Реклама / Ads
2| 17807 |31.07.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

БАРСЕЛОНА – благословеният от Господ град!

.
Ако все още не сте решили къде да отидете това лято, то можете да посетите едно от прекрасните кътчета на Европа, а именно това е Барселона. Градът на Гауди и на спокойния начин на живот. Отивайки там, ще забравите за проблемите си, виждайки красивата и величествена Барселона, ще се оттърсите от ежедневието и ще попаднете в друг свят.
 

Градът е с богата история . Първоначално е основан като Барсино от Римляните по времето на император Август (27год. пр. Хр. – 14 год. сл. Хр.), Барселона по-късно става най-могъщото Каталунско графство и водеща сила в Средиземно море. И до днес Барселона се счита за столица на Каталуния, региона в Испания, най-ревностно пазещ независимостта си. Мюсюлмани и Франки постоянно завладявали Барселона и всеки допринесъл за неговата архитектура, правеща го много интересен и красив град. На разходка през централната част на града, позната като Бари Гoтик (готическата част), човек може види части от оригиналните Римски стени край готическа архитектура, като Палау Реял Маджор, бившата резиденция на Каталунската Кралска фамилия. Посещение в градския Исторически музей (Museu d’Historia de la Ciutat) е чудесен начин да научите повече за историята на Барселона и културите, които са я оформили.

 

ploshtadkatalynq.jpg
 Площад Каталуня

Сърцето на Барса е класическият център от Площад Каталуня - през централната улица Рамблас до пристанището и статуята на Колумб. Площад Каталуня е най-удобният транспортен център и отправна точка в обиколката: метро станция, гара, информационен туристически център, спирка на Туристическите автобуси, шопинг зона. Катедралата - пешеходният център на Барса с автентичните барокови улички, множество музеи, галерии и стилни магазини. Рамблас - лицето на Барса с отрупаните магазини за цветя, сувенири, постери, книги, амбулантни търговци и множество мимове, застинали в позите на статуи. Статуята на Колумб, до върха на която води малък асансьор, а от там се открива чудесен изглед към целия град. На запад са Кралските корабостроителници, датиращи от 14 в. Там е разположен и Музеят Maritim с богата колекция плавателни съдове, макети, карти и други образци, свързани с мореплаването. Пристанището с Аквариума е атракция за любителите на природните чудеса и идеално място за децата, с Барселонета – някогашния рибарски квартал с множество заведения, ресторанти, нощни клубове по крайбрежната улица на градския плаж, достигащ до Олимпийския град.

 

barcelona.jpg
 Изглед от хълма Монтжуик   Пристанището в Барселона

 barcelona1.jpg   Къщите на Гауди - La Pedrera,   Battlо Саграда Фамилия

Саграда Фамилия - символът на Барселона- е започната през 1882 и все още се строи. В криптата е гробът на Гауди. Къщите на Гауди - La Pedrera – с раздвижена каменна фасада и богато украсени балкони, невероятно украсената Battlо, Casa Terrades, Vicena и целия ансамбъл на ПАРК ГЮЕЛ – едно вълшебно място, създаващо настроение с криволичещите си пътеки и добре поддържани цветни лехи, несиметрични тунели и прочутия дракон от начупени стъкла, а къщата, в която Гауди живее през последните 20 години от живота си, е превърната в музей. Входът за парка е безплатен!

 barcelona2.jpg  Стадион Ноу Камп Пеещите фонтани
barcelona3.jpg   Центъра на Барселона   Испанско село
barcelona4.jpg
Къща музей на Салвадор Дали в Барселона

От Ноу Камп и музея на Футболен клуб Барса, през Диагонала до Пеещите Фонтани, арената за Корида, на която от 8 април до 26 септември се организират борби с бикове, и с лифт до хълма Монтжуик. На това възвишение се намират някои от най-прекрасните музеи на Барселона, възхитителни градини, възстановка на испанско село, древна крепост, както и главните центрове на Олимпийските игри от 1992. Пътуването с кабинковия лифт трае 5 мин. и Ви предоставя възможността да се насладите на прекрасната гледка към Барселона. Ако Ви остане време, вижте и Музея на Дали, на Хуан Миро, на Модерното изкуство, на Барселона и много други...

 flamenko.jpg  снимки Вяра Йовева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5541 |31.07.2007 "Море от вино" се лее в Поморие . 3| 7431 |30.07.2007 Младен Мутафчийски: КПП-тата в "Слънчев бряг" регулират и създават ред . 1| 12702 |26.07.2007 "Черната перла" броди тъжна и нежелана из Черноморието . 3| 7231 |23.07.2007 В Балчик: 25 лв. стая с климатик + 2000 екзотични растения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads