "всеки сценарий е на масата", що се отнася за развитието на епидемията, посочи Световната здравна организация (СЗО).

 

Нейният генерален директор Тедрос Адханом Гебрейесус каза, че публикуваният от Пекин документ за над 44 хиляди потвърдени носители на вируса хвърлят поглед върху възрастовите граници на заболелите, остротата на болестта и нивата на смъртност.

"Данните също показват спад в новите случаи", каза етиопецът пред репортери, но по думите му "тази тенденция трябва да се тълкува много внимателно", защото "тенденциите могат да се променят".

 

"Прекалено рано е да кажем, дали това дали този спад ще продължи. Всеки сценарий е все още на масата", заключи Гебрейесус.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4155 |03.02.2020 Къшнър: Пакистан да предложи очертания, но териториите на Израел остават . 2| 6749 |28.01.2020 Край на конфликта Израел-Палестина? Тръмп предложи столица, Израел готви карта . 1| 4456 |20.01.2020 Мистериозен вирус уби трима души в Китай. Страната - пред епидемия . 1| 4564 |18.01.2020 Руски самолет се запали преди излитане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads