Реклама / Ads
0| 5284 |05.02.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Брокери спекулират с инвестиционните намерения на община Банско

.
Брокери подвеждат инвеститорите, спекулирайки с намеренията на община Банско, като обявяват на много ранен етап какво ще бъде построено в курорта. Целта е да привличат клиенти.
 

Това стана ясно по време на среща между британския посланик Стийв Уилиамс, Денийз Бейкър - вицеконсул, Кристина Съйнова - асистент консулски въпроси и кмета на общината Александър Краваров, съобщиха от община Банско.

На нея присъства и председателят на Общински съвет - Банско Георги Икономов. Срещата беше във връзка с развитието на туристическата индустрия в Банско.

Обсъдени бяха няколко проблема, които възникват между брокерските фирми и община Банско.

В момента 2231 апартамента в Банско са собственост на англичани, от които 465 са регистрирани за туристическа дейност. Не се обяснява на британците начина на приемане на обектите. Необходимо е обектът да има Акт 16, а на много от чужденците се предоставя Акт 14.

Спекулира се с озеленяването, канализацията и електрификацията около обектите като се казва, че това е задължение на общината, а всъщност е задължение на инвеститорите.

Възвръщаемостта на парите - брокерите увещават купувачите, че след предоставяне на обекта на брокерската фирма за стопанисване собствениците ще получат пари. Това в действителност не се случва и хората губят. Най- доброто, което може да се направи е да се посъветват купувачите на имоти първо да се допитат до юрист, който да им даде най - точна информация. Това се нарича "travel advice".

Кметът Александър Краваров каза, че се надява с построяването на втората въжена кабинкова линия отново да се привлекат инвестициите към Банско и Добринище. Градоначалникът обяви, че повече разширяване на ски зоната няма да има, а ще се направи само пистата "Черна могила", която вече съществува и ще облекчи натоварването на другите писти със 2-3 хиляди човека на ден. Посланикът изказа благодарност към общината, която предоставя добри възможности на британските граждани. Преди да пристигнат в общината, британските представители посетиха и Атанас Кондев - директор на РПУ- Банско. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4863 |05.02.2008 Виртуален пътеводител на "Перперикон" изработиха ученици от Кърджали . 0| 5308 |05.02.2008 Виртуален пътеводител на "Перперикон" изработиха ученици от Кърджали . 0| 6973 |04.02.2008 Вилно селище Панагюрски колонии става модерен курорт . 0| 5040 |04.02.2008 В Банско смъкват цените за Св. Валентин и Великден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads