Реклама / Ads
0| 3836 |07.01.2017 СВЯТ

Тръмп: Резултатът от изборите не е бил повлиян от хакерска намеса

.
Доналд Тръмп
Изборите не са били повлияни от хакерски действия. Това каза Доналд Тръмп след брифинг на ръководителите на американските специални служби вчера. Той обаче не каза дали приема оценката на разузнаването за намеса на Москва в надпреварата, предаде Асошиейтед прес и БТА.
 

В разпространено изявление Тръмп призна, че "Русия, Китай и други страни, организации и хора отвън" постоянно опитват да извършват хакерски прониквания в американски мрежи, включително на Националния комитет на Демократическата партия. В публикуваната официална позиция обаче никъде не се споменава за руска намеса в изборите, имаща за цел да му бъде помогнато - заключение, което американските служби правят в огласен вчера от тях доклад, представен и на Тръмп.

 

"Не е имало никакви намеси в машинното гласуване", посочва избраният президент на САЩ. Твърденията за руска намеса обаче са за хакване на електронна поща, а не се отнасят до обвинения за намеса в машинното гласуване, отбелязва Асошиейтед прес.

Тръмп заявява още, че като президент ще назначи екип, който ще има за задача да разработи план за "агресивна борба с кибератаките и тяхното пресичане". Брифингът за Тръмп беше даден от директора на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър, на ЦРУ Джон Бренън и на ФБР Джеймс Коми. От страна на екипа на избрания президент са присъствали негови съветници и вицепрезидентът му Майкъл Пенс. Сред съветниците са били хора като Майкъл Помпейо, номиниран за бъдещ шеф на ЦРУ, Райнс Прийбъс, номиниран за началник на политическия кабинет в Белия дом и Майкъл Флин, бъдещ съветник по въпросите на националната сигурност и други.

 

Тръмп, който още отпреди това беше поставил под въпрос констатациите на разузнаването за чужда намеса в изборите, определи срещата с директорите на специалните служби като "конструктивна" и изрази подкрепа за работата им, посочва ДПА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3924 |03.01.2017 Тръмп: Няма доказателства за руски хакерски атаки по САЩ . 0| 4843 |27.12.2016 Тръмп: ООН е клуб, където хората ”да си прекарват добре” . 0| 3918 |12.12.2016 ВМРО-ДПМНЕ е с малка преднина на изборите в Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads