Реклама / Ads
0| 5670 |19.06.2017 СВЯТ

ЕС удължи с година част от санкциите срещу Русия заради Крим

.
ЕС удължи с една година ред санкции, наложени след анексията на Крим от Русия през март 2014 г., които забраняват по-специално инвестирането на полуострова и вноса на продукция оттам в общността, предаде Франс прес.
 
28-те страни членки се очаква да удължат в близките седмици и тежките си икономически санкции срещу Русия, засягащи по-специално банки, петролни фирми и отбранителни предприятия. Те бяха постановени през лятото на 2014 г. заради предполагаемата подкрепа на Москва за офанзивата на сепаратистките бунтовници в Източна Украйна.

Държавните и правителствените глави от Европа вероятно ще обсъдят темата в четвъртък и петък на среща в Брюксел. Междувременно конфликтът, взел над 10 000 жертви за три години, се изостри през пролетта, отбелязва АФП, цитира БНТ.

Санкциите, удължени днес до 23 юни 2018 г. и засягащи Крим и Севастопол - двата нови субекта на Руската федерация след анексията на полуострова, включват забрана в ЕС да се внасят всякакви стоки от Крим и европейци да инвестират на полуострова - например да купуват там недвижими имоти или да предоставят туристически услуги. Забранява се в кримски пристанища да акостират европейски кораби, освен в извънредни ситуации, уточнява ТАСС.

Забранено е да се изнасят в Крим европейски стоки и технологии от транспорта, комуникациите, енергопроизводството, петролодобива и петролопреработвателната промишленост, добива на природни ресурси, да се предоставят технически услуги на компании от тези браншове.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4038 |11.04.2017 ЕС удължи санкциите срещу Иран . 0| 5713 |02.11.2016 Мигрантите в Германия с над 140 000 престъпления за половин година . 0| 4426 |15.07.2016 Оланд удължи извънредното положение; свиква резервистите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads