Реклама / Ads
0| 5843 |04.10.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Черните пясъци на Санторини

.
Caнтoрини e сред нaй-извecтните гръцkи οcтрoви с уникален вулканичен пейзаж. Със сигурност сте виждали бели къщички и църкви със сини куполи на фона на невероятна панорама към морето. Е, това е Санторини. Мечтано място за фотографи, влюбени двойки и изобщо туристи от цял свят.
 

Пeйзaжът e yникaлeн и нe приличa нa ниκοe другo мяcтο в Гърция. Ще ви  разходя до много интересни места, ще гледаме легендарните залези, ще се качим до вулкана, който е активен, но първо да ви разкажа как дойдохме до тук.


.

Най-добрият начин да стигнете до острова е с чартърни програми и организирано пътуване, по простата причина, че директен редовен полет от София няма. Полетът е само 1 час и 15 минути.

 

С пристигането виждаме и първия си залез. Само, че от въздуха. Ще го видим и от Ия, но първо да се настаним. Как изглежда хотелът ни, можете да гледате във видеото на Професия турист. Известните плажни курорти са Периса и Камари.

 

От към плажове, Санторини е изключително разнообразен остров. Може да предложи черен, червен, жълт и дори бял пясък.


.

Периса е най-широкият и най-дългият плаж, който се е слял със съседните. Пясъкът е черен и стават уникални снимки. Всъщност не е типичен пясък, а по-скоро много ситни камъчета. Водата е невероятна и има възможност за практикуване на водни спортове, център по гмуркане и малък воден парк за деца.

 

По цялата крайбрежна ивица има страхотни заведения, в които освен сутрешно кафе, можете да обядвате вкусно и дори за завършите деня с жива музика и хубав коктейл или пък узо.

 

Санторини е вулканичен остров. Тук няма естествена пръст. Всичко е лава и камъни. Влага не се задържа и съответно няма много растителност. Пролетта е по-зелено, но след това всичко изгаря от жегата и придобива този пустинен пейзаж. Но за мен е особено очарователно.


.

Освен Периса, другият хубав плаж е Камари. Това е и най-големият и оживен курорт на острова. Намира се близо до летището. Има голям избор от хотели, ресторанти, таверни, кафенета и магазини.

 

Още любопитни неща гледайте в ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ или го изживейте с туристическа агенция СОЛВЕКС.

 

 

Автор: Адриана Русенова

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 13617 |01.10.2024 Правата ни: Може ли да работим повече от приетите 40 часа седмично, и то с трудов договор? . 5| 5530 |30.09.2024 Брутният външен дълг на България достига 43,7 млрд. евро . 0| 3599 |01.10.2024 Защо персонализираните подаръци са идеалният избор за всеки повод? . 0| 3326 |30.09.2024 Голяма ли е конкуренцията в онлайн търговията на стоки за дома и бита?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads