Реклама / Ads
5| 4474 |29.09.2023 СВЯТ

Тръмп и неговите съюзници представляват опасна заплаха за демокрацията в САЩ, смята Байдън

.
Американският държавен глава Джо Байдън Източник: БГНЕС
Американският държавен глава Джо Байдън заяви, че републиканецът Доналд Тръмп и неговите съюзници представляват опасна заплаха за демокрацията в САЩ, съобщи Ройтерс, като се позова на негова реч в Центъра на изкуствата в град Темпе в щата Аризона.
 

Агенцията посочва, че Байдън се е върнал към едно от предишните си предизборни послания преди президентските избори през 2024 г., които се очертава да бъдат още един сблъсък между двамата.

 

"Сега в Америка се случва нещо опасно", алармира президентът, обръщайки внимание на неотдавнашните заплахи на Тръмп към официални представители на САЩ.

 

В град Темпе Байдън почете наследството на покойния американски сенатор републиканец Джон Маккейн от Аризона, републиканският кандидат за президент през 2008 г., който почина през 2018 година. Байдън и Маккейн останаха приятели въпреки дълбоките си политически различия.

 

"Смелостта на Маккейн липсва на САЩ и е нужна сега, защото "историята ни доведе до ново време на изпитания", отбеляза американският държавен глава.

 

По думите му има екстремистко движение, което не споделя основните убеждения на демокрацията.

 

"Това е движението "Направете Америка велика отново" (MAGA)", добави Байдън.

 

Той изтъкна, че не всички републиканци се придържат към програмата на създаденото от Тръмп движение. Но според него "няма съмнение, че днешната Републиканска партия е движена и сплашвана от участващите в него републиканци екстремисти".

 

Байдън изведе на преден план различните стъпки, които Тръмп се е опитал да предприеме, за да подкопае демокрацията, като например опита да уволни голям брой държавни служители и да ги замени със свои политически приближени хора.

 

Речта на Байдън идва броени дни преди вероятното спиране на работата на федералното правителство - ситуация, наложена от лоялните на Тръмп републиканци в Камарата на представителите на САЩ, обобщава Ройтерс.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2777 |03.08.2023 Анализатори: Обвинението срещу Тръмп може да подхрани похода му към републиканската номинация за президент . 4| 3783 |25.07.2023 Тръмп: Байдън, левите демократи, фашисти и марксисти извършват престъпление срещу САЩ . 2| 2819 |19.07.2023 Проучване: Тръмп има 47% подкрепа сред републиканците, губернаторът на Флорида - 19% . 1| 2728 |28.06.2023 Тръмп с нова идея за регулиране на имиграцията в САЩ - забрана за влизане в страната на ”комунисти” и ”марксисти”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads