Реклама / Ads
2| 4879 |03.02.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

БСП искат преговори с Русия и Румъния за изграждане на морски газопроводи

.
Таско Ерменков
„Южен поток” не съществува вече. България трябва да намери начин да запази своята роля на страна, транзитираща газ”. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков по повод предложението на АТАКА за възобновяване на "Южен поток".
 

По думите му, няма как в момента, в условията на геополитически проблеми, да се решават само от българското правителство  неща, които са обект на двустранни преговори с друга страна. Той обясни, че левицата предлага на НС да възложи на Министерски съвет предприемане необходимите действия за разширяване на възможностите на страната за доставки и транзитиране на природен газ.

 

Като втора точка в предложението социалистът посочи, че се задължава МС да инициира преговори с правителствата на Румъния и Руската федерация за изграждане на морски газопроводи, свързващи Република България  с тези страни. „Ако ние се обединим около това решение, ще има смисъл от изграждането на газов хъб на Черноморското ни крайбрежие, защото ще има откъде да идва газ“, каза още народният представител.

 

"Ще предприемем мерки да бъдат газифицирани източниците, но и трасетата и по този начин ще осигурим газовите доставки като елемент и от националната сигурност на страната ни и предпоставки за развитие на икономиката на страната, което е в интерес на всички”, категоричен бе Таско Ерменков. Той подчерта, че без икономика, само с европейски  средства, след време няма да ни има като държава, ще се превърнем в пример какво може да направи в съвременния свят едно неразумно управление.

 

Ерменков заяви, че предложението на АТАКА за възстановяване на „Южен поток” цели като фойерверк само да взриви обстановката, но без да има ефект. По думите му, с предложения, които нямат никаква реална възможност да бъдат реализирани, не защото няма желание, а защото ответната страна вече е прекратила тези договори и няма как да се подобри положението на икономиката. „Фактите доказват, че проектът „Южен поток” вече не съществува, защото „Газпром“ прекрати своите договорни отношения с фирмата, която трябваше да изгради морската част на газопровода. Преди това същата тази фирма изкупи дяловете на всички свои партньори, след което се отказа от изграждането”, подчерта депутатът от левицата. Според него, в такива сериозни проекти, всякакви действия, които неминуемо ще доведат до отрицателно гласуване или въздържане дори и за тези, които са убедени, че трябва да има такива доставки, ще дадат лошо послание и в международен аспект. „Никой няма да влезе в детайли, защо депутатите са гласували „против“ и „въздържал се“, защото проектът е прекратен, а ще кажат, а че те са отхвърлили тези възможности”, предупреди Таско Ерменков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4975 |11.01.2016 Лукарски: Няма искане от Русия за рестарт на Южен поток . 0| 6035 |09.08.2015 ГЕРБ-Сливен искат драстично понижение на заплатите на общинските съветниците . 0| 6736 |05.07.2015 Гечев: Европа и САЩ искат да сменят правителството на Гърция . 0| 6319 |20.06.2015 България иска от Русия да ни построи газов център от "Турски поток"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads