Реклама / Ads
0| 5436 |13.08.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Безобразията по морето не спират, ”бизнесмени” правят каквото си искат, контрол няма

.
Възмутен гражданин, който е свидетел на безобразията на концесионерите по плаж Несебър-юг алармира куп институции, в това число Министерството на туризма и Министерството на околната среда и водите.
 
Сигналът бе изпратен и до Фрогнюз. Човекът не крие името, адреса и телефона си и очаква институциите да вземат мерки. В писмото си той описва познати до болка проблеми по родното Черноморие, обявени преди дни от премиера и министъра на туризма за "окончателно ликвидирани".

Очакваме реакция или по-скоро надяваме се на реакция. Защото само с бодряшки изявления, че вече сме образец на европейски летен курорт явно не става.

Ето и пълния текст на сигнала му до институциите и медиите:


СИГНАЛ
От Стоян Богданов, гр.Несебър

Относно НЕРЕДНОСТИ на ПЛАЖ НЕСЕБЪР – ЮГ

    От лято 2017 плаж Несебър Юг е с нови наематели, но порочните практики и нарушения от предния концесионер са все още в сила.
Заведенията по плажа са с канализации, които се излимат в ями и съответно са заустени в пясъка или направо в морето. Дори и да твърдят от фирмата наемател, че се ползват фекалки за извозване, това е абсолютно невярно. Могат да се засекат количествата използвана вода с количествата по документи извозена мръсна такава. Това важи за WHITE BAR и заведенията пред хотел Биляна и ESTREA.
SURF CLUB EXTREME в северната част на ивицата и барът до Чевермето изливат своите отпадни води в незаконно изградената канализация на улицата, водеща надолу към морето, която няма тласкател в най-ниската част и водите се пропиват в дренажа и стигат отново в мястото където се къпят хиляди туристи ежедневно. Затова и района около кея е винаги мръсен , блатясал и мирише. Може да се замери и чистотата на водата и да се установи има ли повишени показатели.
Поради факта, че всичките отпадни води от плажа се просмукват в пясъка, на дълбочина 20-30 см до морето той е блатясал и силно мирише на фекалии.
Моля да направите проверка и преустановите незабавно тази практика на заустване на отпадни води в морето. Да проверите документите на канализацията в северната част, което е незаконна и не функционира, а в нея се стичат всички води на капаните и баовете отгоре, както и от парка на Несебър.


ОТНОСНО ДЮНИТЕ в  южната част...

В южната част на плажната ивица до сегашния WHITE BAR имаше огромен бетониран паркинг, който старият концесионер бе принуден да развали, понеже той не попада нито в границите на плажа, а и територията е изцяло ДЮНИ.
Влизайки във владение, новият наемател освен, че разшири пътя и заравни паркинга с тежка техника /вижда се на снимките/, прекара незаконно ток и изгради улично осветление без проект и несъгласувано, с кабели поставени на 20 см в пясъка /не се знае при кой дъжд ще окъси и някой човек ще пострада/. Същия наемател постави и 300-400 м2 кв. Скари – отново в ДЮНИТЕ...
Всекидневно в ДЮНИТЕ паркират и преминават по над 500 автомобила, които по закон трябва да бъдат глобявани от органите за неправомерно паркиране...
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4358 |24.01.2017 8 лв. максимум за чадър по морето, обеща Ангелкова . 0| 11610 |19.04.2016 В. Филипов за Фрог: Газът е още в морето, Борисов го продава . 0| 5315 |31.08.2015 КЗП: 205 са нарушенията по морето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads