Реклама / Ads
0| 5848 |27.11.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

България влезе в топ 10 на най-желаните дестинации в Германия

.
За първи път от три години насам България влезе в Топ 10 на най-предпочитаните дестинации в Германия. GIATA – Hoteldatenbank Ranking класира дестинациите за изтеклия месец в сравнение със същия месец на миналата година на базата на продадени пътувания и проявен интерес.
 

Включени са данните от записвания в 60 000 хотела и близо 200 000 продадени туристически продукти на 75-те най-известни германски туроператори.
Това съобщи Манол Димитров, ръководител на Туристическия информационен център на Съюза на инвеститорите в туризма във Франкфурт на Майн.
Успехът на България е отбелязан дори в  заглавие в списание FVW (Fremdenverkehrswirtschaft International) - най-авторитетното специализирано издание за международен туризъм в Германия: "България спринтира в топ 10" ( Bulgarien sprintet in die Top Ten).
От 19-то място през октомври миналата година България отскача на престижното 8 място през октомври тази година. В случая става дума не само за пътувания за 2007 г., но вече и за записани пътувания за балнеоложките програми през м.март и м.април на  Лято`2008, коментира г-н Манол Димитров.
И тази година, както и през миналата, лидери са Испания и Турция. Гърция се качва от 5-то на 3-то място, а Египет пада от 3-то на 4-то. Спаднал е интересът към пътуванията за Португалия и Италия.

img_4892.jpg
снимки Вяра Йовева

В класацията по региони запазват водещите си позиции Турската Ривиера, Палма де Майорка, Хургада. Два гръцки острова с мощен отскок влизат в „Топ 10": остров Крит се придвижва от 12-то на 4-то място, а остров Родос атакува 10-то място чак от 31-во място през миналия октомври.
„Това очевидно се дължи на агресивната реклама и на огромния рекламен бюджет, с който Гърция се промотира в Германия през последните две години.  Освен това Гърция разполага с туристически информационни центрове във Франкфурт на Майн, в Берлин и в Мюнхен", коментира г-н Димитров.
Огромен е интересът към каталога на ТУИ – Германия: „България – Хърватска", който преди броени дни беше представен на международното туристическо изложение в Лайпциг. В него са представени над 40 хотела на нашето Черноморие за Лято`2008. В каталога на ТУИ-Германия, както и в предварителния каталог на „All Tours" са представени много от 400-те хотела, собственост на членовете на Съюза на инвеститорите в туризма.
Тези каталози бяха буквално разграбени  от представители на райзебюра, членове на пенсионерски съюзи, българо-немски дружества в Германия, посетители и постоянни клиенти на представителството на Съюза на инвеститорите в туризма във Франкфурт на Майн.
Класацията на GIATA излиза само една седмица, след като авторитетният вестник „Таймс" посочи България на 9-то място в „Топ 10" на най-предпочитаните зимни дестинации във Великобритания.
GIATA обработва и разпространява материали на всички известни туристически оператори и посредници на туристически услуги. В продължение на много години  компании като  "Томас Кук", "Ийзи Джет", "ИТС", "ФТИ", "Олтурс", "Йегер Турс", "Експедиа", "Тревълченъл" и Lastminute.com, а така също около 18 000 други клиенти съхраняват  своята информация на сърварите на  «ГИАТА». Чрез Интернет или системите Amadeus, Sabre, Worldspan, Galileo се разпостранява информация за 220 000 хотела в цял свят. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 13190 |23.11.2007 Модерни зимни пързалки никнат като гъби из цяла България . 3| 5394 |31.10.2007 България е на 79 място по конкурентноспособност . 0| 5391 |31.10.2007 България е на 79 място по конкурентноспособност . 1| 5586 |24.10.2007 България и Румъния са с най-бързо растящите пазари на недвижими имоти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads