Реклама / Ads
3| 10355 |13.06.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

3-те най-обещаващи нови дестинации за лятната почивка

.
Покрай събитията от последните месеци, много от нас пренареждат плановете си за лятната почивка. Българските туристи, които залагат на ваканция зад граница, все по-често поглеждат към нови дестинации, извън традиционно посещаваните Гърция и Турция. От туроператорската компания „Караджъ Турс“ посочват три от най-обещаващите сред тях, които най-вероятно ще се превърнат в новите любими кътчета за летен отдих на много от нас:
 
Дуръс, Албания – най-вълнуващата тайна на Европа

Засега Албания не е сред традиционните дестинации за лятната почивка на българина. Но медиите на Запад вече я обявиха за „Най-вълнуващата тайна на Европа“, а в. „Ню Йорк Таймс“ я нареди сред 4-те световни дестинации, които задължително трябва да се посетят. И ето че тази близка до нас държава, която в последните години обновява базата си и развива туристическите услуги с бясна скорост, вече успя да привлече голям поток американски, словенски и немски туристи. А за лято 2016, 85% от легловата база в морските курорти е резервирана още в края на зимния сезон. Туристите са привлечени от райските плажове, разположени на 362 км крайбрежна ивица, но също и от магичното съчетание на минало и бъдеще, които сякаш си устройват среща в Албания.

 

Има поне пет причини да човек да избере Дуръс за своята лятна ваканция. 15-километровата плажна ивица, покрита със ситен златист пясък, е най-очевидната от тях. Водата е топла и кристално чиста, а на влизане в нея краката потъват в кадифения пясък. Хотелите са спретнати и приятни, домакините – усмихнати и гостоприемни, а българските туристи са на почит. Храната е прясно приготвена, изкусително вкусна и евтина – 2-3 евро на човек стигат за приличен обяд. Мястото е подходящо както за компании от млади хора с афинитет към приключения и нощен живот, така и за семейства с деца – при това без да си пречат, защото в туристическата зона има обособени хотели за всяка от двете категории. А от „Караджъ Турс“ са готови да дадат съвет за подходящия вариант за всеки вкус. Дуръс е достъпният релакс, който със сигурност изненадва приятно.

 

Будва, Черна гора – екзотика на 700 км от София

Напомня малко за Созопол, а за американците е Маями на черногорското крайбрежие. Но и двете сравнения не изчерпват палитрата от впечатления, които събужда Будва.  В последните години е притегателна дестинация за туристи от цял свят, след като придоби популярност покрай посещенията на звезди от екрана и музикалната сцена.

Специфичното очарование на Будва се крие в сблъсъка на старото и новото, на дива романтика и изтънчен лукс, девствена природа и бурен нощен живот, исторически паметници и модерни бутици. Всичко това се допълва от буйна местна растителност и екзотични видове от всички краища на света, на които местния климат понася – палми от Африка и евкалипти от Австралия, кактуси и тропическа мимоза съжителстват с цитрусови плодове и иглолистни дървета.

Будвенската ривиера се простира на площ от 25 км, обсипани с 35 красиви плажа, 8 от които със син флаг – международен знак за качество и висок стандарт на обслужване. Някои от тях са обсипани с фин пясък, други са скалисти и диви, но общото е главозамайващата гледка, която ще ви накара да искате да се връщате отново и отново.

Почивката в Будва е бягство от ежедневието, което познаваме. Можеш да прекараш целия ден в релакс под чадъра или в сянката на палмово дръвче на плажа, да хапнеш прясна морска храна в някое от крайбрежните заведения с изглед към морската повърхност и да приключиш с романтична разходка из лабиринта от тесни калдаръмени улички на стария град, сред останките от няколко цивилизации. А от „Караджъ Турс“ предлагат да допълним почивката с нови впечатления от Дубровник и Котор.

 

Лидо ди Йезоло, Италия – столицата на забавленията

Наричат го „столицата на модата и забавленията“ по северното адриатическо крайбрежие.  И има защо. Това е точната дестинация, ако търсиш пълен релакс и развлечения. 15-километровата плажна ивица е удостоена със син флаг за качество, а докато се припичаш на плажа, можеш да усетиш аромата на боровата гора в съседство.

Има още поне две причини да харесаш Лидо ди Йезоло – възможностите за шопинг и шеметен нощен живот, които предлага. Градчето се гордее с най-дългата пешеходна улица в света, дълга 13 км, която се простира от старата част на селището до самия плаж. Стотиците магазинчета по нея са истински рай за любителите на покупките, а в кокетните барове, пицарии и ресторантчета се предлагат специалитети за всеки вкус. Виното е местна гордост и задължително трябва да се опита. Нощният живот е интензивен и продължава до зори.

Децата също не са забравени и за тях се предлагат атракциони на всяка крачка. Тук е и най-популярният воден парк в Италия „Акваландия“ – копие на Карибски остров, който предоставя забавления за малки и големи на площ от 80 000 кв. м.

Всичко в Лидо ди Йезоло е празник и забавление. А с екскурзии до романтична Венеция и Верона можеш да допълниш палитрата от впечатления.

От „Караджъ Турс“ отчитат повишен интерес към тези три дестинации от страна на българските туристи. Местата за най-изгодните автобусни програми за периода май-юни и септември-октомври вече са почти изчерпани. От туроператорската компания коментират, че това се дължи най-вече на повишеното търсене на нови дестинации за летния отпуск и атрактивното съчетание качество-цена.

За допълнителна информация и резервация - www.karacitours.bg.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6480 |27.04.2016 Pravets Golf Club откри новия сезон с традиционния турнир – Domaine Boyar Golf Trophy . 0| 6512 |21.04.2016 Р. Гълъбинов за Фрог: С новия заем за саниране ще се запълват дупки в бюджета? . 0| 5101 |08.04.2016 Почистват тунела "Траянови врата" . 0| 5566 |24.03.2016 Нови 1100 работни места се откриват по схема „Младежка заетост“ на ОП РЧР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads