Реклама / Ads
0| 3933 |10.03.2017 СВЯТ

Унгария изпраща въоръжени добровилци по южната си граница

.
Унгария праща ловци на мигранти по южната си граница. Контингент от близо 3000 доброволци ще бъде в помощ на граничните полицаи и войници, които охраняват границата от набези на нелегални имигранти.
 

Доброволците, подобно на полицаите, ще носят пистолети с истински патрони, палки, сълзотворен газ, белезници и очила за нощно виждане, ако е необходимо. Преди да бъдат наети, те преминават 6-месечен курс на подготовка, по време на който учат полицейски техники, джудо и други умения, нужни за бърза и навременна реакция. Също както униформените обаче трябва да спазват едно основно правило - да "сломяват съпротива" само след като всички други средства са изчерпани.

 

От 2015 г. стотици хиляди имигранти щурмуваха граничната бразда между Сърбия и Унгария, която е и външна граница на шенгенската зона. Крайната цел на повечето от тях са Германия и другите богати страни в Западна Европа.

Унгария ще строи нова ограда по границата си със СърбияПричината – рискът от наплив на мигранти

 

Потокът значително намаля, откакто Унгария издигна стена по уязвимата граница и ЕС сключи споразумение с Турция за ограничаване на бежанските потоци. Въпреки това, премиерът националист Виктор Орбан, който описа мигрантите от предимно мюсюлмански страни като "троянски кон на тероризма", смята, че опасността не е отминала.

 

"Все още сме под обсада. Потокът от имигранти намаля, но не е секнал напълно. Използваме времето между два големи наплива, за да подсилим защитните линии," заяви Орбан, цитиран от БТВ. Тази седмица правителството в Будапеща прие закон нелегалните мигранти да бъдат настанявани в лагери по границата - стъпка, която според ООН е нарушение на европейското хуманитарно право и ще има "ужасяващ физически и психологически ефект" върху хората, търсещи убежище.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3823 |07.03.2017 Унгария вкарва всички бежанци в лагери . 0| 3694 |07.03.2017 Двама от катастрофиралите в Унгария се връщат в България . 0| 3750 |27.02.2017 Унгария започна втора ограда по границата със Сърбия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads