Реклама / Ads
0| 5789 |08.07.2017 СВЯТ

Всички без САЩ подписаха декларацията за климата на срещата Г-20

.
Заключителната декларация на срещата на върха на Г-20 в Хамбург изолира Съединените щати на президента Доналд Тръмп по въпроса за климата, но взима предвид техните възражения за търговията, предаде ДПА.
 

Агенцията се позова на свои източници, които са се запознали с окончателния вариант на финалното комюнике. Очаква се двудневната среща на Г-20 да завърши в 16.30 ч. българско време, допълва Новини. бг.  В заключителната декларация всички държави от групата с изключение на САЩ потвърждават своя ангажимент към Парижкото споразумение за климата. По-рано тази година американският президент изтегли страната си от новия международен договор за ограничаване на глобалното затопляне. "Потвърждаваме нашия силен ангажимент към Парижкото споразумение, придвижвайки се бързо напред към пълното му прилагане", пише във финалното комюнике на Г-20.

 

Групата отхвърля призива на Тръмп да предоговори спогодбата, която нарича "необратима". Страните от Г-20 призовават за борба срещу протекционизма и насърчаване на свободната търговия. "Ще оставим пазарите отворени, отбелязвайки важното значение на реципрочната и взаимноизгодна търговия и инвестиционни рамки и на принципа на недискриминация", пише в заключителната декларация на срещата. Групата, на която се пада дял от 85 процента от глобалната икономическа активност, обещава, че "ще продължи да се бори срещу протекционизма, включително срещу всички нечестни търговски практики".

 

В същото време комюникето взима предвид възраженията на Съединените щати и по-конкретно националистическата икономическа политика на президента Доналд Тръмп, за да може текстът да получи тяхното одобрение. Г-20 признава "ролята на легитимните защитни инструменти в търговията". Групата освен това призовава някои свои членове, по-специално Китай, да намалят своя свръхкапацитет в своя стоманодобивен сектор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4012 |01.06.2017 Стачка отмени всички влакове в Гърция . 1| 4754 |23.05.2017 Тереза Мей: Нашите мисли са със семействата на всички пострадали . 2| 5108 |22.05.2017 Русия премахва всички санкции срещу Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads